Widok
Pytanie o inne MnO
Czy znacie jakies inne niz Harpagan organizowane MnO?? Jestem poczatkujacy wiec opisy w stylu "Dla maksymalnych wymiataczy", lub "U nas zaznasz bol i zrozumiesz co to wycienczenie" wcale mnie nie zachecaja. Jesli wiecie cos o organizowanych rajdach dla "normalnych ludzi" to prosze, podajcie jakies namiary (emalie lub adresy www).
Dla okreslenia mojego poziomu to na H24 w TP skonczylem 8PK o 7:40 i znalazlem PK5 ok godz 3 (troche przypadkiem bo jak szedlem przez bagno to buty zalalem i wracalem lasem), skonczylem ze wzgledu na odciski w zalanych woda butach. Pozdrowienia dla Pablona z Wrocka (gratuluje wytrwalosci gdyby nie ja to pewno bys jeszcze z 2PK zaliczyl... jesli "pomyslowosc" organizatorow skonczyla sie na 6PK), oraz ekipe z Torunia z materaca na sali gimnastycznej :-) a szczegolnie kartografa Piotra, ktory udzielil mi kilku fachowych wskazowek, i dzieki ktoremu nabralem nowego zapalu na impreski tego typu i juz sie nie moge sie doczekac kiedy bedzie nastepna... i kiedy sie znow spotkamy by porozmawiac "o starych karabinach". :-)Pozdrowienia rowniez dla Brackiego, K#cori@ oraz Grabarza i jego kolegi :-).
Dla okreslenia mojego poziomu to na H24 w TP skonczylem 8PK o 7:40 i znalazlem PK5 ok godz 3 (troche przypadkiem bo jak szedlem przez bagno to buty zalalem i wracalem lasem), skonczylem ze wzgledu na odciski w zalanych woda butach. Pozdrowienia dla Pablona z Wrocka (gratuluje wytrwalosci gdyby nie ja to pewno bys jeszcze z 2PK zaliczyl... jesli "pomyslowosc" organizatorow skonczyla sie na 6PK), oraz ekipe z Torunia z materaca na sali gimnastycznej :-) a szczegolnie kartografa Piotra, ktory udzielil mi kilku fachowych wskazowek, i dzieki ktoremu nabralem nowego zapalu na impreski tego typu i juz sie nie moge sie doczekac kiedy bedzie nastepna... i kiedy sie znow spotkamy by porozmawiac "o starych karabinach". :-)Pozdrowienia rowniez dla Brackiego, K#cori@ oraz Grabarza i jego kolegi :-).
Tutaj znajdziesz m.in. kalendarz imprez:
http://www.neptun.gda.pl/
Niech Cię nie zniechęca nazwa strony (klub Neptun - to oni
organizowali H24), bo po pierwsze w kalendarzach
znajdują się także imprezy organizowane przez kogo
innego, a po drugie brałem udział w kilku zwykłych
("krótkich") InO organizowanych przez Neptuna
i wtedy nie było żadnej "ściemy".
Masz do wyboru różne poziomy trudności, od TD (dla dzieci)
do TZ (dla zaawansowanych). W TZ-ach możesz się
spodziewać np. szukania granicy kultur albo że dostaniesz
tylko fragmenty mapy, a do tego łamigłówkę do rozwiązania,
ale nie szkodzi - nikt Ci nie każe startować na tym poziomie
trudności.
Zwykle InO trwają krótko (do przejścia kilka km?), wyjątkiem jest
chyba Darżlub (40km?).
Powodzenia!
http://www.neptun.gda.pl/
Niech Cię nie zniechęca nazwa strony (klub Neptun - to oni
organizowali H24), bo po pierwsze w kalendarzach
znajdują się także imprezy organizowane przez kogo
innego, a po drugie brałem udział w kilku zwykłych
("krótkich") InO organizowanych przez Neptuna
i wtedy nie było żadnej "ściemy".
