Widok

Raport drogowy (7 września 2011), ost. aktualizacja: 17:00

Autopilot Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Korki w stronę Oruni Górnej

Zalecam omijać Siedlce. Tam zatarasowana jest ul. Nowolipie i ul. Łostowicka do ul. Kartuskiej. Ciasno jest też na al. Grunwaldzkiej na odcinku od ul. Chopina do ul. Jaśkowa Dolina.

Wciąż mam złe wieści dla mieszkańców Górnej Oruni. Jadąc z Wrzeszcza w korku będą stać kolejno na ulicach: Okopowa, Trakt św. Wojciecha, Podmiejska, Małomiejska i Świętokrzyska.

W Gdyni poważne utrudnienia mamy na ul. Sopockiej do ul. Wielkopolskiej przejazd zajmuje nam tam dobre 10 minut.

Uważajcie też, bo z tego co widzę to policjanci suszą teraz na ul. Nowatorów i między Sopotem, a Gdynią na al. Niepodległości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spokojny poranek na trójmiejskich drogach (godz. 06:30)

Chyba spore grono osób odsypia wczorajszy mecz na stadionie w Letnicy. Na razie ruch na drogach jest nie duży.

Dolegliwy ruch jest teraz też na Trakcie św. Wojciecha. W korku stoimy jakieś 150 metrów przed ul. Zaroślak w stronę Gdańska. Podobnie jest na ul. Starogardzkiej do mostu nad Kanałem Raduni. Tam czekamy dwie zmiany świateł.

We Wrzeszczu jedziemy jeszcze w miarę płynnie. Podobnie jest na ul. SPacerowej w Gdańsku.

W Gdyni szybko jedziemy al. Zwycięstwa do centrum, po Estakadzie Kwiatkowskiego i ul. Morskiej również do centrum. Przejezdna jest też Chwaszczyńska i Wielkopolska w obie strony. Korkuje się nieco zjazd do ul. Chwarznieńskiej z obwodnicy na nitce w stronę Chyloni.

Sopot przejeżdżamy bez większych trudności.

Obwodnica Trójmiasta również jest przejezdna, ale dużo aut jest na zjazdach w ul. Kartuską na Węźle Karczemki.

Maciej Naskręt. Dzień Dobry! Ciekawe czy ktoś mi odpowie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

na słowackiego bez problemów?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

bez

bez korkow w dol do ronda na pewno dalej stadnard

poludnie

Dzien Dobry a jak łódzka-świetokrzyska bo widze ze po wczorajszych ich zmianach jest standardowe stanie
Na lodzkiej-swietokrzyskiej znowu zmiana organizacji ruchu, dziś rano znowu jechałam starą łódzką do wilanowskiej :)

Przybywa aut na drogach Trójmiasta (godz. 07:00)

Zaczynamy od al. Armii Krajowej. Tam stoimy kierując się w stronę centrum przed ul. Łostowicką i Węzłem Groddecka.

Dolegliwy ruch do centrum jest teraz też na Trakcie św. Wojciecha. W korku stoimy jakieś 150 metrów przed ul. Zaroślak w stronę Gdańska. Podobnie jest na ul. Starogardzkiej do mostu nad Kanałem Raduni. Tam czekamy dwie zmiany świateł.

Ul. Świętokrzyska zakorkowana na odcinku między Niepołomicką, a Łódzką w stronę centrum Gdańska.

Kierowcy, którzy chcą wjechać do Gdańska od strony gminy Żukowo muszą liczyć się z utrudnieniami. Zakorkowana jest ul. Kartuska przed Węzłem Karczemki w stronę centrum na odcinku 800 metrów, a także ul. Nowatorów do turboronda i ul. Budowlanych do ul. Słowackiego.

Ciasno na ul. Spacerowej od wysokości Rynarzewa do Oliwy. Ul. Słowackiego na leśnym odcinku jedziemy w korku od ostatniego fotoradaru o turboronda. Korki mamy standardowo na dolnym fragmencie ulicy do Galerii Bałtyckiej.

