Widok

Quo vadis

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Quo vadis.
- Wartka akcja, krwiste postaci, wyrazisty wątek miłosny, ciekawa polemika tego, co przemija z tym co nadchodzi oraz krwawe widowiska to mieszanka, która od lat porywa czytelników. "Quo vadis" to epopeja, która aż prosi się, aby przenieść ją na deski sceniczne. Właśnie musical - jako forma teatru totalnego - będzie w stanie poradzić sobie z jej rozmachem, wielowątkowością, licznymi bohaterami ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zawód.

Na wstępie nie tego się spodziewałem. Pomieszanie z poplątanymi. Ogólnie to wersja kabaretowa tego dzieła. Mi nie podpasowalo.
Ukłony dla włożonej pracy. Ale to najsłabszy spektakl na jakim byłem w Muzycznym a było ich sporo.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Bezbarwna, nijaka postać Ligii

Scenariuszowo, aktorsko i o zgrozo kostiumowo. Bardzo słabo jak na jedną z głównych ról kobiecych spektaklu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mistrzostwo

Wg mnie mistrzostwo. Coś nowego. Świeżego. Zabawnego i nietuzinkowego. Brak motywu przewodniego albo piosenki, która stałaby się hitem. Jednakże kilka utworów było tak zaśpiewanych, gdzie wraz z tłem, stworzyło to mistrzostwo. Postać lwa czy tura, niesamowicie ciekawie zainscenizowana. Warsztat osoby, która to wyreżyserowała jest niedościgniony.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry