Widok

Raport drogowy (13 lipca 2011), ost. aktualizacja: 17:00

Autopilot Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Maleje korek na obwodnicy. Wielkopolska wciąż przytkana

Zaczynamy dziś ostatni Raport Drogowy. Można już swobodnie przejechać obwodnicą od Chwarzna do Karwin. Doszło tam dziś do wypadku.

Pytacie mnie o sytuacje na ul. Sopockiej i ul. Wielkopolskiej. Obie są zatkane. Na ul. Sopockiej stoimy 300 metrów przed Wielkopolską. Sama Wielkopolska korkuje się na długości 400 metrów w górę.

Korki w Gdańsku wyraźnie maleją. Na Podwalu Przedmiejskim stoimy od Motławy. Na Trakcie św. Wojciecha do centrum korkuje się ostatnie 200 metrów drogi.

Odpuszcza korek na Podwalu Przedmiejskim do ul. Okopowej. Póki co sięga on Akademii Muzycznej. We Wrzeszczu jedziemy sprawnie. Podobnie jest na al. Armii Krajowej w stronę Karczemek.

Reszta dróg przejezdna. Sopot pokonujemy bez przeszkód.

Do zobaczenia! Jutro od godz. 6:30 kolejne Raporty Drogowe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Spokojnie na trójmiejskich drogach (godz. 06:30)

Zaczynamy poranny Raport Drogowy. Od godz 6:30 do godz. 9 co 30 minut możecie przeczytać o tym co dzieje się na trójmiejskich drogach.

Gdańsk. Standardowo w centrum Gdańska na Trakcie św. Wojciecha. Samochody stoją do centrum ok. 200 metrów przed skryżowaniem z ul. Zaroslak. Zresztą Korkuje się też ul. Zaroślak.

Korkuje się ul. Starogardzka do Traktu św. Wojciecha. Na przejazd przez most nad Kanałem Raduni czekamy dwie zmiany świateł.

Ul. Nowatorów do turboronda - tam jedziemy bez problemów. Ul. Budowlanych kierowcy jadą płynnie. Korek jest też na dojeździe do Węzła Karczemki od strony Żukowa. Tam tracimy niedużo - ok. 2-3 minut.

Na pozostały ulicach ruch odbywa się w miarę płynnie.

Na koniec mam małą prośbę. Jeśli dojechałeś do pracy, napisz w opiniach gdzie stałeś w korku. Twoje informacje pomogą w dotarciu na miejsce innym.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciasno na al. Armii Krajowej w Gdańsku, po Gdyni jeździmy płynnie (godz. 07:00)

Zaczynamy od informacji z alei AK. Korkuje się dojazd do ul. Lostowickiej od strony obwodnicy. Korek już ma tam 200-300 metrów. Ciasno też na Łostowickiej w kierunku ul. Kartuskiej.

Bez zmian na południu Gdańska. Na Trakcie św. Wojciecha. Samochody stoją do centrum ok. 200 metrów przed skryżowaniem z ul. Zaroslak. Zresztą Korkuje się też ul. Zaroślak. Korkuje się też ul. Starogardzka do Traktu św. Wojciecha. Na przejazd przez most nad Kanałem Raduni czekamy dwie zmiany świateł. Ciasno jest na ul. Świętokrzyskiej i ul. Łódzkiej.

WGdyni nie rozpedzimy się na Estakadzie Kwiatkowskiego korkuje się droga jakieś 200 metrów przed zjazdem do ul. Morskiej od strony obwodnicy. Korek ciągnie się też dalej do zjazdu w ul. Janka Wiśniewskiego.

Ul. Chwaszczyńską, ul. Wielkopolską i al. Zwycięstwa jedziemy do centrum spokojnie. Podobnie jest na ul. Chwarznieńskiej i Witomińskiej.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Duży ruch na Estakadzie Kwiatkowskiego (godz. 07:30)

Nawiązując do potencjalnego patrona J.R.R. Tolkiena wiaduktu nad Trasą W-Z. Teraz ja swym Okiem Saurona spoglądam na trójmiejskie drogi. I co widzę? Korki! :P Jednak na szczęście nie są dolegliwe.

Dużego ruchu póki co w Trójmieście nie ma. Gesiego jedziemy ostatnie 300 metrów ul. Spacerową do Oliwy. Ul. Słowackiego przytyka sie ok. 300 metrów przed rondem de la Salle w kierunku Wrzeszcza.