W Gdyni szybko jedziemy po Estakadzie Kwiatkowskiego i ul. Morskiej. Choć zjazdy z Estakady moga być już przytkane. Ul. Janka Wiśniewskiego stoi na nitce w stronę Węzła Ofiar Grudnia 70 jakieś 400 metrów przed światłami.

Przejezdna jest też Chwaszczyńska i Wielkopolska do centrum, jak i w drugą stronę. Korkuje się nieco zjazd do ul. Chwarznieńskiej z obwodnicy na nitce w stronę Chyloni.

Maciej Naskręt

Zakorkowana ul. Spacerowa (godz. 07:30)

Gdańsk. Zakorkowana jest cała ul. Spacerowa w dół. Przejazd z Osowy do Oliwy zajmuje dobre 25 minut. Korek mamy też na ul. Słowackiego do ronda de la Salle jadąc z Matarni. Tam stajemy na ostatnim fotoradarze.

Wciąż mamy korki na Kokoszkach o których pisałem 30 minut wcześniej.

Ul. Świętokrzyska zakorkowana na odcinku między Bergiela, a Łódzką w stronę centrum Gdańska.

W Gdyni można jechać wciąż Chwaszczyńska i Wielkopolska do centrum, jak i w drugą stronę. Przytkany jest zjazd do ul. Chwarznieńskiej z obwodnicy na nitce w stronę Chyloni.

Obwodnica przejezdna choć korkują się zjazdy w Osowej, Matarni i Karczemkach.

Korek na Chwaszczyńskiej w Gdyni (godz. 08:00)

Zaczynamy od Gdyni, gdzie zakorkowana jest ul. Chwaszczyńska od Polifarbu do obwodnicy Trójmiasta w kierunku oczywiście centrum. Przytyka się też Chwaszczyńska na wysokości Karwin do ul. Sopockiej.

Gdańsk. Al. Armii Krajowej - tam stoimy, kierując się w stronę centrum, przed ul. Łostowicką i Węzłem Groddecka.

Dolegliwy ruch do centrum jest teraz też na Trakcie św. Wojciecha. W korku stoimy jakieś 150 metrów przed ul. Zaroślak w stronę Gdańska. Podobnie jest na ul. Starogardzkiej do mostu nad Kanałem Raduni. Tam tracimy do 20 minut.

Ul. Świętokrzyska zakorkowana na odcinku między Bergiela, a Łódzką w stronę centrum Gdańska.

Obwodnica przejezdna zakorkowane są zjazdy w Osowej, Matarni i Karczemkach.

Ciasno na drogach w centrum Gdańska (godz. 08:30)

Zaczynamy od informacji z centrum Gdańska. Zatkana jest prawoskręt na ul. podwale przedmiejskie do centrum. Ciężko też jedzie się al. Armii Krajowej do Węzła Groddecka. Tam korek sięga ul. Stoczniowców. Na Trakcie św. Wojciecha w korku stoimy jakieś pół kilometra przed ul. Zaroślak w stronę Gdańska. W korku trzeba się też przeciska począwszy od ul. Okopowej do Wałów Piastowskich.

Na ul. Starogardzkiej tkwimy w korku do mostu nad Kanałem Raduni. Tam czekamy dwie zmiany świateł. Ul. Świętokrzyska zakorkowana na odcinku między Bergiela, a Łódzką w stronę centrum Gdańska.

Al. Armii Krajowej przytkana do centrum przed ul. Łostowicką.

W Gdyni zakorkowana jest wciąż ul. Chwaszczyńska od Polifarbu do Obwodnicy Trójmiasta w kierunku oczywiście centrum. Przytyka się też Chwaszczyńska na wysokości Karwin do ul. Sopockiej.

Musimy też dłużej postać przeciskając się al. Zwycięstwa do Węzła Wzgórze na odcinku 600 metrów.

Maciej Naskręt

Korek na zjeździe z obwodnicy w Karczemkach (godz. 09:00)

Zaczynamy od wieści z obwodnicy. Tam zakorkowany jest zjazd z nitki obwodnicy w stronę ul. Kartuskiej. Tracimy tam dobre 5 minut, bowiem auta wystają na główną drogę.

