Widok

Przystanek św. Mikołaja

Rozrywka Temat dostępny też na forum:
W magiczny czas świąt przyjechał do Drzewiny gość z dalekiej Laponii. Na swoją zimową siedzibę wybrał tą niewielką wioskę, malowniczo położoną wśród łąk i lasów. Święty Mikołaj, bo o nim mowa, pragnie spotkać się ze wszystkimi, którzy mają ochotą go odwiedzić.To już drugi rok kiedy Drzewina zimą zamienia się w świąteczną mekkę. W tym roku przewidzianych jest wiele atrakcji. Absolutną ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przystanek św. Mikołaja

W magiczny czas świąt przyjechał do Drzewiny gość z dalekiej Laponii. Na swoją zimową siedzibę wybrał tą niewielką wioskę, malowniczo położoną wśród łąk i lasów. Święty Mikołaj, bo o nim mowa, pragnie spotkać się ze wszystkimi, którzy mają ochotą go odwiedzić.To już drugi rok kiedy Drzewina zimą zamienia się w świąteczną mekkę. W tym roku przewidzianych jest wiele atrakcji. [foto1]Absolutną ...
więcej

Wstyd

Wstyd przed dziećmi, rodziną, znajomymi. Żenujące wydarzenie. Kasa, kasa, kasa. A w zamian 2 wstążeczki, kilka gałązek, brokat i klej. I Covid na dokładkę. Nie polecam. Brrr oby szybko zapomnieć.

My byliśmy ze szkoły było super. Mikołaj rewelacja :)

drogo..i.drogo,im.sie.kasa.liczy.dyplom.5zjoty.kosztuje..mierzeszyn.pisze..strona
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

drogo.i.drogo..nic,nie.ma.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

tragedia!!!!

Nie warto jechać taki kawał drogi. Tragiczna organizacja, okropnie i zimno w środku. Zero klimatu świątecznego. Mikołaj to chyba jakiś człowiek wzięty z ulicy. Biedne psy husky na starym sianie na dworze. Atrakcje dla dzieci to jakiś żart dodatkowo płatny.
NIE POLECAM !!!!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

potwierdzam LIPA!!!

Byłam w ubiegły weeked z rodziną- oczywiście zachęciła mnie strona internetowa. Przyjeżdżamy a tam wszechobecne błoto. Reniferów brak, o hasky juz nie wszpomnę. Wg kalendarza imprez miały się odbywać zawody bałwankowe ale pogoda nie dopisała- innej, zamiennej atrakcji już nie zorganizowali. Wystawa na 5 minut oglądanie, kino- badziew. Wchodząc do budynku widać długi korytarz z licznymi drzwiami. Sądząc, ze są tam kolejne atrakcje otwieramy, a tam smród i bałagan jak po nocnej libacji w akademiku (chyba elfy miały imprezę)- już lepiej mogli te drzwi na klucz pozamykać aby dzieci nie oglądały takich widoków.Jedno wielkie naciągactwo. Atrakcji 3 pomieszcenia, a Pan szefuncio na nasze zażalenia odpowiedział jedynie przepraszam i dziękuje za uwagi...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba tam nie byłaś/łeś

że piszesz takie bzdety
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wszedzie "błotko,,,"

Co za debilizm w wypowiedzi. Wszędzie błotko. Jak sie nie podoba to kapciuszki i przed telewizor. Jak nie masz 5 zł na renifera to na ch.j z domu wyłazisz.
Zabrałeś?łas tam dzieci po to żeby pokazać piekno świat którego w domu nie możesz z organizować. Teraz komentujesz negatywnie coś czego sam nie dasz rady zrobić! RÓZGI NA ŚWIETA ŻYCZE.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 25