W samym Wrzeszczu jedziemy płynnie. Na Trakcie św. Wojciecha samochody stoją do centrum ok. 200 metrów przed skrzyżowaniem z ul. Zaroslak. Zresztą Korkuje się też ul. Zaroślak. Duzy ścisk panuje teraz na ul. Starogardzkiej do Traktu św. Wojciecha. Na przejazd przez most nad Kanałem Raduni czekamy dwie zmiany świateł. Ciasno jest na ul. Świętokrzyskiej i ul. Łódzkiej do centrum.

W Gdyni ul. Chwarznieńska przejezdna do Witomina. trzeba trochę cierpliwości by wjechać na nią z obwodnicy. Bez problemów jedziemy też ul. Chwaszczyńską.

Przypinam: W Gdyni nie rozpędzimy się na Estakadzie Kwiatkowskiego korkuje się droga jakieś 200 metrów przed zjazdem do ul. Morskiej od strony obwodnicy. Korek ciągnie się też dalej do zjazdu w ul. Janka Wiśniewskiego.

Po godz. 8 dzwonię do jednej z firmy ubezpieczeniowej po zaświadczenie o bezszkodowości w OC. Jesteście ciekawi jak załatwię sprawę? JeŚli tak Kliknijcie kciuk w górę. Jesli nie to - klikajcie w dół.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ciasno na Trakcie św. Wojciecha. Wakacyjny ruch (godz. 08:00)

Gdzie jedzie się teraz najgorzej? Na Trakcie św. Wojciecha w Gdańsku. Samochody stoją tam do centrum ok. 300 metrów przed skrzyżowaniem z ul. Zaroslak. Duży ścisk panuje teraz na ul. Starogardzkiej do Traktu św. Wojciecha.

Gęsiego jedziemy ostatnie 300 metrów ul. Spacerową do Oliwy. Ul. Słowackiego przytyka się ok. 300 metrów przed rondem de la Salle w kierunku Wrzeszcza. Dwie zmiany świateł trzeba poczekać na al. Zwycięstwa do Opery Bałtyckiej jadąc do Wrzeszcza.

Ul. Chwaszczyńską, ul. Wielkopolską i al. Zwycięstwa jedziemy do centrum spokojnie. Podobnie jest na ul. Chwarznieńskiej i Witomińskiej. Lepej jedzie się Estakadą Kwiatkowskiego niż jeszcze 30 minut temu.

Maciej Naskręt

Wakacyjny poranek na drogach Trójmiasta (godz. 08:30)

Chyba szczyt drogowy mamy już za sobą. Teraz dużo aut jest wyłącznie na Trakcie św. Wojciecha do centrum. Korkuje się droga do centrum do budynku Zrembu. Gęsiego wciąż jedziemy ul. Spacerowa od Rynarzewa.

Bez problemów przejeżdżamy Trasę W-Z i al. Grunwaldzką w Gdańsku.

Ul. Chwaszczyńską, ul. Wielkopolską i al. Zwycięstwa jedziemy do centrum spokojnie. Podobnie jest na ul. Chwarznieńskiej i Witomińskiej.

Zadzwoniłem do ubezpieczalni. Kurcze wszystko w porządku, ale zaświadczenie o bezszkodowości musiałem zamówić z panelu - przez internet. I co? Dokument ma trafić na mojego mejla. Czekam już 10 minut. :D Wciskam przycisk "Wyślij i Pobierz". Nawet to wciąga. Ale wciąż nic.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie Macieju proszę o użycie swego "Oka Saurona"

i opis warunków we Wrzeszczu w stronę centrum ;]

Bez korków na drogach Trójmiasta (godz. 09:00)

Musze przyznać, że dzisiejszy poranek jest spokojny. Duzy ruch w Trójmieście mamy teraz tylko na ul. Słowackiego od ronda do al. Grunwaldzkiej i Trakcie św. Wojciecha do centrum - jakieś 200 metrówprzed ul. Zaroślak.

Reszta dróg przejezdna i nie mam informacji o wypadkach.

Do czytelnika "Liberator": We Wrzeszczu na nitce al. Grunwaldzkiej w stronę centrum jest ciasno, ale można jechać. Nie ma korków.

