Widok

Pytanie

Mam pytanie, może ktoś z Was się orientuje - chciałabym rozpocząć karierę w branży rozrywkowej (organizacja eventów, kreacja i realizacje itp) tylko nie wiem tak naprawdę od czego zacząć- odbyłam dwumiesięczną praktykę studencką w bardzo dobrej Agencji Artystycznej, teraz chciałabym odbyć staż, by móc wdrożyć się w branżę, tylko niestety żadna z Agencji jak dotąd nie jest zainteresowaną moją osobą :/ macie jakie pomysły jak można podnieść kwalifikacje/umiejętności, aby być bardziej atrakcyjną na rynku dla tej branży ?
Z góry dziękuję bardzo za odpowiedzi, pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ściągnij jakąś gwiazdę rocka do Polski:) Zaraz będą Tobą zainteresowani.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Noo to rzuciłeś mnie na najgłębszą wodę :P gdybym miała taką możliwość na pewno bym ściągnęła największą gwiazdę rocka i nie tylko,ale niestety nie mam jeszcze takich możliwości, chodziło mi raczej, czy warto iść na jakieś kursy/szkolenia,a jeśli tak to na jakie i czy warto osobiście rozwozić Cv po Agencjach?
Jak chcesz to napisz do mnie na slodkimisiek@onet.pl i podam Ci kilka firm:)
hej
pracowałam w jednej z większych trójmiejskich agencji 4 lata. Rynek znam nieźle.
Co agencja, to inne wymagania, wierz mi :)
Kursy i szkolenia... moim zdaniem nie tędy droga.
Trzeba być przede wszystkim kreatywnym, mieć umiejętność szybkiego nawiązywania kontaktów a potem utrzymania ich, dobrze znać angielski (niekoniecznie, ale się bardzo przydaje jednak), poza tym być bardzo dobrze zorganizowanym i ZDECYDOWANYM. Umieć podejmować decyzję pod wpływem chwili, potrafić działać w sytuacjach stresowych, być przebojowym... można by tak długo.
Generalnie niewiele pomogą Ci kursy. Albo masz to coś, albo nie..
Przez moją agencję przewinęło się mnóstwo stażystek/ ów. Większość to takie memły, którym palcem trzeba było pokazać, co mają robić, bo nie byli w stanie wykazać jakiejkolwiek inicjatywy.
Praca fajna dla młodych ludzi na kilka lat. Na dłuższą metę nie polecam, ale zależy co kto lubi. No i zależy jeszcze w której agencji :)
Powodzenia w szukaniu.
eventmaster dziękuje bardzo za cenne rady :D największym problemem jest to,że gdybym była modelową stażystką, miała wszystkie w/w cechy, to jak sprawić, żeby Agencja zaprosiła na rozmowę, by móc się zaprezentować chociażby w ten sposób-na początek, dlatego pomyślałam o jakiś kursach, czy szkoleniach, żeby zainteresować najpierw swoim Cv,no i niestety nie pomagają nawet wspaniałe referencje na dwie strony, bo,jak pisałam wcześniej, żadna z Agencji nie wykazała chęci poznania mej skromnej,lecz wartościowej osoby.
napisz do jakiejs agencji z pozycji klienta zainteresowanego jakimś "zarąbistym" odpałowym pomysłem i poproś o rozmowę z szeryfem agencji. proste jak konstrukcja gaci, potem tegoż oto szeryfa owijasz sobie wokół palca swoją zarąbiswtością i pracę masz.
jak pomogłem to 1 wypłata dla mnie ;) niestety, ale czasami trzeba odwalić taki nr typu "idx na całość" bo inaczej to cię oleją.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill
Ok dziękuję wszystkim za cenne rady, macie rację czas na niekonwencjonalne metody :D Pozdrawiam
Słonko, agencja nie zainteresuje się "klientem" piszącym maila z domeny gmail :D
Poszukaj innych rozwiązań.
Ciężko Ci się będzie wbić bez rekomendacji kogoś znanego w branży do agencji, która akurat nie szuka kogoś konkretnego.
Ja tę robotę wyhaczyłam normalnie z ogłoszenia, próbuj, życzę powodzenia. Wiem, że LIVE jest otwarty na nowych pracowników, ale musisz ich powalić. I bądź gotowa na niezłą harówę :)

Inne tematy z forum Praca

poszukiwania pracy..na jakich stronach jej szukacie? (67 odpowiedzi)

na początek prośba do Admina. o nie kasowanie mojego wpisu,, Pisze tu bo na forum praca mało...

Życie za granicą to też nie bajka... (48 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...

Terminal Kontenerowy w Gdyni (ten, gdzie parkuje prom Stena). (480 odpowiedzi)

Jeśli ktoś potencjalnie zainteresowany pracą w tym Terminalu (nie mylić z GCT z naprzeciwka),...

do góry