Na ul. Starogardzkiej tkwimy w korku do mostu nad Kanałem Raduni. Tam czekamy dwie zmiany świateł. Ul. Świętokrzyska zakorkowana na odcinku między Bergiela, a Łódzką w stronę centrum Gdańska.

Al. Armii Krajowej przytkana do centrum przed ul. Łostowicką i Węzłem Groddecka. Korek mamy też na ul. Słowackiego do ronda de la Salle jadąc z Matarni. Tam stajemy na ostatnim fotoradarze.

W Gdyni zakorkowana jest ul. Chwarznieńska od obwodnicy do Witomina. Tracimy tam 20 minut.

Maciej Naskręt

pozdrawiam osła-rowerzystę (nie obrażając osła). który dziś ok 7.25 przejechał na czerwonym świetle przez przejście dla pieszych (zjazd w AK od strony ujeściska). baran o mało nie spowodował karambolu, nawet się nie obejrzał.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Korek na ul. Jana z Kolna w Gdańsku (godz. 15:00)

Witajcie popołudniu trójmiejskie mobilki. Zaczynamy Raport Drogowy. Będziemy od teraz co 30 minut informować was o kłopotach na drodze.

Jaka gehenna czeka was na drogach Gdańska? Na pewno postoicie na ul. Jana z Kolna do centrum na całym odcinku drogi. Korkuje się też ul. Kliniczna od ul. Marynarki Polskiej do al. Hallera. Aleja przejezdna.

W Gdyni zatkana jest ul. Małokacka do Witomina. Dalej do obwodnicy jedziemy w miarę swobodnie.

Obwodnica Trójmiasta bez korków, ale przed Węzłem Karczemki jadąc do autostrady trzeba zwolnić. Wystają auta ze zjazdu w ul. Kartuską.

Dla poprawienia humoru, by podróż autem nie dłużyła się, proponuje wam zagadkę: Jaka jest różnica między teściową a Słońcem? Odpowiedź w Raporcie Drogowym o godz. 16.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

odp: "na jedno i drugie nie można patrzeć"
Ojjj żeby tym pytaniem nie podpadł Pan swojej teściowej ;P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jaka jest różnica między teściową a Słońcem?Żadna, na jedno i na drugie nie da się patrzeć
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

oh jaka ciekawa zagadka :)

...może do następnego odcinka zaprosicie Dodę ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Korek na ul. Spacerowej. Ciasno w stronę Witomina (godz. 15:30)

Kierowcy, którzy chcą wjechać do Gdańska od strony gminy Żukowo muszą liczyć się z utrudnieniami. Zakorkowana jest ul. Kartuska przed Węzłem Karczemki w stronę centrum na odcinku 500 metrów.

Zatarasowane jest kompletnie ul. Podwale Przedmiejskie. Stoimy w korku do centrum już na wysokości Bramy Żuławskiej. Wcią trzyma korek na ul. Jana z Kolna.

Gdańsk. ul. Spacerowa. Tam dłużej niż zwykle jedziemy na Osowę.

W Gdyni zatkana jest ul. Małokacka do Witomina. Do zakorkowanych tam ulic trzeba też dodać ul. Witomińską. Coraz ciaśniej jest na Chwarznieńskiej w stronę obwodnicy.

Ul. Chwaszczyńska korkuje się od Karwin do obwodnicy.

Zakorkował się dojazd do Węzła Karczemki nitka w stronę A1 jest nieco przyblokowana. Jedziemy tam bardzo wolno. Przejazd utrudniają auta zjeżdżające z ekspresówki.

Na pytanie odpowiedzieliście wzorowo i przed czasem. Gratuluję. Zatem mam kolejną zagadkę: Czym się różni dobra teściowa od UFO?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

al. Hallera

Panie Maćku,

a jak nasz generał Haller się dzisiaj ma?

Heller? No... Generał Haller? :D

Podobno UFO było widziane...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zakorkowana ul. Uczniowska w Gdańsku (godz. 16:00)

Zaczynamy od prośby czytelnika "chucka". Jak tam Haller? A no spoczywa w krypcie w kościele garnizonowym św. Agnieszki w Krakowie. Jeśli jednak chodzi o naszą aleję to jest ona przejezdna do wiaduktu kolejowego.