Co z moim zaświadczeniem? Już mam. Koniec płacenia zawyżonej składki za OC. W zeszłym roku zapłaciłem 900 zł, a w tym mam wydac 1020 zł? Zaznaczam, że przybyły mi kolejne ulgi. Znalazłem ubezpieczalnie za 450 zł. :D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli chodzi o OC to również tak miałem. Mam prawko od 6 lat i od początku posiadam samochód jako współwłaściciel. Co roku podnosili mi składkę bo ceny ubezpieczeń rosną, a i tak wmawiano mi że taniej jak u nich to nie znajdę. Płaciłem wtedy około 900 zł. W końcu nie wytrzymałem i zacząłem na własną rękę szukać i u wszystkich składka wychodziła około 750 zł-800zł. Aż tu nagle w pewnej firmie o trzy literowej nazwie na "A" :) wyliczam składkę i jakie mnie zaskoczenie ogarnęło jak zobaczyłem kwotę 560 zł. Szok w tym roku 495 mimo że mam 25 lat i jestem głównym właścicielem pojazdu. Dlatego polecam nie poddawać się i obdzwonić lub powyliczać w internecie wszystkich znanych nam ubezpieczycieli, na prawdę mimo że u wszystkich będzie podobna wartość składki u jednego będzie jakaś chwilowa promocja i mamy kilka stówek w kieszeni :)

MACIEJU MACIEJU MACIEJU

nie ładnie tak szukać niższych składek, trzeba płacić 100% ogólnej kwoty a jak trzeba to nawet 200% kciuk w dól dla Ciebie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16

Ogromny korek na Podwalu Przedmiejskim (godz. 15:00)

Poważne korki na ul. Podwale Przedmiejskie do ul. Okopowej. Samochody brną w zatorze aż od Bramy Żuławskiej. Tracimy tam około 15 minut. Przenieśmy się w inne miejsce w centrum. Ciasno jest na Trakcie św. Wojciecha do ul. Zaroślak tam w korku stoimy na odcinku ok. 300 metrów.

We Wrzeszczu jedziemy w miarę płynnie. Choć panuje ścisk na obu kierunkach al. Grunwaldzkiej przejeżdżamy płynnie.

W Gdyni korkuje się póki co tylko ul. Chwarznieńska do obwodnicy na odcinku ok 350 metrów.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chwaszczyńska

Czy na Chwaszyńskiej jest nadal zwężenie? Jeśli ktoś wie, proszę o informację.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak jest i pewnie będzie do piątku, gdyż do tego dnia mają robić remont magistrali ciepłowniczej

Wypadek na Obowdnicy Trójmiasta (godz. 15:30)

Zaczynamy od niezbyt dobrej informacji z obwodnicy. W barierki uderzyło auto z przyczepą. Droga jest zwężona w relacji Chwarzno - Karwiny. Za chwilę trudno będzie się włączyć do ruchu z węzła Chwarzno. Korki zatem murowane dziś popołudniu na ul. CHwarznieńskiej w górę.

W Gdyni ciasno jeszcze tylko na Estakadzie Kwiatkowskiego - zjazd do ul. Morskiej od Obłuża zajmuje więcej ok. 5 minut.

W Gdańsku poważny korek na ul. Podwale Przedmiejskie do ul. Okopowej. Samochody brną w zatorze aż od Bramy Żuławskiej. Tracimy tam około 15 minut. Ciasno jest nadalal na Trakcie św. Wojciecha do ul. Zaroślak tam w korku stoimy na odcinku ok. 300 metrów.

We Wrzeszczu jedziemy w miarę płynnie. Choć panuje ścisk na obu kierunkach al. Grunwaldzkiej przejeżdżamy płynnie.

Wracając trochę do tematu ubezpieczalni. Jutro do mnie zapowiedział się pracownik z ubezpieczalni. Będzie robił oględziny auta. :D Czy mam się do tego jakoś przygotować?

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

No......

Umyj samochód
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

:)

nijak :) i tak będzie walka :)

??

w którą strona na obwodnicy ten wypadek jest????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ogromny korek na obwodnicy po wypadku. Zatarasowane Podwale Przedmiejskie (godz. 16:00)

Poważne utrudnienia na obwodnicy pomiędzy Chwarznem, a Karwinami. Korek mamy tam na odcinku ok. kilometra i pierwsze auta swtoją tuż za połączeniem Estakady Kwiatkowskiego z ekspresówką.

Przypominamy: w barierki uderzyło auto z przyczepą. Droga jest zwężona w relacji Chwarzno - Karwiny. Za chwilę trudno będzie się włączyć do ruchu z węzła Chwarzno. Korki mamy już na ul. CHwarznieńskiej w górę.

