Widok
Pszenna, Księżycowa
Witam,
Czy moze ktos wiadomo czy kiedykolwiek bedzie wybudowana normalna nawierzchnia z chodnikiem na ulicy Ksiezycowej i Pszennej? Powstaja tam ogromne osiedla i wkrotce wzrosnie ruch samochodowy i pieszy. Chyba nie ma co czekac az zrobi sie jatka? Jakies pomysly jak przyspieszyc te sprawy?
Czy moze ktos wiadomo czy kiedykolwiek bedzie wybudowana normalna nawierzchnia z chodnikiem na ulicy Ksiezycowej i Pszennej? Powstaja tam ogromne osiedla i wkrotce wzrosnie ruch samochodowy i pieszy. Chyba nie ma co czekac az zrobi sie jatka? Jakies pomysly jak przyspieszyc te sprawy?
Około 2010 roku gmina przygotowała projekt drogi wraz z chodnikami i oświetleniem ulic Przemysłowej i Księżycowej. Od około 2006 roku budowa tych ulic figurowała w wieloletnim planie inwestycyjnym gminy Żukowo. W 2013 czy 2014 gmina "odstąpiła" od wykonania tego zadania. Podobno była to "cena" za przystąpienie do budowy szkoły.
W międzyczasie udało się przynajmniej częściowo uporządkować sprawy własnościowe fragmentów terenów, które miały być zajęte (w tym podziały geodezyjne).
Więcej o tym znajdziecie na radabanino.
W międzyczasie udało się przynajmniej częściowo uporządkować sprawy własnościowe fragmentów terenów, które miały być zajęte (w tym podziały geodezyjne).
Więcej o tym znajdziecie na radabanino.
bo to starsze ulice i mieszkańcy trochę dłużej tam mieszkaja. Nie wkurzajcie się. Na Pszennej płyty zakupił developer a robociznę gmina wykonała. Na Ksieżycowej mieszkańcy składali się na płyty i gmina robociznę wykonała. Wiem ,że nowi mieszkańcy są roszczeniowi, wiedzieliście gdzie zakupujecie domy czy mieszkania. Powiem Wam tak, nie dziwię się ,że macie roszczenia bo Banińskie drogi to średniowiecze. Im więcej osób sie skrzyknie i zacznie naciskać na gminę to może wspólnie coś wywalczymy. Ja 13 lat tu mieszkam i wojujemy o drogi i stale odpowiedz gminy jest ta sama - Brak środków
Rozumiem, że nowi mieszkańcy mogą nie mieć drogi, kanalizy i oświetlenia, bo..bo są nowi:)? Ty chyba zamieszkując w Baninie 13 lat temu też wiedziałeś na co sie piszesz? A jednak walczysz o lepsze jutro, daj i nam szanse:) nadal nie widzę powodu czemu Wy starzy mieszkańcy macie mieć pierwszeństwo.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
drogi Panie
gdyby nie "nowi mieszkańcy" to byś na Księżycowej nawet Jumb nie uświadczył, bo w ilości siła, i w sumie odprowadzanych przez tę ilość podatków. Więc proszę tu nie wyzywać od "roszczeniowców" i nie pisać że "widziały gały co brały". Idąc Twoim tokiem rozumowania, też widziałeś gdzie kupowałeś dom/mieszkanie, więc nie masz prawa żądać asfaltu na Księżycowej. Rozumiesz już tę Twoją absurdalną logikę?
Po Księżycowej i Pszennej DA SIĘ jeździć i chodzić
Po ulicach nieutwardzonych jest to w taką pogodę jak ta niemal niemożliwe
gdyby nie "nowi mieszkańcy" to byś na Księżycowej nawet Jumb nie uświadczył, bo w ilości siła, i w sumie odprowadzanych przez tę ilość podatków. Więc proszę tu nie wyzywać od "roszczeniowców" i nie pisać że "widziały gały co brały". Idąc Twoim tokiem rozumowania, też widziałeś gdzie kupowałeś dom/mieszkanie, więc nie masz prawa żądać asfaltu na Księżycowej. Rozumiesz już tę Twoją absurdalną logikę?
Po Księżycowej i Pszennej DA SIĘ jeździć i chodzić
Po ulicach nieutwardzonych jest to w taką pogodę jak ta niemal niemożliwe
wytłumaczę .Piszę o roszczeniach w sensie-W JEDNOŚCI SIŁA. Plyty na Ksieżycowej do połowy były kładzione jak jeszcze nie było nowych osiedli , sami się składaliśmy .A Wam wszystko za darmo dawac trzeba, nie obrażaj ludzi i nie napinaj sie tak. Pisz pisma do gminy, przyjdz na zebrania tak jak wielu mieszkańców i dopiero wtedy pisz madrości zza kompa. Sądzisz ,że inni nie chcą miec oswietlenia czy dróg tylko pytam dlaczego macie mieć pierwszeństwo bo co bo w szeregu mieszkasz i tak masz lepiej bo Ci developer płyty położył.Są ulice typu Tuchomska, Rolnicza. Jodłowa, Złota że strach jechać takie dziury.
spytam tylko o jedno: jakie $%#%$#$% za darmo?? do gminy w tym roku sam jeden odprowadziłem więcej podatku niż gmina zamierza się dołożyć do sygnalizacji na lotniczej/borowieckiej więc troszeczkę sobie wypraszam tego typu komentarze.
w ogóle nic nie zrozumiałeś, ja właśnie NIE MAM płyt i dlatego uważam że powinienem mieć je szybciej (tak, właśnie na ROLNICZEJ) niż ty asfalt na Księżycowej
bez odbioru
w ogóle nic nie zrozumiałeś, ja właśnie NIE MAM płyt i dlatego uważam że powinienem mieć je szybciej (tak, właśnie na ROLNICZEJ) niż ty asfalt na Księżycowej
bez odbioru
no tak jako jedyny odprowadza podatek w tej wsi, śmiech a tak na marginesie to jakby ludzie sie meldowali to w naszej gminie to więcej podatków by wpływało i kasy jest więcej.
Bez napinki bo to nie służy nikomu.
Drogi są potrzebne nam wszystkim a mam wrażenie ,że gmina wilka łaskę nam robi. Tak jest od lat - średniowiecze. Trzeba stale jest nowy burmistrz może coś się zmieni.
Bez napinki bo to nie służy nikomu.
Drogi są potrzebne nam wszystkim a mam wrażenie ,że gmina wilka łaskę nam robi. Tak jest od lat - średniowiecze. Trzeba stale jest nowy burmistrz może coś się zmieni.