Widok

Raport drogowy (8 lipca 2011), ost. aktualizacja: 17:00

Autopilot Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Ciasno na dojazdach do obwodnicy

To już ostatni w tym tygodniu Raport Drogowy. Kolejny w poniedziałek rano o godz. 6:30.

Czy korki maleją? Ani trochę. W Gdyni wciąż Chwarznieńska zakorkowana od Witomina do obwodnicy Trójmiasta. Wybijcie sobie z głowy jazdę ul. Sopocką w górę. Stoimy tam w korku od Brodwina. Ciasno jest też na ul. Wielkopolskiej do Karwin, bo tam drogowcy zwężyli jezdnie.

W Sopocie stomy na al. Niepodległości od stacji BP do wysokości ul. Czyżewskiego. Korki też w Karlikowie. Zakorkowana do centrum Gdańska ul. Bitwy Pod Płowcami.

W centrum Gdańska przejezdne Podwale Przedmiejskie i ul. Jana z Kolna. Wciąż korek na Trakcie w stronę ul. Małomiejskiej. Korkuje się Starogardzka do Straszyna W korku stoimy od ul. Niepołomickiej.

Wyjazd na Warszawę z Gdańska zakorkowany od Węzła Elbląska do rafinerii.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Spokój na trójmiejskich drogach (godz. 06:30)

usza Raport Drogowy. Od teraz co 30 minut do godz. 9 będziemy informować o utrudnieniach na drodze.

Obwodnicą poruszamy się bez większych utrudnień. Na szczęście dużych utrudnień na Trakcie św. Wojciecha jeszcze nie ma. Kolejka aut do ul. Zaroślak liczy ok. 100 m. Podwale Przedmiejskie przejezdne. Tłoczno robi się na ul. Wały Piastowskie w stronę gdańskich stoczni. We Wrzeszczu standardowo umiarkowany ruch.

W Gdyni ruch odbywa się płynie na wszystkich głównych ulicach.

Interesuje was sytuacja na drogach w Trójmieście? Piszcie w opiniach, jakie ulice mamy dla was sprawdzić.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Korki na wjazdówkach do Gdańska (godz. 07:00)

Korkują się drogi dojazdowe do Gdańska. Na "siódemce" stoimy do świateł w Przejazdowie w ok. 500-metrowym korku. Nie lepiej jest na ul. STarogardzkiej, gdzie w korku stoimy przed mostem nad Kanałem Raduni. Tracimy tam dwie zmiany świateł.

Węzeł Karczemki również jest zakorkowany dla wjeżdżających od strony Żukowa. Korek liczy tam ok. 500 metrów.

Już o Trakcie św. Wojciecha nie chce mi się pisać. Wszyscy dobrze wiecie, że tam jest korek. Podobnie na ul. Zaroślak. Jadąc do centrum można spróbować pojechać przez Orunię i Dolną Bramę.

W Gdyni korku tylko na Janka Wiśniewskiego przed rondem Ofiar Grudnia 70 do centrum. Estakada Kwiatkowskiego przejezdna.

Nie ma problemów na CHwazczyńskiej i CHwarznieńskiej do centrum.

Sopot przejezdny. Podobne warunki jazdy panują na obwodnicy.

Maciej Naskręt

Na drogach przybywa aut, ale można wytrzymać (godz. 07:30)

W Gdyni ruch odbywa się płynie na wszystkich głównych ulicach, ale tłok panuje na Janka Wiśniewskiego przed rondem Ofiar Grudnia 70 do centrum. Jednak ciasno jest na morskiej do Estakady Kwiatkowskiego z obu stron. Zjazd z ekspresówki w Karwinach bez kłopotów. Podobnie w Chwarznie.

Obwodnicą jedziemy bez większych utrudnień, ruch odbywa się płynnie. Duży jest jednak korek na dojeździe do Węzła Karczemki od strony Żukowa. Stoimy tam od Kokoszek.

We Wrzeszczu standardowo dużo aut. Sporo utrudnień przy przejechaniu al. Zwyciestwa od ul. Traugutta do Opery Bałtyckiej. Coraz gorzej jedzie się w kierunku centrum - ciasno jest miedzy Galerią bałtycką, a Manhattanem.

Na ul. Słowackiego stoimy ok. 300 metrów w kierunku ronda de la Salle.

W centrum Gdańska jest dużo na Wałach Piastowskich w kierunku stoczni i Trakcie św. Wojciecha na odcinku od Zrembu do ul. Zaroślak.

W Sopocie nie napotkamy problemów.

Maciej Naskręt. Ciekawe ile osób czyta mnie rano. Mogę prosić was o kciuki? Zobaczmy ilu nas jest.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 1

zdemoralizowany z rana

jadę sobie spokojnie z przepisami do roboty - samochodów nie za wiele, ale...
coś się niektórym spieszy... co jest ? Spieszy się bo jak jedziesz zgodnie z przepisami to wkurzsz innych bo nie da rady zdążyć na zielone światło na następnym skrzyżowaniu.
Wniosek: kto jedzie poniżej 70km/h ten stoi na prawie każdym skrzyżowaniu,
kto ziapier... ten zdąży do pracy bez kłopotu.
Refleksja: i jak tu przestrzegać przepisów?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na ul. Słowackiego stoimy ok. 300 metrów w kierunku ronda de la Salle.

B Z D U R A !!! Byłem tam dziś o 7.25 i dojechałem bez problemu do ronda. Proszę nie przepisywać ze starych relacji lub pisać z pamięci.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Małe natężenie ruchu w Trójmieście (godz. 08:00)

Nie wiem gdzie, ale na pewno poza Trójmiastem jest większość z was. Ruch na drogach odbywa się płynnie. Bez problemów jedziemy ul. Spacerową i ul. Słowackiego. Nie ma też tragedii w centrum Gdańska. Korek mamy wtyłącznie na Trakcie św. Wojciecha i na ul. Podwale Przedmiejskie. Wrzeszcz pokonujemy wyjątkowo sprawnie.

Podobnie jest w Gdyni, gdzie kłopoty są wyłącznie na ul. Janka WIśniewskiego do centrum.

Obwodnica jest przejezdna. Sprawnie poruszamy się po Sopocie.

Tak na marginesie to trochę nie wierzę w to co piszę - o tym małym natężeniu ruchu. ;)

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

piatek jest
i ja zaspalam wiec jeden samochod na pewno mniej ;)
ale zaraz już wyruszam zapełniać ulice
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

...

Pięknie, pięknie! Chwalić ten dzień, chwalić! Pierwszy raz nie ma Jana Z Kolna, szok!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

...

m. to ja odpalam Veyron'a i robimy tłok!

po za

Ja jestem POZA Trójmiastem;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dojechałeś aż do Rumi?

Kierowcy mogą dziś odetchnąć. Nie ma korków. (godz. 08:30)

To niesamowite, wspaniałe i nadzwyczajne. Trójmiasto jest dzisiaj aglomeracją bez korków. Mamy na prawdę bardzo płynny ruch na drogach.

Ciasno w Gdańsku jest wyłącznie na Trakcie św. Wojciecha, gdzie stoimy jakieś 100-150 metrów przed ul. Zaroślak. Kolejka aut czeka tez przed zwężeniem na al. Armii Krajowej do ul. Kartuskiej.

W Gdyni bez większych problemów. Podobnie w Sopocie i na Obwodnicy.

Słówko do "nj". Kocham ostrą krytykę popartą kilkoma wykrzyknikami. Jednak Raport Drogowy to nie miejsce, by negować ze stanowczą surowością każde przeze mnie napisane zdanie. To obszar, gdzie wspólnie możemy wspierać i korygować informacje drogowe - również te moje, by uszczęśliwić kierujących pojazdami, przed którymi jeszcze droga z i do pracy. Mam zatem prośbę: jeśli się pomyliłem, proszę mnie zawsze poprawiać. Bo ja jestem dla was, a wy tu jesteście dla siebie. O kurczaczek, ale mowę walnąłem :P

Przecież takie informacje, które pisze ja, może wklejać każdy z was (pod moim raportem) i zapewniam was, że będą one bardzie czytane niż moje wpisy.

Czy mam rację? Dajcie kciuk w górę lub w dół.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 0

wypadki

wypadek na ul.Polanki skrzyżowanie przy meczecie (mały dostawczy leży na boku) i kolizja na kołobrzeskiej obok SKM z udziałem ciągnika siodłowego i osobówki. stan z godziny 8.40.

Naskręt na prezydenta albo premiera

Dlaczego Naskręt ma zostać wielkim urzędnikiem?

A bo, jak dla mnie, od pewnego czasu to co się dzieje w Polsce ma małe znaczenie, mam na to wylane - liczą się każdego dnia dwie wiadomości - kurs franka i korki. Jeżeli Naskręt zostanie premierem, to na pewno rozwiąże i jedno i drugie. I dlatego chcę, żeby został moim premierem, prezydentem lub szefem banku centralnego.

Myślę, że duża część społeczeństwa poprze mnie w moim przemyśleniach. Od transformacji tj. od 89 mieliśmy u władzy już wszystkie opcje polityczne, prezydentowali nami i robotnicy i jajogłowi - tak więc czas na kogoś takiego jak Maciej Naskręt, człowieka z pasją i jajem, skoro nie boi się korków to nic mu nie będzie straszne.

No i jeszcze jedno - jest tak źle, że gorzej już być nie może - więc dlaczego Naskręt nie może być kimś wielki - przecież nim jest. Osobiście nazywam go Pan Korek - nie mylić z Korkim z amerykańskiego serialu :))
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzy kolizje drogowe w Trójmieście (godz. 09:00)

To ostatni tego ranka Raport Drogowy. Kolejne już dziś o godz. 15.

Mamy informacje o trzech kolizjach na terenie Trójmiasta. O jednej pisał już nasz czytelnik "re": wypadek na ul.Polanki skrzyżowanie przy meczecie (mały dostawczy leży na boku) i kolizja na kołobrzeskiej obok SKM z udziałem ciągnika siodłowego i osobówki. stan z godziny 8:40"

Poza tym jeszcze w Sopocie na al. Niepodległości w kierunku Gdańska - na wysokości stacji BP - doszło do stłuczki.

Zator w Gdańsku mamy teraz już tylko jeden - na al. Armii Krajowej do ul. Kartuskiej. Ma on tam jakieś 200 metrów długości.

Obwodnicą i po Gdyni jeździmy bardzo płynnie.

Maciej Naskręt

???

Co trzeba zrobić, żeby na wąskich Polankach wyłożyć się na dach??? Nacisnąć "flip" na desce rozdzielczej?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

widziałam

należy wyprzedzić na zakręcie dwa samochody na raz, wjechać na krawężnik i nie zmieścić się z powrotem na swój pas ruchu...
śpieszyło się... tylko dokąd?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pomocy!

Mam prośbę, aby sprawdzić jak będzie po południu wyglądał przejazd do Brzeźna, Przymorza i ogólnie po trasach w okolicy Jelitkowa? Byłabym również wdzięczna za podobne info o Sopocie i Gdyni. Pozdrawiam:)

Kartuska

Skrzyżowanie - Kartuska - Łostowicka/Nowolipie - samochody czekają tylko od strony Łostowickiej. Na szczęście drogowcy nie obijają się i z dnia na dzień widać postępy pracy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Utrudniony wyjazd z Trójmiasta (godz. 15:00)

Jeśli właśnie ruszyliśmy w podróż poza Trójmiasto musimy uważać na korki. Mamy zator na "siódemce" do świateł przy rafinerii w stronę Warszawy. Z komplikacjami wyjeżdżamy też do Pruszcza Gdańskiego - tracimy na jeździe do rogatek ok. 20 minut.

Zakorkowany jest wyjazd al. Armii Krajowej w ul. Kartuską. Ciasno jest też do Chwaszczyna. W korku stoimy od rogatek w Gdyni. Wyjazd na Rumię narazie odbywa się bez problemów.

W Gdańsku korek na ul. Spacerowej w dół. Jeśli mowa już o jeździe z góry to korkuje się też ul. Potokowa do ronda de la Salle.

W Gdyni Chwarznieńska zakorkowana od Witomina do obwodnicy Trójmiasta. Szybciej jedziemy ul. Chwaszczyńska.

Maciej Naskręt. Tak jak wczoraj zastanawiam się, czy potrzebujecie informacje o tym co dzieje się po za Trójmiastem - na drogach dojazdowych. Jeśli tak. Dajcie kciuk w górę. Jeśli nie - dajcie kciuk w dół. Przygotuje raport na godz. 16.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 8

A jak tam we wrzeszczu na wyspiańskiego w kierunku rynku ?

ciasno?
Jaśkowa Dolina w dół - masakra. Przy Manhattanie w grunwaldzką jest tylko jeden pas uruchomiony.

