Widok
Pustki w gdyni
Platne parkowanie w niedziele, najdroższe w PL robi swoje. Dzieki radnym i prezydentowi restauratorzy są zapewnie zachwyceni
więcej
więcej
Jestem Gdynianka
I powiem szczerze to miasto to żenada żałuję że tu mieszkam wszędzie bród i beton mało terenów zielonych same spaliny i psie niespodzianki na ulicy , na terenach zielonych pozostałości po imprezach ( puszki butelki i inne śmieci ) świętojańska same kantory banki i odzież używana oraz lombardy i żabki co tutaj zwiedzać ??? Do tego drogo restauracje omijam szerokim łukiem bo mnie nie stać a druga sprawa to taka że dobijają mnie elektryczne hulajnogi na których ludzie chcą rozjechać pieszych na chodniku .... Ludzie nie mili i ( dziwactwa ) .
Centrum
Gdynia, Sopot i Gdańsk jest przereklamowany. Drogi czynsz, mieszkania, brak miejsc postojowych a szczególnie w sezonie. Do tego dochodzi brud, syf i korki. Uciekłem z centrum i mieszkam na peryferiach Gdyni i nie narzekam. Cisza, spokój i zielono za oknem:) No ale każdy lubi co innego i o gustach się nie dyskutuje.
Skręcając w prawo kolo batorego trafiamy na parking
Z parkowaniem rownoleglym. Tak wiec jesli ciezko jest wjevhac na miejsce parkingowe przodem to wrzucamy wsteczny i do tylu. Jednocześnie blokujac buspas lub prawy pas. Pomijam bezpieczenstwo takiego manewru. Tuz obok jest poczatek skrzyżowania, bus pas, 2 zwykle pasy. Parkowanie prostopalde jest bardziej efektywne i bezpieczne. Brawo wlodaze
I tak powinno wyglądać miasto, czysto, pusto i ekologicznie. Przydałoby się na codzien taka zwilżoną strefa tylko i wyłącznie dla elektryków, ale to jeszcze trochę, u nas zawsze kilka lat do tyłu w porównaniu na zachodzie gdzie to już funkcjonuje.
A nie szwędający się ludzie bez celu i jeżdżący samochodami jako rodzinny spacer z szybą.
A nie szwędający się ludzie bez celu i jeżdżący samochodami jako rodzinny spacer z szybą.
wy serio myślicie że to przez jakieś parkowanie?
Wy Gdynianie macie coś nie tak z głowami.
Ja rozumiem że samochód pomaga ale nie przesadzajmy. Nie róbcie z siebie takich ofiar losu.
Wszędzie jest parkowanie płatne i jest to normalne, a wręcz staroświeckie bo teraz modne jest zakazywanie wjazdu do centrum.
Ja rozumiem że samochód pomaga ale nie przesadzajmy. Nie róbcie z siebie takich ofiar losu.
Wszędzie jest parkowanie płatne i jest to normalne, a wręcz staroświeckie bo teraz modne jest zakazywanie wjazdu do centrum.