Widok

Rango

Rango Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Rango.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

oglądałam

...i nie mogę powiedzieć, żeby mnie zachwyciło. W pierwszej połowie filmu fabuła mocno kuleje, żeby nie powiedzieć stoi w miejscu. Główny bohater mówi, chodzi, biega, chodzi, mówi, a akcja nie posuwa się o krok. Później jest lepiej, ale tylko trochę. Jest w filmie kilka ogranych historii, kilka cytatów z klasyki filmu, całkiem dobra animacja, ale całość nie broni się zupełnie.

Nie polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

absolutnie nie polecam dla młodszych dzieci.. poza animacją ogólnie raczej średni
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

rango

właśnie się wybieram na rango i podejrzewam żebędzie fajnie.a może i niesamowicie!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja jeszcze nie byłam ,ale też uważam że będzie fajowo! : }
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

rango2

hej to ja dziśaj byłam na rango i nie było niesamowicie ale fajnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

rango

totalna beznadzieja. wydane bez sensu pieniądze !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

rango

To nie jest bajka dla małych dzieci, dla dorosłego fajna/inna od reszty bajek, ale dziecko nie powinno jej oglądać. Bardzo odważne teksty w stylu "ty wywłoko, ty szmato itp." Bardzo dużo mówi się o śmierci i umieraniu moja 4 letnia córka nie za wiele rozumiała bo temat śmierci jest jej obcy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgadzam się !!! Obok mnie siedziały znudzone dzieci- rozmwiały. Ale sam film "bajka dla dorosłych" jakby tak na to spojrzeć, bardzo fajna odpowiednia na wieczorne wyluzowanie się przed dużym ekranem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

rango

film jest raczej dla młodzieży w wieku od 10 lat wyżej ogólnie film jest spoko ! bardzo mi się podobał ;].
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rango

Film dobry, ale zdecydowanie dla dorosłych!Historia dobra, wzruszająca, ale trudna i bardzo metaforyczna. Jak dla mnie zdecydowanie za dużo przemocy. Napierdzielanka z karabinów maszynowych rodem z II Wojny Światowej i nie tylko. Zastanawiam się po co serwować dzieciom coś takiego? Chyba tylko po to żeby wychowywać sobie potencjalnych żołnierzy i znieczulać ludzi na przemoc.

Rango

Zgadzam się z opiniami "Zoe" oraz "Sel" :) Film fajny, jednak na pewno nie dla dzieci.... Moim zdaniem nawet inne bajki, np. "Shrek" czy choćby Epoka lodowcowa" nie nadają się dla małych dzieci. Niestety na seansach roi się od "mądrych" rodziców z 3-4 latkami. Powinny być wprowadzone ograniczenia wiekowe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niezgadzam się z panem Bartoszem i z panem zoe

Może panu children boją się takich filmów ale moje 2 i 4 latki mogą oglądać wszystko po obejrzeniu Parku jurarskiego 1 2 3 .
A film bardzo dobrze pasuje dla dzieci ! A jeśli pan Bartosz uważa mnie za niemądrego rodzica nie popatrzy na siebie bo jak dzieci wychowane są to zależy od rodzica
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Film był bardzo interesujący, wciągający i zabawny. Naprawdę warto go zobaczyć! Wizualna strona filmu to istny majstersztyk! Jednak nie polecam go dzieciom poniżej 7 roku życia i nie chodzi tu nawet o przemoc, ale dzieci po prostu nie zrozumieją pewnych metafor i aluzji do innych filmów czy książek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

film fajny, ale na pewno lepszy był shrek lub epoka lodowcowa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skąd wyłącznie tak wczesne godziny projekcji?!

Film ma oznaczenie "PG", czyli zgodnie z amerykańskimi standardami może nie być odpowiedni dla dzieci poniżej 10 lat, a nadzór rodzica jest preferowany. Łatwo zauważyć, że "Rango" jest więc dla starszych dzieci, młodzieży i dorosłych.

Dlaczego projekcje odbywają się TYLKO w godzinach porannych lub wczesnym popołudniem? W takim sposób osoby pracujące czy uczące się praktycznie nie mają szans wybrać się do kina :| A przykład wielu animacji pokazuje, że i oni znajdują w tego typu filmach coś dla siebie (a może nawet - przede wszystkim).

nie polecam

Wyszłam z synkiem w połowie filmu - ma 6 lat i na pewno nie chcę aby takie filmy oglądał. Postaci są szpetne, dialogi w dużej mierze na pewno nie dla dzieci, brakowało akcji, tempa, koloru, humoru. Zdecydowanie nie polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nie dla dzieci i nie dla idiotow

Jesli ktos wybiera sie na ten film z 6 letnim dzieckiem to jest poprostu kiepskim rodzicem ktory albo nie zapoznaje sie z filmem przed seansem albo daje sie sterowac dziecku ktore mysli ze to kolejna bajeczka. Bezczelnoscia jest jeszcze potem krytykowanie filmu. To tak jakby wybrac sie na film sensacyjny z bachorem a potem plakac ze to zly film.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dla dzieci?

Osoba która dodala tu do tego filmu ikonę oznaczająca "dla dzieci" powinna obejrzeć film najpierw

Bo to nie jest film dla dzieci

W filmie nawiązuje się do takich dzieł jak "Fear and Loathing in Las Vegas", to nie jest film dla dzieci. To, że jest to film animowany, to nie znaczy, że jest dla dzieci. Tak samo jak nie jest dla dzieci Harry Potter 7, na prawdę proszę nie przychodzić z dziećmi na Harry'ego, bo zacznę wypraszać rodziców z dziećmi z tego filmu i będzie wstyd.

A tak na poważnie, to najpierw proszę zapoznać się z filmem i opiniami, a potem iść z dziećmi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Filmy

Bridget Jones: Szalejąc za facetem [ukrainian dubbing] (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Bridget Jones: Szalejąc za facetem . Przeczytaj o filmie.

Moje ulubione ciasto (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Moje ulubione ciasto . Przeczytaj o filmie.

Listy do M. Pożegnania i powroty (12 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Listy do M. Pożegnania i powroty . Przeczytaj o filmie.

do góry