Widok

Raport drogowy (8 stycznia 2013), ost. aktualizacja: 17:00

Na drogach Trójmiasta Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Kraksa na Ujeścisku. Korki na obwodnicy

Ok. 10 pojazdów zderzyło się na ul. Jeleniogórskiej/Człuchowskiej w Gdańsku. Powód? Szklanka na drogach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sprawnie jedziemy głównymi ulicami (godz. 07:00)

Po trójmiejskich drogach jeździ się przyzwoicie. Główne ulice wyglądają kusząco ;)

Nieco zakorkował się ruch na ul. Janka Wiśniewskiego w Gdyni. Wolno jedziemy do centrum od wysokości Estakady Kwiatkowskiego do ul. Polskiej. Dalej w kierunku pl. Konstytucji jedziemy wyśmienicie.

Jedziemy sprawnie ul. Sapcerową do Oliwy, ul. Słowackiego do Wrzeszcza. Trasa W-Z również jest przejezdna. Niewielki ścisk mamy na wlocie do Gdańska os strony Przejazdowa.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
caly gdansk stoi w korkach hallera to juz calkiem stoi a ulica 3maj pusta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taki prima aprilis
Co to za stwierdzenie "ulice wyglądają kusząco"? Ładnie pachną, mają ładną figurę? Po prostu ręce opadają od tych potocznych określeń...

Bez dużych niespodzianek (godz. 07:30)

Tymczasem na drogach w Trójmieście mamy korek na ul. Wiśniewskiego w Gdyni. Jedziemy wolno w kierunku centrum od wysokości ul. Energetyków, aż do ul. Polskiej. W miarę możliwości do centrum zalecamy drogę przez ul. Morską. Droga wygląda o niebo lepiej.

W Gdańsku drogi wyglądają przyzwoicie. Szybko jedziemy Trasą W-Z, Słowackiego i Spacerową z górnego tarasu.

Na obwodnicach ruch odbywa się sprawnie.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sprawnie jedziemy po Gdyni (godz. 08:00)

W Gdyni przejezdne są: Janka Wiśniewskiego, Morska, Chwarznieńska, Chwaszczyńska, Zwyciestwa, Śląska i Droga Różowa.

W Gdańsku też bez kłopotów na głównych arteriach z wyjątkiem Traktu św. Wojciecha, który stoi od wysokości Zrembu. Powoli jedziemy Świętokrzyską i Małomiejską do Traktu św. Wojciecha. Nie ma zatorów na Trasie W-Z.

Obwodnice są przejezdne.

Maciej Naskręt

Duży ruch wokół estakady (godz. 08:30)

W Gdyni duży ruch w obrębie skrzyżowania ul. Morskiej i Estakady Kwiatkowskiego. Ciężko tam przejechać w kierunku centrum. Bez niespodzianek natomiast jedziemy ul. Wiśniewskiego. Ruch tam dzisiaj choć duży to droga nie korkuje się.

W Gdańsku też ruch odbywa się bez poważnych komplikacji. Ul. Słowackiego do centrum jedziemy sprawnie.

Obwodnice przejezdne.

Maciej Naskręt

Spokojny poranek na trójmiejskich drogach (godz. 09:00)

Kończymy poranny Raport Drogowy.

W Gdyni sprawnie jedziemy na wszystkich drogach. Nie ma powodu do zmartwień. Nawet ul. Morska choć zatłoczona to jest przejezdna.

W Sopocie nieco korkuje się ul. Malczewskiego do al. Niepodległości. Stracimy tam do trzech zmian świateł.

Obwodnica Trójmiasta na szczęście przejezdna.

Maciej Naskręt
i jak sytuacja na drogach?? bo słuchy dochodza że jest cholernie ślisko...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opady śniegu potęgują korki (godz. 15:00)

Na drogach wyjątkowo ślisko. Uważajcie. Z okna Zieleniaka widać, że główna arteria miasta jest przejezdna i czarna. Nie mają zatem powodu do obaw Ci, którzy jadą autem przez centrum.

Mamy sygnał o wypadku drogowym na obwodnicy przed Matarnią jadą w stronę Węzła Karczemki. Ruch tam odbywa się jednym pasem. Uważajcie.

Korkuje się DK 20 do Chwaszczyna od strony Gdyni. Wolno jedziemy do ronda od wysokości masztu.

We Wrzeszczu korkuje się al. Legionów do ETC na odcinku od szkoły baletowej. Wolno jedziemy tez ul. Wyspiańskiego i Mieszewskiego w keirunku al. Grunwaldzkiej.

Wszystkie dostępne 28 pługów i solarek pracuje obecnie na gdańskich trasach Podstawowego Układu Komunikacyjnego (to drogi, po których kursuje komunikacja miejska). Ok. 13.00 jezdnie zostały profilaktycznie posypane mieszanką soli z piaskiem, teraz solarki wykonują kolejne objazdy tras.

Sytuacja taka będzie miała miejsce przez całą noc, aż do całkowitego usunięcia śniegu i zlikwidowania sliskości na drogach. Według prognozy pogody - śnieg padać ma przez najbliższe cztery-pięć godzin. Temperatura będzie stopniowo rosła.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jak obwodnice??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

...

czyli korki spowodowane przez prostaków robiących zdjęcia.

Jakoś korek z powodu wypadku nie jest tak denerwujący jak stanie z powodu ciekawskich kierowców. Kiedyś dla przykładu powinien pojechać drugi radiowóz i wlepiać mandaty za blokowanie ruchu. 3 takie akcje i następnym razem wszystko będzie przejezdne:)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
No właśnie jak z obwodnicą?