W Gdańsku poważny korek na ul. Podwale Przedmiejskie do ul. Okopowej. Samochody brną w zatorze aż od Bramy Żuławskiej. Tracimy tam około 15 minut. Dużo aut jest na ul. Jana z Kolna i jedzie w kierunku Zieleniaka. Korek zaczyna się przy stacji kolejowej.

Ciasno jest nadalal na Trakcie św. Wojciecha do ul. Zaroślak tam w korku stoimy na odcinku ok. 300 metrów. Korkuje się też ul. Spacerowa w górę na dolnym odcinku.

We Wrzeszczu jedziemy w miarę płynnie. Podobnie jest na al. Armii Krajowej w stronę Karczemek.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

SOPOCKA

a można napisać coś o sopockiej bo nie mam ochoty stać kolejną godzinę w korku ;] ^^

SOPOCKA

SKORO trzech idiotów dalej naprawia nie wiadomo co od tygodnia w tym samym miejscu to jest na bank

wielkopolska i remont

czy ktoś odpowiada za to że od tygodnia jest zwężenie na wielkopolskiej/ chwaszczyńskiej z powodu jednej studzienki, przy której codziennie 3 wyluzowanych kolesi ogląda korek zamiast pracować i usunąć problem

^^

dokladnie ;/Trzeba zadzwonić i ich opie******

Remont?

Jaki remont, to prace wykopaliskowe!

ale w ktora strone ten korek na obwodnicy, w strone Chylonii czy Gdanska?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

od Chwarzna do Karwin ;p

wypowiedź zmoderowana (admin137, 2011-07-14 11:07:38)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Korki na WIelkopolskiej i obwodnicy (godz. 16:30)

Wciąż utrzymują się utrudnienia na obwodnicy pomiędzy Chwarznem, a Karwinami po wypadku na nitce w kierunku Pruszcza. Korek mamy tam na odcinku 400 metrów. Wielu kierowców pojechało ul. Wielkopolską do obwodnicy. Tam wciąż coś drogowcy lepią na jednym pasie. Mamy zwężenie jezdni i oczywiście korki sięgające fotoradaru na ul. Wielkopolskiej

We Wrzeszczu jedziemy w miarę płynnie. Podobnie jest na al. Armii Krajowej w stronę Karczemek. Ciasno jest nadal na Trakcie św. Wojciecha do ul. Zaroślak tam w korku stoimy na odcinku ok. 100-200 metrów. Korkuje się też ul. Spacerowa w górę na dolnym odcinku.

Odpuszcza korek na Podwalu Przedmiejskim do ul. Okopowej. Póki co sięga on Akademii Muzycznej.

Maciej Naskręt

Sopocka -ważne

Kolego ^^ Napisz czy sopocka jest zawalona ;) pozdrawiam

Sopocka -ważne

JEZU LUDZIE SKORO JEST KOREK NA WIELKOPOLSKIEJ to myslicie że Sopocka FRUWA
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

bo na Spacerowej dziadki jadą spacerkiem z odstępami po 30 metrów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Maleje korek na obwodnicy. Wielkopolska wciąż przytkana (godz. 17:00)

Zaczynamy dziś ostatni Raport Drogowy. Można już swobodnie przejechać obwodnicą od Chwarzna do Karwin. Doszło tam dziś do wypadku.

Pytacie mnie o sytuacje na ul. Sopockiej i ul. Wielkopolskiej. Obie są zatkane. Na ul. Sopockiej stoimy 300 metrów przed Wielkopolską. Sama Wielkopolska korkuje się na długości 400 metrów w górę.

Korki w Gdańsku wyraźnie maleją. Na Podwalu Przedmiejskim stoimy od Motławy. Na Trakcie św. Wojciecha do centrum korkuje się ostatnie 200 metrów drogi.

Odpuszcza korek na Podwalu Przedmiejskim do ul. Okopowej. Póki co sięga on Akademii Muzycznej. We Wrzeszczu jedziemy sprawnie. Podobnie jest na al. Armii Krajowej w stronę Karczemek.

Do zobaczenia! Jutro od godz. 6:30 kolejne Raporty Drogowe.

w gdyni od kolibek do redlowa

ciemno. nie dzialaja ani latarnie ani swiatla:)p

Inne tematy z forum Na drogach Trójmiasta

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (3 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...

do góry