BYŁAM w 2008 i BYŁA 2013

Byłam w 2008 roku z dziecmi i bylo super - prawdziwe renifery , mnóstwo psów hasky z fantastcznymi ludzmi opowiadającymi o nich , zbieranie pieczątek za każdy punkt zaliczony w przystani a było ich sporo np labiryn do przejścia , psy hasky, szopka, renifery , filmy, warsztaty, nie pamiętam wszystkiego bo było to dawno ale wiem ze na koniec jak sie uzbieroło wszystkie pieczątki to dzieci dostawały certyfikat św Mikołaja spędziliśmy tam ponad 2 godziny , nie było tanio ale super. I TERAZ ROK 2013 MASAKRA , NIE POLECA !!!!! Stwierdziliśmy ze odwiedzimy to miejce jeszcze raz bo było fajnie kiedyś jak odwiedzaliśmy to miejsce . Pieczątek nie było , a szkoda bo dla dzieci było to wyzwaniem , reniferów nie ma , psów nie ma ,za certyfikat płacimy 7 zł , spędziliśmy tam 20 minut, pytacie co jest? Pakiet rodzinny 120 zł a w nim , żywa szopka czyli koza owca i to wszystko , dom mikołaja czyli restauracja za którą oczywiście płacimy dodatkowo , mikołaj w fotelu który da dziecku cukierka i 2 elfy gdzie możesz rzucic bombką do worka za cukierka i jeszcze zdobienie bombek tylko ze tez za dodatkową opłatą 10 zł za szt. Wydaliśmy 200 zł za nic KOSZMAR !!!KOMERCJA jadą na opini z przed 5 lat !!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

Może pozew zbiorowy

Właśnie jestem po super atrakcjach w Drzewinie i do dzisiaj nie może przejść mi złość jak na naiwności można zbić niezłą kasę sadząc , że nikomu nie będzie chciało dochodzić się swoich praw. Proponuje pozew przeciwko właścicielce P.Karolina Szamborska oraz Biuro Turystyki Aktywnej Kompas które jest właścicielem obiektu a managerem jest P.Piotr Kaczyński.
najwieksza atrakcja- rudy kot!!!!!!!!!!!!!!!!! plączący się między nogami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kto pisze pozytywne opinie???

Wg mnie i mojej rodziny piszą je właściciele, bo to jest totalna PORAŻKA!!! Najlepsza jest strona internetowa - tylko dzięki niej daliśmy się oszukać. Wygląda to tak: przyjeżdżasz na zabłocony parking, idziesz przez chaszcze do "szopki", gdzie jest koza, 2 owieczki i osioł. Potem lądujesz w drewnianym namiocie, gdzie opowiadają o Laponii (raczej dla dorosłych, nie dla dzieci). Tyle przyjemności. Potem zmierzasz do baraku, gdzie siedzi młody koleś udający ś.M., któremu sądownie powinno się zakazać mieć cokolwiek do czynienia z organizacją imprez. Jest "kino" - zimny pokój, gdzie puszczają "filmy" o robieniu bombek. Jest sklep z chińskim badziewiem (sprzedają tam np. "certyfikat elfów" za 7 zł). Są płatne warsztaty malowania plastikowych kul oraz wykrawania kartek (10 zł). To WSZYSTKO!!!!
Jedno wielkie naciąganie na kasę.
cena nieadekwatna do oferty,w tym dodatkowo trzeba płacic za warsztaty chociaż uważam ze powinny być wliczone w cenie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

syf i szkoda kasy

lipa lip totalne wysysk brak organizacji cel kasa kasa
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

no ja właśnie tez z ta myślą...

tak myślałam po zdjęciach, ze to trochę naciągane i weszłam poczytać opinie... Dobrze, ze się nie zdecydowałam na kupon z portalu zniżkowego bo widać i tego bym żałowała... Wynajmę za to Mikołaja do domu :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
o a wlasnie chciałam kupic bilet na gruponie, bo synek od poczatku grudnia chory i przepadły mu mikołajki w przedszkolu!! ale po takich opiniach zrezygnuję, dziekuję za nie :)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak najbardziej POTWIERDZAM wszystkie negatywne komentarze. Byłam teraz z rodziną 16 grudnia. Brak słów. Jak to w Polsce wszystko byle jak... byle tylko wyciągnąć kasę. Oprócz tego co już zostało napisane dodam jeszcze, że ludzi w godzinach 11,00 - 13.00 było jak w pochodzie na 1 maja.Człowiek na człowieku... Pełno dzieci miedzy nogami... ogólna przepychanka wszędzie... Co drugie dziecko kaszlące, kichające, smarczące.... Także czekam na infekcje u moich dzieci po tej "radosnej" wizycie...:(.... Reszta tak jak opisują inni :(... Wracając stamtąd do domu miałam łzy w oczach.... PS. W ogóle to chory pomysł, jak dla mnie, żeby część "atrakcji" była organizowana na zewnątrz- ja, mąż, dzieci ubrani jak na zimę (cieple buty, puchowe kurtki, swetry), a potem godzina w cieple=zaduchu w tych swetrach, goretexowych butach... Myślę, że takie spotkania albo powinny być na zewnątrz - wiadomo trzeba się ciepło ubrać... albo są organizowane wewnątrz czyli przygotowujemy siebie i dzieci na pomieszczenia wewnętrzne... A tak zapoceni dorośli, zapocone dzieci.... przepychają się w tłumie na te pożal się Boże "atrakcje"....
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żenada i kpina z klientów, szczególnie dzieci! Nie dajcie się nabrać!!!

Szkoda, że wcześniej nie przeczytałam opini...

Wczoraj byliśmy w przystanku św. Mikołaja w Drzewinie k. Gdańska. Miał być to wyjazd niespodzianka dla dziecka. Bilet - pakiet rozszerzony, zakupiony na szczęście w groupon więc troszkę taniej.

Strona wygląda tak zachęcająco, że nie mogliśmy skorzystać z oferty i zakupiliśmy bilety. Przyjechaliśmy. Pogoda fatalna, no ale to nic. Jesteśmy nastawieni na przystanek św. Mikołaja. Na Mikołaja, elfy, dzwoneczki, renifery, lampki, choinki, radość, kolędy, ciasteczka itd.

Nic z tych rzeczy!!!!!!!!!!!!

Ponieważ dwie osoby z naszej wycieczki miały bilety na pakiet podstawowy - 17 zł na osobę!!! - poszliśmy najpierw tam. Przed wejściem jest szatnia, dalej jakiś tam bar gdzie można coś zjeść i napić się. Ok. całkiem nieźle. Idziemy dalej. Mijamy kilka pokoi, wszystkie prywatne - zakaz wstępu. W końcu jeden wolny, wchodzimy...siedzi Mikołaj na fotelu, robimy zdjęcie, idziemy dalej. Trzy pokoje zajęte przez warsztaty zdobienia bombek, kartek i kubków - dodatkowo płatne - każdy ok. 10 zł - nie kupiliśmy (po co?!) więc idziemy dalej. Mamy sklepik z ozdobami świątecznymi. Na większej sali w pełnym chaosie elfy spiewają kolędy. Za salą jest "kino" gdzie puszczają jakiś film dokumentalny o św. Mikołaju i bombkach.

I to wszystko za 17 zł - czyli nic. Na szczęście był pokój dla rodziny z dzieckiem, a ponieważ było z nami niemowlę przesiedzieliśmy tam większość czasu. Było przynajmniej cicho :)

No nic myślimy sobie, dalej będzie lepiej ale przeliczyliśmy się i to bardzo. iDziemy dalej, a tam tylko wpuszczają tych z pakietu rozszerzonego więc ja z córką idę, mąż z resztą zostaje na parkingu.

Idziemy pełne zadowolenia, że płacąc dodatkowe grube pieniądze zobaczymy w końcu coś ciekawego. Ma być żywa szopka, wioska lapońska i coś tam jeszcze. Przechodzimy przez wejście i widzimy namiot, a w środku ognisko - to coś robi za tę wioskę. Obok stoi jakaś buda z desek, a w niej koza i osioł - to robi za żywą szopkę.

Koniec wycieczki!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kpina i żart z przyjeżdżających, szczególnie z dzieci. Dziecko zawiedzione i to bardzo. Nuda i bieda, a bilet rodzinny kosztuje 70 zł - pytam za co???!!!

Ludzie nie jedźcie tam. Jestem tak zła, że nie mogę jeszcze się otrząsnąć po tym.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

KATASTROFA

Byłam dzisiaj z rodziną... 50km w każdą stronę. Kupiłam wejściówki przez groupona - jeżeli zapłaciłambym za cała rodzine 140zł to byłabym bardzo wściekła, KICZ KICZ KICZ - brzydkie dekoracke, zdrowe i chore haski - generalnie porażka. tylko Elfy miłe... nie polecam. Naciagja ludzi na podróż a tam nic cuekawego...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przystanek św. Mikołaja

W magiczny czas świąt przyjechał do Drzewiny gość z dalekiej Laponii. Na swoją zimową siedzibę wybrał tą niewielką wioskę, malowniczo położoną wśród łąk i lasów. Święty Mikołaj, bo o nim mowa, pragnie spotkać się ze wszystkimi, którzy mają ochotą go odwiedzić.To już drugi rok kiedy Drzewina zimą zamienia się w świąteczną mekkę. W tym roku przewidzianych jest wiele atrakcji. [foto1]Absolutną ...
więcej
do góry