Widok

Rabat Service wypłaty i odprawy pażdziernik 2012

Piszcie kto dostał ,kto nie dostał i regiony Polski .Musimy być na bieżąco ,aby móc zareagować i dopominać się o swoje pieniądze.Pozdrawiam wszystkich ,którzy utracą lub już utracili pracę.
Łódż nie dostała.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ponawiam pytanie -czy ktoś z Rabat Service dostał wypłatę za wrzesień?
Z tego co wiem jako pracownik to nikt nie dostał
Boże jak mi jest wszystkich żal .Sama czeka na kasę jak na zbawienie .Nie wiem może już wkrótce to wszystko się skończy .Ja już jestem załamana tak tą sytuacją że nie wiem co począć.Tyle lat przepracowałam i co mi zostało .
czekać ......
Łódź nadal nie ma wynagrodzeń.Jak reszta Rabatu? Czy ktoś ma pomysł jak działać w takim przypadku i jak zmusić syndyka do zapłaty?
Przed syndykiem wypłaty były -z syndykiem ,który jest przedstawicielem prawa i powinien zabezpieczyć pieniądze dla pracowników w pierwszej kolejności pieniędzy brak.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
olsztyn czeka też na wypłatę wszystkiego ,ja juz nie mam siły i brak pomysłu na zrobienie czegokolwiek bo co mozemy zrobić ??nie wiem jak ich popędzić .Co oni sobie myślą .Śmieją się z nas napewno.
Syndyk wypłacił pieniądze za okres ,od którego on reprezentuje spółkę tj od 24 września do końca września ..Co z pieniędzmi z wcześniejszych tygodni -czy syndyka nie interesuje zapłata za okres w którym sąd zastanawiał się jaką decyzję podjąć (likwidacja czy ugoda) i czy jest to traktowane jako gorsza kasa od tej po 25 września?
Niewypłacalność pracodawcy nie jest rozumiana jako roszczenie pracownicze. Jstotne jest zdeklarowanie przez firmę ostatecznego terminu przelewu pieniędzy .
Syndyk przejmuje zarząd nad majątkiem i dokonuje swego rodzaju
,inwentaryzacji majątku i długów.Na podstawie dokumentacji prowadzonej przez upadłego sam powinien należności pracownicze pracowników umieścić na liście wierzytelności ,ale nie zaszkodzi swoich
spraw pilnować z własnej inicjatywy .
Należy kontaktować się z syndykiem na bieżąco .Wierzyciel(pracownik)
ma prawo zapoznać się ze sporządzoną listą wierzycieli i ją(zareklamować) moze zadawac pytania o przebieg postępowania upadłościowego w czasie jego trwania,upadłość potrafi trwać latami
( do 5lat) ..
Fundusz gwarancyjny
-- wypłaty wynagrodzenia za pracę
--wynagrodzenia za czas urlopu wypoczynkowego
-- odprawy pieniężne
-- ekwiwalentu pieniężnego za urlop wypoczynkowy
-- składki na ubespieczenie społeczne należnych od pracodawców.
Wypłaty tych świadczeń może nastąpić na podstawie zbiorczego
wykazu niezaspokojonych roszczeń sporządzonego przez pracodawcę,syndyk czy likwidator lub inną osobę zarządzającą majątkiem pracodawcy.
Może nastąpić także na wniosek pracodawcy,albo byłego pracownika
lub uprawnionych do renty rodzinnej członków rodziny zmarłego pracownika.Łączna kwota jaką można wypłacić na jednego pracownika w ciągu jednego miesiąca jest ograniczona ustawowo.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
W gdansku w sklepie wlasnym nalezacym do Rabatu dostalismy po 300 zł za okres kiedy zarzadza syndyk,reszte dostaniemy w ciagu trzech miesiecy z funduszu gwarancyjnego.Postawilismy sie i powiedzialysmy ze nie otworzymy sklepu jesli nie dostaniemy kasy to po tygodniu wyplacil nam zaliczki na poczet przyszlego miesiaca.to skandal,bo pieniadze mamy w sejfie z utargow!!juz od kilku miesiecy placimy za towar gotowka!!pewnie w grudniu przyjada po kase zeby na koniec sie jeszzce podzielic bo przeciez za malo nakradli!!zlodzieje!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy ktoś sprawdzał ,czy zgłoszone są te niezapłacone pieniądze przez syndyka do funduszu gwarancyjnego ?
Olsztyn dostał odprawy
Łódź nadal czeka na odprawy.Wypłata za wrzesień tylko od 25 do 31 jak w poprzednich postach.
Czeladź również czeka... Ciekawe jak długo jeszcze?
Odprawy i reszta wypłaty za wrzesień płacone będą z funduszu.
Najprawdopodobniej przelewy na początku grudnia.
skad to wiesz
Z informacji jakie uzyskałem
-Rabat zgłosił do funduszu na koniec października
-Fundusz ma miesiąc na rozpatrzenie ,sprawdzenie i przelewy
-Rabat jak dostanie pieniądze z Funduszu to przeleje pracownikom
dzieki za odpowiedz
W Łodzi bez zmian .Brak reszty wypłaty za wrzesień i odpraw.Czy ktoś ,kto zakończył pracę 30 września otrzymał pieniądze?
Kraków też bez zmian
Dostałem informacje ,że wypłata za wrzesień będzie najprawdopodobniej około wtorku 27-11-2012.Ale informacja z drugiej ręki więc nie jest pewna.
Wypłata wrzesien jest na koncie w Łodzi
w Krakowie też
Czeladź tez ma. Ciekawe kiedy dadza odprawe i reszte?????
niestety Olsztyn jeszcze nie dostał nic :(
ciekawi mnie kto z Olsztyn dostał ? w ostatnim czasie pieniążki ?
chyba nie z R.S.
poszly odprawy i odszkodowania. Tylko niech mi ktos powie dlaczego okrojone o znaczna kwote??
Łódź nie ma odpraw.Nie dostałeś średniej z trzech miesięcy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Łódź odprawę plus odszkodowania otrzymała .Faktycznie suma jest dużo mniejsza od oczekiwanej.Jeżeli znacie powód piszcie.
Którego Ci się skończył okres wypowiedzenia LOLO?
Koniec września.Ja już dostałem pieniądze także wychodzę z forum.
Poprawka .Koniec września oczywiście.
Ja ciągle nie mogę odzyskać pieniędzy za zwolnienie lekarskie za wrzesień.Czy ktoś jeszcze jest w takiej sytuacji? Napiszcie.
Rabat wypłacił mi za kilka dni zwolnienia we wrześniu ,ale zrobił problem z odprawą .
To znaczy że nie dostałeś odprawy czy dostałeś mniej? Jeśli chodzi o odprawę to z moich wyliczeń powinnam dostać więcej.
Dziś dostałem niewielkie wyrównanie odprawy
do góry