Widok
Przydział mieszkania komunalnego,TBS
Mieszkam z córką w Gdańsku.Od ponad trzech lat czekam na mieszkanie socjalne.Złożyłam dokumenty ale nie miałam jeszcze żadnej propozycji.Czy mogę sama w jakiś sposób zadziałać aby przyspieszyć przydział żeby nie czekać bezczynnie aż przydzielą lokal najpierw tym którzy być może "chodzą" koło swojej sprawy i wykazują zainteresowanie?Albo dostanę w jakiejś paskudnej okolicy lumpów i bandytów czy na peryferiach miasta bo mieszkań w spokojnych,porządnych dzielnicach już nie będzie.Bardzo proszę o podpowiedź gdzie iść i kogo pytać.Dziękuję
Czy Ty urodziłaś się wczoraj? Mieszkasz w Polsce, tu żeby przyśpieszyć jakąkolwiek sprawę trzeba zanieść kopertę, ewentualnie trzeba być kimś z rodziny wójta czy burmistrza.
Jeżeli jesteś w kolejce i masz gdzie mieszkać to niestety poczekasz bo zawsze znajdzie się ktoś kto wskoczy przed Ciebie, a to dlatego że jest rodziną wójta albo dlatego że zawaliła mu się chałupa podczas ostatniej burzy i nie ma się gdzie podziać z piątką dzieci.
Co możesz zrobić to iść do telewizji ale tam zgłaszali się dużo bardziej poszkodowani przez los i rzadko kiedy cokolwiek ugrali, więc możesz tylko siedzieć i czekać.
Jeżeli jesteś w kolejce i masz gdzie mieszkać to niestety poczekasz bo zawsze znajdzie się ktoś kto wskoczy przed Ciebie, a to dlatego że jest rodziną wójta albo dlatego że zawaliła mu się chałupa podczas ostatniej burzy i nie ma się gdzie podziać z piątką dzieci.
Co możesz zrobić to iść do telewizji ale tam zgłaszali się dużo bardziej poszkodowani przez los i rzadko kiedy cokolwiek ugrali, więc możesz tylko siedzieć i czekać.