Wyjazdówki

Panie Maćku, jest piątkowe popołudnie. Myślę, że większość czytelników trojmiasto.pl - tak jak ja - jest zainteresowana drogami wyjazdowymi z Trójmiasta, a nie dojazdowymi. Oczywiście mogę się mylić, ale jeśli nie - może mi Pan dać kciuka w górę :)

Pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Karwiny

A czy na Karwinach dalej sa roboty na jednym pasie??

wyłączyli jeden pas ruchu koło Shella

przez to była kompletnie zablokowana Wielkopolska i Sopocka. Wczoraj po południu i dzisiaj rano nic tam się nie działo. Ciekawe jak to wygląda dzisiaj.

Korki na ul. Jaśkowa Dolina i Spacerowej (godz. 15:30)

Ciasno we Wrzeszczu. Na al. Grunwaldzkiej stoimy od al. Wojska Polskiego do Manhattanu. Ciasno na ul. Jaśkowa Dolina w dół. Kierowcy nie zjeżdżajcie tam bezpośrednio w al. Grunwaldzką do Gdańska, bo możecie dostać mandat. Jest zakaz skrętu w prawo. Jedziecie ul. Sienkiewicza, a potem Sobótki.

Wyspiańskiego i Miszewskiego zakorkowana do al. Grunwaldzkiej od ronda przy ul. Mickiewicza. Ciasno jest też na ul. Klinicznej do wiaduktu kolejowego.

W Gdańsku korek na ul. Spacerowej w dół. Korkuje się też ul. Potokowa do ronda de la Salle.

W Gdyni Chwarznieńska zakorkowana od Witomina do obwodnicy Trójmiasta. Szybciej jedziemy ul. Chwaszczyńska. Ciasno jest na ul. Sopockiej do ul. Wielkopolskiej. Ulica Morska i Janka Wiśniewskiego przejezdne do Estakady Kwiatkowskiego.

W Sopocie stoimy jak zwykle do InterMarche.

Bez zmian jadąc na Warszawę. Mamy zator na drodze do świateł przy rafinerii. Z komplikacjami wyjeżdżamy też do Pruszcza Gdańskiego - tracimy na jeździe do rogatek ok. 20 minut.

http://korki.trojmiasto.pl/kamery.php - tu możecie zobaczyc co się dzieje na drogach.

Maciej Naskręt

wypowiedź zmoderowana ( 2011-07-08 15:47:18)

Rewelacja Panie Macku:)

Dzięki, że Pan wstawił info o ulicach które mnie interesowały . I dlatego Trójmiasto.pl i Autopilot są najlepsze !! Jeszcze raz brawo !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Korki na drogach wyjazdowych z Trójmiasta (godz. 16:00)

Zaczynamy od złej sytuacji na wyjazdach z Trójmiasta. I tak do Węzła Karczemki od strony centrum Gdańska jedziemy ok. 20 minut dłużej, niż zwykle. Korek sięga prawe tam Węzła Jasień. Bez szans na sprytny wyjazd z Gdyni w stronę Chwaszczyna. Stajemy w korku przy Polifarbie. Wyjazd do Rumi odbywa się bez przeszkód.

Na Straszyn wyjeżdżamy bez przeszkód ul. Starogardzką. Jednak już wjazd do Pruszcza to dodatkowe 15 minut podróży. Stoimy w korku od budowanej Południowej Obwodnicy Gdańska. Stoi również wyjazd DK 7 w stronę Warszawy od Węzła Elbląska do rafinerii.

Skupmy sie na drogach miejskich. W Gdańsku puszczają korki na ul. Jana z Kolna do centrum. Za to trzeba cierpliwie odstać w korku na Podwalu Przedmiejskim od Akademii Muzycznej.

Stoi Trakt św. Wojciecha do ul. Sandomierskiej. Wszyscy chcą wjechać na Orunię Górną ul. Małomiejską? Sama Małomiejska też zakorkowana do ronda przy stacji Shell.

W Gdyni wciąż trudna sytuacja na ul. Chwarznieńskiej. Zakorkowana jedt ona od Witomina do obwodnicy Trójmiasta. Szybciej jedziemy ul. Chwaszczyńska. Ciasno jest na ul. Sopockiej do ul. Wielkopolskiej. Ulica Morska i Janka Wiśniewskiego przejezdne do Estakady Kwiatkowskiego.

Mam informacje, że korkuje się obwodnica (nitka do Pruszcza) do Węzła Karczemki i kawałek dalej do Węzła Szadólki. Noga z gazu.

A co na drogach zdala od Trójmiasta? Nie ma utrudnień. Do Elbląga jedziemy bez problemu. Podobnie do Redy i dalej do Słupska. Ciasno jest na drodze do Kościerzyny, ale przejazd odbywa sie tam płynnie.

W porównaniu do ranka to mamy na drogach KONGO!

Maciej Naskręt

wypowiedź zmoderowana ( 2011-07-08 16:05:55)

A jak dolny Sopot ? czy w związku z politykami i całej tej "prezydencji" nie ma utrudnień w ruchu ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

sa podobno 3maja

w tej chwili stoi

Ogromny korek na ul. Sopockiej. Zatory na Trasie W-Z (godz. 16:30)

Zaczynamy od Gdyni. Lepiej sobie odpuścić jazdę ul. Sopocką w górę. Stoimy tam w korku od Brodwina. Ciasno jest też na ul. Wielkopolskiej do Karwin, bo tam drogowcy zwężyli jezdnie.

Bez szans na szybki przejazd są kierowcy jadący ul. Chwarznieńską. Korek Ciągnie się od Witomina do obwodnicy.

W Gdańsku maleje korek na ul. Jana z Kolna. Niestety stoi Trakt św. Wojciecha do ul. Sandomierskiej. Ul. Małomiejska zakorkowana do ronda przy stacji Shell.

Trasa W-Z korkuje się w trzech miejscach. Podwale Przedmiejskie zatarasowane do centrum od Akademii Muzycznej. Al. Armii Krajowej korkuje się do ul. Łostowickiej od centrum już od Węzła Chełm. Al. Armii Krajowej zakorkowana jest przed zwężeniem do ul. Kartuskiej - korek ma tam ok. 500 m.

Ciasno jest też na ul. Nowilipie do ul. Kartuskiej. Na al. Grunwaldzkiej we Wrzeszczu stoimy od al. Wojska Polskiego do Manhattanu. Ciasno na ul. Jaśkowa Dolina w dół. Wyspiańskiego i Miszewskiego zakorkowana do al. Grunwaldzkiej od ronda przy ul. Mickiewicza. Ciasno jest też na ul. Klinicznej do wiaduktu kolejowego.

Maciej Naskręt

Czy ktoś wie, jak wygąda sytuacja na Chwaszczynskiej w strone Żukowa?

obwodnica

Przed, za, naokoło, wokół Karczemek zatkane na obwodnicy
image

po sopocie jezdzi bardzo duzo rzadowych auta

na kogutach sporo blokuje sie ;/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciasno na dojazdach do obwodnicy (godz. 17:00)

To już ostatni w tym tygodniu Raport Drogowy. Kolejny w poniedziałek rano o godz. 6:30.

Czy korki maleją? Ani trochę. W Gdyni wciąż Chwarznieńska zakorkowana od Witomina do obwodnicy Trójmiasta. Wybijcie sobie z głowy jazdę ul. Sopocką w górę. Stoimy tam w korku od Brodwina. Ciasno jest też na ul. Wielkopolskiej do Karwin, bo tam drogowcy zwężyli jezdnie.

W Sopocie stomy na al. Niepodległości od stacji BP do wysokości ul. Czyżewskiego. Korki też w Karlikowie. Zakorkowana do centrum Gdańska ul. Bitwy Pod Płowcami.

W centrum Gdańska przejezdne Podwale Przedmiejskie i ul. Jana z Kolna. Wciąż korek na Trakcie w stronę ul. Małomiejskiej. Korkuje się Starogardzka do Straszyna W korku stoimy od ul. Niepołomickiej.

Wyjazd na Warszawę z Gdańska zakorkowany od Węzła Elbląska do rafinerii.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

super

w autopilocie żadnych informacji o niezłych korkach na obwodnicy od szadułek za węzeł karczemki - nie wiem jak jest dalej bo zjeżdżałem na karczemki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

obwodnica

pisałam nizej ze na obwodnicy kiszka ale Pan Maciej pewnie sie spieszył na weekend i nie zdazył zobaczyc ;-)
image

panowie to byli dawno temu

ale na zamku w malborku :)

Inne tematy z forum Na drogach Trójmiasta

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (3 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...

do góry