Masz do wyboru różne poziomy trudności, od TD (dla dzieci)
do TZ (dla zaawansowanych). W TZ-ach możesz się
spodziewać np. szukania granicy kultur albo że dostaniesz
tylko fragmenty mapy, a do tego łamigłówkę do rozwiązania,
ale nie szkodzi - nikt Ci nie każe startować na tym poziomie
trudności.
Zwykle InO trwają krótko (do przejścia kilka km?), wyjątkiem jest
chyba Darżlub (40km?).
Powodzenia!
W maju odbywa się Opolska Setka z Hakiem - marsz na 100 km z hakiem ok kilkunastu km. Styl podobny do Harpagana, ale łatwiejszy (trasa opisana na papierze, łatwe PK) info na http://maratonypolskie.pl. W czerwcu odbywa się Sudecka Setka w Boguszowie. Jest to marsz na 100 km po oznakowanej trasie a więc bez potrzeby używania mapy i kompasu info na www.boguszow-gorce.com.pl. Powodzenia
Kilka ciekawych adresów dla miłośników chodzenia i poszukiwaczy przygód:
www.napieraj.pl (marsze krajowe i zagraniczne)
www.przedsiebie.gda.pl
www.orzelbielik.pl
www.pttk.com.pl (maraton w Puszczy Kampinoskiej, 1. weekend X)
www.orienteering.com.pl (różne InO)
www.orienteering.pl
www.mbank.com.pl (mBank-eXtreme, przełom VIII/IX)
www.neptun.gda.pl (różne InO)
www.wawel-ol.krakow.pl (m.in. Salomon, Adventure Trophy)
ino.pttk.pl/imprezy (kalendarz InO)
www.gory.pl (dla miłośników gór)
www.cptraczer.pl (rajdy przygodowe)
www.kompas.gda.pl
www.survival.pnet.pl (dla miłośników szkoły przetrwania)
www.survival.infocentrum.com (jw.)
www.korzeniowski.pl (sporo cennych porad)
www.napieraj.pl (marsze krajowe i zagraniczne)
www.przedsiebie.gda.pl
www.orzelbielik.pl
www.pttk.com.pl (maraton w Puszczy Kampinoskiej, 1. weekend X)
www.orienteering.com.pl (różne InO)
www.orienteering.pl
www.mbank.com.pl (mBank-eXtreme, przełom VIII/IX)
www.neptun.gda.pl (różne InO)
www.wawel-ol.krakow.pl (m.in. Salomon, Adventure Trophy)
ino.pttk.pl/imprezy (kalendarz InO)
www.gory.pl (dla miłośników gór)
www.cptraczer.pl (rajdy przygodowe)
www.kompas.gda.pl
www.survival.pnet.pl (dla miłośników szkoły przetrwania)
www.survival.infocentrum.com (jw.)
www.korzeniowski.pl (sporo cennych porad)
Ja znowu zapraszam na Pomorze Zachodnie.
Główny adres to http://www.orientacja.prv.pl - moze w tym roku malo tego ale zapraszam od 2003 roku na marsze i biegi na orientacje. Ponadto zawsze w ostatni weekend sierpnia organizowany jest Rajd na Wytrzymałość "GRYF POMORSKI" 100km/h . Jest on przygotowany dla ludzi ktorzy maja dosc ogolna wiedze o orienteeringu i mapy nie stwarzaja dużych problemow. Zapraszam
Główny adres to http://www.orientacja.prv.pl - moze w tym roku malo tego ale zapraszam od 2003 roku na marsze i biegi na orientacje. Ponadto zawsze w ostatni weekend sierpnia organizowany jest Rajd na Wytrzymałość "GRYF POMORSKI" 100km/h . Jest on przygotowany dla ludzi ktorzy maja dosc ogolna wiedze o orienteeringu i mapy nie stwarzaja dużych problemow. Zapraszam