Widok

Ptaszki i ptaszyska

‎W takiej "Stawce większej niż życie" jak jest scena nad jeziorem to w tle słychać trzciniaka, jak w mieście w dzień to wróble i sikorki, a jak w ciepłą noc to słowika. Wszystko jest jak trzeba. A w "Katyniu" jak się ten młody po dachach Krakowa wczesną wiosną z ubekami gania to słychać skandaliczne jerzyki jakby to było lato. Taka jest kondycja współczesnego polskiego kina!!!! Ornitologiczne dno!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuję że podzieliłaś się ze mną tak cennymi uwagami. To niezwykle ciekawe obserwacje.
A co powiesz o Czterech Pancernych i Psie? Jak tam kształtowała się fonosfera ornitologiczna?
No proszę. Zawsze wielką wagę przykładam do ptasich odgłosów słyszanych w tle oglądanych przeze mnie filmów. Że też tym razem nie zauważyłem czegoś tak oczywistego. Strasznie mi wstyd.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
We wszystkich starszych filmach dla młodzieży (nie świeżych filmach dla starszych ludzi - nie, nie), jeśli jest scena w lesie, to zawsze słychać taki charakterystyczny ptasi trel. Zawsze taki sam. Nigdy w lesie takiego nie słyszałam.
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (234 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry