Widok

Ptasi raj na rowerze?

Sobieszewo Temat dostępny też na forum:
Witam.

Chciałem się wybrać rowerkiem na Wyspę Sobieszewską. Przy okazji chciałem wstąpić na ścieżkę dydaktyczną w Ptasim Raju. I tu pojawiają się pytania:
1) czy ścieżka ta umożliwia przejazd na rowerze?
2) ewentualnie czy jest możliwość bez większych przeszkód i gimnastyki przeprowadzenie roweru po ścieżce?
3) ewentualnie czy jest przewidziane specjalne i bezpieczne miejsce do zaparkowania roweru?

Wiecie coś na ten temat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witaj, techniczna ewentualność istnieje.
Tam, gdzie jest numer 5 jest wąsko i raczej do poprowadzenia :
http://www.gdansk.pl/_magazyn/2003_11/4146.gif
Parkingów nie wiedziałem, chyba że przypniesz do wież obserwacyjnych.
BTW - jak wynika z mapy część terenu (tablice 3-7) wchodzi w skład rezerwatu (ptakom potrzeba spokoju). Zatem po rezerwacie raczej "z buta".
Dziękuję bardzo za odpowiedź i wskazówki. Napisałem jeszcze maila do Zakładu Ornitologii PAN i zobaczymy co (i czy w ogóle) mi odpowiedzą.

Po rezerwacie raczej z buta, ale rower można mieć przy boku - prowadzić? Chodzi mi głównie o to, czy są tam jakieś znaczne przeszkody, które utrudniałyby przejście ścieżki prowadząc rower.
prowadzić można - tam gdzie wskazałem jest wąsko. No, moze czasem przeniesc nad jakąś kłodą.
OK, super. Czyli można się rowerkiem z żoną wybrać:)

Dzięki za odpowiedź.

Inne tematy z forum Rowery

Jaki rower dla wysokiej kobiety? (129 odpowiedzi)

Przymierzam się do zakupu roweru, ale nie mam pojęcia jaki wybrać. Czy ktoś bardziej obeznany w...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Skradziono rowery Habenda ul. Wielkopolska (20 odpowiedzi)

skradziono 2 rowery MTB, proszę o kontakt w razie znalezienia lub widzenia takowych na...

do góry