Widok
ROZCZAROWANIE - regeneracja alternatora
Pierwsze wrażenie - świetne. Kontakt - jak mniemam z właścicielem - rewelacyjny. Niestety po tym jak autem zajęli się mechanicy/elektrycy, cały czar prysł.. Panowie chyba po raz pierwszy mieli do czynienia z dość popularnym autem, którym przyjechałem. Próba wyjęcia alternatora trwała GODZINĘ i DWADZIEŚCIA MINUT!!.. W międzyczasie poinstruowałem panów jak to zrobić, gdyż miałem okazję zapoznać się z instrukcją serwisową producenta. Uff.. udało się dzięki wielkiemu młotkowi i rozwaleniu geometrii w prawym kole..(panowie KUPCIE SOBIE kilka przydatnych narzędzi warsztatowych!!) Sama regeneracja poza wymianą 2 elementów które zleciłem skończyła się na przedmuchaniu alternatora sprężonym powietrzem :) Po zaliczeniu kilku stanów przedzawałowych i uregulowaniu należności udałem się w końcu do domu na zasłużony "chillout".. Niestety niesmak pozostał. Pozdrawiam.
Moja ocena
Rozrusznik
kategoria: Warsztaty samochodowe
obsługa: 2
asortyment: 5
jakość usług: 2
terminowość: 3
przystępność cen: 5
ocena ogólna: 3
3.3
* maksymalna ocena 6
Drogi Panie,
dziękujemy za słowa komentarza. Co do demontażu podzespołu to fakt iż dane auto jest popularne na naszych ulicach nie musi oznaczać iż często pojawia się w serwisach, co chyba dość oczywiste. Co do regeneracji alternatora to zawsze polega ona na wymianie zużytych elementów eksploatacyjnych i tych uszkodzonych, nie wiem czy oczekiwał Pan pokrycia go złotem czy platyną? Co do rozwalenia geometrii, to gdyby w moim aucie ktoś podczas naprawy uszkodził cokolwiek to na pewno domagałbym się zwrotu poniesionych nakładów. Szkoda również iż z tymi uwagami nie podzielił się Pan z nami bezpośrednio. Internet pozwala oczernić każdego w sposób bezpieczny i anonimowy.
Pozdrawiam
dziękujemy za słowa komentarza. Co do demontażu podzespołu to fakt iż dane auto jest popularne na naszych ulicach nie musi oznaczać iż często pojawia się w serwisach, co chyba dość oczywiste. Co do regeneracji alternatora to zawsze polega ona na wymianie zużytych elementów eksploatacyjnych i tych uszkodzonych, nie wiem czy oczekiwał Pan pokrycia go złotem czy platyną? Co do rozwalenia geometrii, to gdyby w moim aucie ktoś podczas naprawy uszkodził cokolwiek to na pewno domagałbym się zwrotu poniesionych nakładów. Szkoda również iż z tymi uwagami nie podzielił się Pan z nami bezpośrednio. Internet pozwala oczernić każdego w sposób bezpieczny i anonimowy.
Pozdrawiam
polstarter elblaska
witam,
z kolei ja mógłbym polecić polstartera z elbląskiej. Naprawiałem u nich i rozrusznik i alternator, sprawnie i jak do tej pory solidnie. Wszystko odbywa się u nich w przeciągu kilku minut, no chyba, że grubsza sprawa. Cena wydaje mi się, że jest raczej jak wszędzie, ale co do jakości, jestem zadowolony, pozdr
z kolei ja mógłbym polecić polstartera z elbląskiej. Naprawiałem u nich i rozrusznik i alternator, sprawnie i jak do tej pory solidnie. Wszystko odbywa się u nich w przeciągu kilku minut, no chyba, że grubsza sprawa. Cena wydaje mi się, że jest raczej jak wszędzie, ale co do jakości, jestem zadowolony, pozdr