Widok

Ranking Wszechczasów rowerowego Harpagana

Jako że nie zauważyłem, aby ktoś stworzył coś takiego, mając dosyć wertowania za każdym razem kilkunastu plików z wynikami różnych edycji, zakasałem rękawy i przystąpiłem do mozolnej pracy, której efektem jest:
RANKING WSZECHCZASÓW HARPAGANA
niestety, tylko Trasy Rowerowej, gdyż ta najbardziej mnie interesuje :)

Zapraszam do pobierania no i dzielenia się uwagami.

http://tinyurl.com/2d9beo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powiem tak:

Niezła robota :)
I ciekawy pomysł :)

I brawa za chęci :)
PZDR
Tomek kawal dobrej roboty:)
A pozatym fajnie widziec siebie na pierwszym miejscu:)

LIRO team
Gratulacje i dla lidera rankingu i dla autora rankingu
Po zrobieniu tego rankingu dopiero wychodzą różne ciekawostki, m.in. Twoje rekordy: udział w największej liczbie edycji (17 z rzędu, wszystkie w tabeli, szacunek), najwięcej tytułów Harpagana i najwięcej zwycięstw :)
MISTRZU CHYLĘ CZOŁA - wspaniała robota. Liczyłempo cichu, że zmieszę się w pierwszej setce - no i popatrz jestem :-)

z www.bikerelblag.hg.pl - pozdrawia Darecki
Ja co prawda w przeciwieństwie do Dareckiego nie liczyłem na zmieszczenie się w 1-szej setce - a tu proszę niespodzianka 80-ta wyszła...

Niestety po krótkiej analizie skonstatowałem, że na mój wynik zapracowały 2 osoby - ja i nie ja. Czyli w edycajch 20, 21,23 uczestniczyła inna osoba niż w 28,33 i 34:-(

Z żalem proszę więc Autora rankingu o korektę.

Pozdrawiam/Jankes :-(

----
"Time is nature's way of keeping everything from happening at once"
{Woody Allen}
spodziewałem się tego typu błędów, szczególnie że nie zawsze w arkuszach wynikowych Harpagana była podana miejscowość pochodzenia, dlatego piszcie jak znajdziecie jakieś, szczególnie dotyczące swoich/nieswoich osiągnięć :)
Szacun! Super sprawa!
Można by dodać średnią ilość punktów, czyli ilość punktów dzielona przez ilość startów. Ciekawi mnie ten parametr :)
tylko ze srednia ilosc punktow ma sens od h24 od ktorego na kazym H jest 20 PK. A poniewaz wczesniej bylo roznie sens ma wprowadzenie stosunku zdobytych PK do ilosci wszystkich na trasie, no i ewentualnie srednia z tego stosunku. Tylko jest znowu dylemat jak traktowac osoby ktore dostaly NKL za spoznienie przed H24, bo w wynikach maja nkl bez podania ilosci zaliczonych PK.

LIRO team
Mickey'owi chodziło chyba o liczbę punktów pucharowych a nie PK. Zastanawiałem się nad wrzuceniem takiej kolumny.
Dokładnie tak :)
No to Tomek ma chyba jakąś kontuzje albo roztrenowanie, skoro ma czas na takie porównania ;). Świetne zestawienie
Kazig 199, choć licze, że jeszcze awansuje :)
Kazig napisał(a):

> Kazig 199, choć licze, że jeszcze awansuje :)

Tak, o jedno miejsce, które ja opuszczę :-)
Waśnie oto mi chodziło :)
W jeśli Jankes był przede mną, a teraz będzie za mną to podwójnie się cieszę :) tak jakbym awansował o 5 miejsc a nie o jedno
zawsze mogę tak pomajstrować danymi, że wskoczyłbyś nawet na pierwsze :) tylko nie wiem co na to Wigor :)
Kilka prostych wniosków: nie trzeba być Harpaganem, żeby być w pierwszej 10_tce i nie wystarczy być Harpaganem, żeby być w pierwszej 100_tce.
nie przejdzie, ale dzięki :)
Ja przepraszam za offtopic.

Ale szanowni Harpagani i nieHarpagani rowerowi - proponuje w ramach rozgrzewki przed wiosenną edycją oraz w ramach zakończenia sezonu orientacyjno rowerowego 2007 zapisać się na:

Jesiennego Tułacza (Turlacza) 2007

http://almanak.gdansk.pl/jesienny/

Pozdrawiam/Jankes

----
"Time is nature's way of keeping everything from happening at once"
{Woody Allen}
zajrzałem. i tak sie zastanawiam nad kryterium rankingu czyli ilosci zdobytych pkt, wg mnie nie to powinno byc kryterium, poniewaz celem jest zdobycie tytulu H wiec czasem jedzie sie tak aby zaliczyc wszystkie punkty a nie najwartosciowsze ( te ktore maja najwyzsze wagi) wiec kolejnosc powinna bc wg
po pierwsze ilosc tytulow H
po drugie ilosc zwyciestw (zanjetych miejsc)
po trzecie ilosc zaliczonych PK

i po czwarte ilosc imprez w ktorych brano udziel ale bez wplywu na klasyfikacje

da to inna kolejnosc jednak
Czy kryterium jest właściwe czy nie, chylę czoła przed masa pracy jaką TW musiał włożyć w przygotowanie tego rankingu. Szacunek!
Zawsze mozna posortowac wyniki zgodnie z obranym kryterium, wystarczy tylko kliknac na wlaciwy przycisk:)

LIRO team
Długo zastanawiałem się jakie zrobić główne kryterium klasyfikowania, uznałem że system punktowy jest najbardziej przejrzysty. Muszę jednak dodać, że głównym celem powstania tego rankingu było zestawienie wyników wszystkich edycji Harpagana (brakuje tylko pierwszej - z Kartuz).
W zasadzie pozostałe informacje, czyli punkty, ilość startów, zwycięstwa, tytuły są niejako dodatkowo.
Jak się ma już wszystkie wyniki to można się nimi bawić na różne sposoby :)
Jankes napisał(a):

> Ja przepraszam za offtopic.
>
> - proponuje w ramach zakończenia sezonu orientacyjno
> rowerowego 2007 zapisać się na: Jesiennego Tułacza
>

Wnoszę sprzeciw :-)
Ostatnią imprezą sezonu będzie Nocna Masakra w Międzyrzeczu 15-16.XII.2007, dystans rowerowy 200 km w 12 h (pieszo 100 km w 24 h).
http://masakra.webpark.pl
Od Harpagana rózni się tym, że jest to scorelauf, czyli nie jest istotna kolejność zaliczania PK (ta zmiana dotyczy oczywiście trasy pieszej).
Nie wiem też czy jest przepak w połowie dystansu, bo nie strtowałem nigdy w Nocnej Masakrze.