Zakorkowana jest za to ul. Uczniowska do ul. Gdańskiej od wiaduktu kolejowego przy stadionie w Letnicy.

Zakorkowana al. Grunwaldzka od ul. Abrahama do ul. Jaśkowa Dolina.

W Gdyni poważne utrudnienia mamy na ul. Sopockiej do ul. Wielkopolskiej przejazd zajmuje nam tam dobre 10 minut.

Ponadto zatkana jest ul. Małokacka do Witomina. Do zakorkowanych tam ulic trzeba też dodać ul. Witomińską. Coraz ciaśniej jest na Chwarznieńskiej w stronę obwodnicy.

Ul. Chwaszczyńska korkuje się od Karwin do obwodnicy.

Odgadujecie perfekcyjnie moje pytania. Przyznajcie się, że szukaliście w google-ach? Chyba, że macie faktycznie tak niedobre teściowe?

A jak Trakt i Malomiejska?

Korek na al. Armii Krajowej do obwodnicy (godz. 16:30)

Zakorkowana jest niezmiennie ul. Uczniowska do ul. Gdańskiej od wiaduktu kolejowego przy stadionie w Letnicy.

Trzymajcie się też z dala ul. Jana z Kolna do centrum korek ciągnie się od stoczni. Zalecam omijać Siedlce. Tam zatarasowana jest ul. Nowolipie i ul. Łostowicka do ul. Kartuskiej. Ciasno jest też na al. Grunwaldzkiej na odcinku od ul. Abrahama do ul. Jaśkowa Dolina.

Złe wiadomości dla mieszkańców Górnej Oruni. Jadąc z Wrzeszcza w korku będą stać kolejno na ulicach: Okopowa, Trakt św. Wojciecha, Podmiejska, Małomiejska i Świętokrzyska.

Obwodnica Trójmiasta. Jedziemy tam bez problemów za wyjątkiem nitki w stronę autostrady A1 - korkuje się odcinek od Węzła Matarnia do Węzła Karczemki. Utrudnienia mamy na wjeździe do Gdańska od strony gminy Żukowo. Korkuje się dojazd do Węzła Karczemki od strony Kokoszek. Korek liczy tam dobre 300 metrów. Tracimy tam ok. 5-10 minut.

Może mi pomożecie? Zastanawiam się, który tunel w Trójmiescie jest najdłuższy? Czy ten pod ul. Okopową, a może ten w Sopocie pod Monciakiem?

Tunel

Najdłuższy jest ten między dworcem PKS Gdańsk a City Forum ;) Pieszy, ale tunel!

Z centrum Gdanska na Orunie Gorna Traktwm jechalem prawie godzine :-D

tunel

z porównania na google maps przy takim samym zbliżeniu wychodzi, że sopocki jest dłuższy. Na moim monitorze Gdańsk ma 8 cm a Sopot 10 cm długości.
Metoda sprawdzania może trochę głupia, ale cóż ...

Korki w stronę Oruni Górnej (godz. 17:00)

Zalecam omijać Siedlce. Tam zatarasowana jest ul. Nowolipie i ul. Łostowicka do ul. Kartuskiej. Ciasno jest też na al. Grunwaldzkiej na odcinku od ul. Chopina do ul. Jaśkowa Dolina.

Wciąż mam złe wieści dla mieszkańców Górnej Oruni. Jadąc z Wrzeszcza w korku będą stać kolejno na ulicach: Okopowa, Trakt św. Wojciecha, Podmiejska, Małomiejska i Świętokrzyska.

Uważajcie też, bo z tego co widzę to policjanci suszą teraz na ul. Nowatorów i między Sopotem, a Gdynią na al. Niepodległości.

Na Nowatorów suszą od 14!

widzę z okna że nieborowska w stronę Oruni stoi

to samo wilanowska od łódzkiej - zupełnie jakby była 7 rano

Świętokrzyską zamknęli?

Inne tematy z forum Na drogach Trójmiasta

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (3 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...

do góry