Widok

Raport drogowy (4 marca 2014), ost. aktualizacja: 17:00

Autopilot Na drogach Trójmiasta Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Tramwaje w Gdańsku wracają na stałe trasy

Tramwaje linii 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9 powróciły na swoje stałe trasy.

Kończymy nasz środowy Raport Drogowy. Nie mamy dla was dobrych wiadomości. Powoli jedziemy ul. Kwiatkowskiego do Obłuża. Korek zaczyna się na wysokości Unruga

Zakorkował się końcowy odcinek obwodnicy do Gdyni. Wolno jedziemy na 300-metrowym fragmencie. Tracimy tam do 5-10 minut.

W Gdańsku zakorkowana ul. Świętokrzyska. Zakorkowany jest odcinek od pętli do ul. Niepołomickiej w kierunku Kowal.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W tym tempie ich zmian to mozliwe 😊
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

rety ale ten czas leci

środowy raport! cholera przespałem wtorek
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tramwaje w Gdańsku wracają na stałe trasy (godz. 17:00)

Tramwaje linii 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9 powróciły na swoje stałe trasy.

Kończymy nasz środowy Raport Drogowy. Nie mamy dla was dobrych wiadomości. Powoli jedziemy ul. Kwiatkowskiego do Obłuża. Korek zaczyna się na wysokości Unruga

Zakorkował się końcowy odcinek obwodnicy do Gdyni. Wolno jedziemy na 300-metrowym fragmencie. Tracimy tam do 5-10 minut.

W Gdańsku zakorkowana ul. Świętokrzyska. Zakorkowany jest odcinek od pętli do ul. Niepołomickiej w kierunku Kowal.

Maciej Naskręt

Zmiana trasy tramwajów linii 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9 (godz. 16:30)

Z powodu zatrzymania tramwaju linii 7 jadącego w kierunku Łostowic Świętokrzyska spowodowanego upadkiem pasażera na wysokości przystanku Brama Wyżynna tramwaje linii 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9 w kierunku Łostowic Świętokrzyska / Stogi jadą objazdem przez Hucisko i ul. 3 -Maja.

Za utrudnienia ZTM przeprasza.

Sprawnie jedziemy z Gdyni w kierunku Rumi i Redy ul. Morską. Pod warunkiem, że jedziemy od obwodnicy. Ul. Morska na Leszczynkach jest sparaliżowana w kierunku estakady od strony centrum na odcinku 500 metrów.

Ul. Chwaszczyńska nieco przytkana jest od Karwin do obwodnicy w stronę Chwaszczyna. Dużo aut jest na ul. Sopockiej do Karwin. Tam do ul. Wielkopolskiej tracimy dwie zmiany świateł.

Zakorkowana w górę jest ul. Spacerowa. Przejazd tą trasą zajmuje dodatkowe 20 minut.

mamy Papieża?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

tramwaj kaput

tramwaje nie jeżdżą w stronę gdańska . na grunwaldzkiej w stornw gda zepsol się. leciał z niego biały dym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciasno na Rakoczego do Moreny(godz. 16:00)

W Gdyni zakorkowana jest już ul. Morska do estakad, a także w tym samym kierunku ul. Janka Wiśniewskiego. Zatem podróż z centrum w tam ten rejon trzeba okupić stratą do 15 minut. Powoli wjeżdżamy także ul. Wielkopolską na Karwiny. Mamy zator ok. 300 metrów przed ul. Sopocką.

Na Spacerowej powoli jedziemy w kierunku Osowy. Mamy 500-metrowy korek przed centrum handlowym. Dalej przez tę dzielnicę jedziemy wyjątkowo sprawnie. Zatkana jest ul. Świętokrzyska w kierunku Kowal.

Powoli jedziemy tam na odcinku od al. Havla do ul. Porębskiego. Stoi ul. Rakoczego do Moreny od strony Niedźwiednika. Tracimy tam już 15 minut.

Sprawnie wjeżdżamy na Karwiny (godz. 15:30)

Korki przybywają do Trójmiasta. I tak stoimy na ul. Sobieskiego do ul. Wileńskiej na odcinku od ul. Traugutta w górę. Tracimy tam trzy zmiany świateł.

Powoli wjeżdżamy także na Morenę ul. Jaśkowa Dolina. Przejazd zajmuje tam dobre 10 minut więcej. We Wrzeszczu ponadto korkuje się al. Grunwaldzka od wysepki do ul. Mieszewskiego w kierunku centrum Gdańska.

Chwarznieńska i Chwaszczyńska w górę wyglądają przyzwoicie. Podobnie Wielkopolska i Sopocka. Hutnicza także nie przeżywa ogromnego oblężenia.

Maciej Naskręt

Tramwaje na swoich trasach, korki rozkręcają się (godz. 15:00)

Wszystko wygląda na to, ze tramwaje, już kursują bez problemów we Wrzeszczu. Nie mam sygnałów o utrudnieniach.

Ruszamy na drogi. Powoli jedziemy ul. Miszewskiego i ul. Wyspiańskiego do al. Grunwaldzkiej we Wrzeszczu. Tracimy tam do 10 minut.

Obwodnica Trójmiasta, Trasa Kwiatkowskiego, a także Obwodnica Południowa są przejezdne. Można tam śmiało docisnąć pedał gazu.

Sopocka i Wielkopolska w Gdyni też jeszcze dają radę. Umiarkowany jest tam ruch, więc przejazd odbywa się bez zbędnej zwłoki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak sytuacja ?

Jak wygląda sytuacja obecnie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Awaria tramwajów we Wrzeszczu (godz. 14:00)

Awaria tramwajów we Wrzeszczu, na wysokości ul. Miszewskiego. Stoi linia w kierunku Oliwy, ale ZKM zapowiada, że ruch zostanie niebawem przywrócony.

image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może w końcu tak ITD zacznie kontrolować TIRy ...

... coś więcej niż tylko viatoll.
Tachografy, stan techniczny, ładunek.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
jest tuż za węzłem Kack i nawet tak jest podpisana, nie wiem jak można było się przy tym pomylić...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ktos puścił gas z rury

tacy fachowcy...

wiśniewskiego

o 8.25 jechałam z hutniczej do centrum przez wiśniewskiego,zajeło mi to 7 min,nie wiem gdzie te trudności

Sopot

Przejazd przez Sopot w kierunku Gdańska to 15 minut.

3 LO na sopockiej w Gdyni powiadasz?

A nie raczej na Malczewskiego w Sopocie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

wiadukt kolejowy nad DK6 w Redzie

Dzisiaj też był zamknięty przejazd pod wiaduktem kolejowym (linia kolejowa na Hel) na DK6 w Redzie. Czy ktoś wie co się tam stało? Widziałem strażaków, a policjanci kierowali na objazd.
do góry