Widok

Przystań Letnica

Przystań Letnica Letnica Nowa Letnica Temat dostępny też na forum:
Inwestycja Przystań Letnica podzielona została na trzy etapy, w ramach których powstanie łącznie 16 budynków. Pierwszy obejmuje budowę trzech 6-kondygnacyjnych budynków przy ul. Letnickiej, w których zaplanowano mieszkania od 2 do 4 pokoi o powierzchniach od 42,43 do 90,57 m kw.

W tym etapie powstanie też 149 miejsc postojowych w podziemnej hali garażowej oraz cztery naziemne miejsca ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Trwa budowa II i III etapu. Ostateczny koniec wszystkich prac - 30.09.2023 więc jeszcze chwila :-) Ceny jak można się było spodziewać w górę cały czas...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

robyg okropnego maszkarona wybudowal w postaci Nowa letnica, przypomina PRL owskie gnioty, a przedewszystkim te wysokie brzydkie kloce - kto na to pozwolil
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

robyg czesto buduje na ziemi ktora nie jest jego wlasnoscia a potem mieszkancy musza placic wysoka dzierzawe. Warto sprawdzic przed kupnem kto jest wlascicielem gruntu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

no ale technologia wykonania ta sama, ekipa wykonawcza ta sama, materialy te same, wykonczenie moze sie lekko roznic ale nie zmienia to tego ze jezeli ekipa zle wyszkolona to partoli robote i nie wazne dla kogo zlecenie wykonuja i nie wazne czy metr kosztuje 6000 czy 9000 zl. A widac ze przy uszczlnieniu fundamentow i podziemnego garazu jest oszczedzane, a tam nie powinno byc oszczedzane biorac pod uwage ze tam woda gruntowa jest bardzo wysoko.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

hehe

nie ma to jak szkalowanie przez konkurencję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wykonawca robót (zleceniobiorca) wykonuje tylko zlecenie, więc co to ma do rzeczy?
Atal zlecił Granitowi wykonanie lepianek, a Robyg zlecił Granitowi wykonanie szałasów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

smiesza mnie takie dyskusje, malo kto wie ze np budowe Atala, Robyga, Hossa... w gdansku wykonuje jedno i to same przesiebiorstwo budoowlane Granit. A wiec ta sama ekipa wykonuje budowy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obsługa sprzedaży ATAL bez zarzutu, w Robygu rzeczywiście było w stylu: "jest tylu chętnych, że nie musimy sprzedawać", co śmieszniejsze, po wizycie kilka telefonów od sprzedawcy, czy może jednak chcę kupić :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Miałem tam samo ale w drugą stronę. Obojętność pracowników robyga. Podejście że na dane mieszkanie jest masa chętnych i trzeba kupić od razu. Poszedłem do atala a tam miło i sympatycznie. Rzeczywiście dobrze że są jeszcze alternatywy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spotkaliśmy się z nieprzyjemną obsługą ze strony doradcy. Było to głównym czynnikiem, dla którego nie decydujemy się na kupno mieszkania w Atal. Jeśli tak ma wyglądać początek naszej współpracy to co byłoby potem? :o Ale naprawdę jest w czym wybierać. Mieszkanie ostatecznie kupujemy u konkurencji, inwestycja oddalona o kilkaset metrów od Atal, bardzo miła obsługa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mam wrażenie, że takich wyjątków jest znacznie więcej :)

Wyjątek potwierdza regułę :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak sie składa, że ja również zamieściłem krytyczny komentarz, a z Robygiem nie mam nic wspólnego

Tak się składa, że opinie tych pracowników właśnie pod niebiosa wychwalają budynki Robyga w Letnicy, a wszystkie inne krytykują. Robią to bardzo nieudolnie i czytelnie, poczytaj wątki o Nowej Letnicy to się przekonasz. Można coś chwalić, ale trzeba robić to z głową, a tam i w tym wątku ewidentna agitacja Robyga :-):-):-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czy według Ciebie tylko pracownicy Robyga mogą mieć krytyczną opinię na temat tego osiedla?
Uważasz, że reszta społeczeństwa musi być zachwycona, lokalizacją, architekturą i otoczeniem?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aha i pozdrowienia dla kolejnego pracownika Robyga :-):-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niestety w tej strasznen lokalizacji mieszkania sprzedają się na pniu mimo kryzysu, podobnie w sąsiedniej Develii, która jest jeszcze bliżej torów. Z tego beznadziejnego miejsca krajobrazu księżycowego jest 10 minut piechotą nad morze oraz do DDR do Sopotu i dalej aż do klifu w Redłowie. Z tego nic nie znaczącego miejsca jest 20 minut do ścisłego centrum Gdańska komunikacją miejską i jakieś 12 minut samochodem. Ogólnie na tej Letnicy to strasznie jest, ludzie nie kupujcie tu mieszkań. Lepiej w Straszynie, na Kowalach czy Szadółkach. Tam to jest życie i wszędzie blisko. :-):-)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niestety, wokoło nadal krajobraz księżycowy. Poza nowymi, dwoma blokami i 50m odcinkiem asfaltowej drogi w sąsiedztwie bloków, nic się nie zmieniło. Od cywilizowanej części Letnicy dzieli kilkaset metrów wyboistej, betonowej drogi i nie zanosi się, żeby w najbliższych latach zmieniło się cokolwiek w tym zakresie. Trzeba zaakceptować mieszkanie na budowie, a później na kolejowej stacji towarowej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dlatego warto zastanawiać się nad mieszkaniem od takiego co buduje mniej w Gdańsku i powinien zrobić to lepiej...

bo to tandetny deweloper, oszczedza na wszystkim , a liczy drogo , to jest nieuczciwe
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1