Gęsto na ul. Nowej Słowackiego (godz. 15:30)

Bardzo powoli kierowcy jadą z Wrzeszcza do Niedźwiednika. Korkuje się odcinek między al. Grunwaldzką a rondem de la Salle. Tracimy tam do 10 minut. Wciąż wolno jedziemy obwodnicą przez Matarnię w kierunku Łodzi. Uważajcie noga z gazu.

Generalnie na obwodnicy jedziemy nie szybciej niż 60 km/h. Odradzam wyjazd tam osobom o nie najlepszych umiejętnościach w kierowaniu pojazdem. Jest tam bardzo ślisko.

Zakorkowana ul. Podwale Przedmiejskie od wysokości Akademii Muzycznej do ul. Okopowej. Stoi też ul. Toruńska do ul. Okopowej od ul. Żabi Kruk.

W Sopocie wolno jedziemy al. Niepodległości do Gdańska od wysokości ul. 3 Maja. Równieę ul. 3 Maja jest zakorkowana od strony ul. Kościuszki.

W Gdyni mocno zwalniamy na ul. Morskiej do Estakady Kwiatkowskiego. Jazda tam to także dodatkowe 10 minut podróży. Al. Zwycięstwa korkuje się do ul. Wielkopolskiej na odcinku 300 metrów. Na szczęście przejazd ul. Wielkopolską do al. Zwycięstwa odbywa się sprawnie.

Korki mogą być większe, bo z powodu śniegu wolniej poruszamy się drogami.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jak w Gdyni - Al. Zwycięstwa- Wielkopolska??

Śnieg

Niech mi tylko jakaś pierdoła nie usunie śniegu z samochodu i będzie jechać takim 'bałwanem' po drodze.
100-500zł mandatu może was trochę zmobilizuje :>
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

bałwan w bałwanie

można by rzec

10 minut od Grunwaldzkiego do Niedźwiednika w taką zamieć to problem? Normalna rzecz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Obwodnica Matarnia ->Trasa Kwiatkowskiego przejezdna

Obwodnica Matarnia ->Trasa Kwiatkowskiego przejezdna, ale bardzo śliska. Na wysokości Chwarzna TIRy mają problem z podjechaniem. Zajęty co najmniej 1 pas. Momentami nawet dwa.

Stoje od 15 min niedaleko wjazdu z karwin na Szczecin. Nie polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Korki na obwodnicy w Gdyni (godz. 16:00)

Powoli jedziemy obwodnicą między Chwarznem a Karwinami w obu kierunkach. Poruszamy się tam wyjątkowo powoli, bo nie więcej niż na drugim biegu. Zalecamy omijać ten odcinek drogi. Mam nadzieję, że żaden TIR z portu nie wybierze się teraz w podróż na południe kraju, bowiem na Karwinach może nie pojechać pod górę.

Potworny korek mamy też na ul. Słowackiego między Niedźwiednikiem a Matarnią. Powoli jedziemy praktycznie na całym odcinku leśnym. Tracimy tam nawet do 30 minut.

Na spore utrudnienia w ruchu można natknąć się na ul. Elblaśkiej do Przejazdowa. Nie można tam wcześniej zjechać na Trasę Sucharskiego i wciąż mamy zwężenie zaraz za wiaduktem nad koleją przy rafinerii. lepiej jechać Traktem św. Wojciecha.

Niestety bardzo powoli jedziemy ul. Kołobrzeską do hali Olivi. Mamy tam stłuczkę.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

no i obwodnica w kierunku Rumi stoi

karwiny

Czy na Karwinach jest też tak źle? Uciekać z obwodnicy tamtędy?

Matarnia stoi

Uwaga droga na Matarnia nie przejezdne!! Wypadek... f...

Zablokowana obwodnica na Karwinach w Gdyni (godz. 16:30)

Kierowcy w Gdyni powinni omijać obwodnicę w kierunku Gdańska. Tam na karwinach doszło do awarii ciężarówki. Obwodnica jest zablokowana. Korek na ekspresówce sięga już ul. Morskiej. Korki mamy tez w przeciwną stronę i sięgają one prawie Osową.

Niestety z naszych informacji wynika, że również pługi utknęły w korkach. To nie ułatwia odśnieżania trójmiejskich dróg.

Niestety bardzo powoli jedziemy w Gdyni ul. Morską do obwodnicy od wysokości centrum. Ponadto zatkane jest al. Zwycięstwa praktycznie na całej długości w obu kierunkach. Stoi także od Brodwina ul. Sopocka do Karwin.

Maciej Naskręt

w druga stronę to samo

Na razie odcinek z osowy do karwin 40 min

Stoimy

Przed gorka pod karwiny w strone gdyni stoimy calkowicie. Na 100% to samo co roku czyli tir niemogacy podjechac pod gore.

Stoję tuż za węzłem Osowa w kierunku Gdyni. Auta nie mają zamiaru się ruszyć.

Ujeścisko zablokowane!

Ulica Jeleniogórska (w stronę Szkoły Podstawowej nr12) nieprzejezdna.
sztuczce tj widelec, łyżka, nóź... :)
A czy Łostowicka i Al. Havla w stronę ronda Havla są przejezdne?

Przed chwilą jechałem i jakoś da się przejechać... po mękach :)

totalny paraliż 3miasta

kto nie musi niech nie jedzie autem

Piaskowa na Oruni bez szans na podjechanie czy zjechanie. Czekamy na ruch administracji.
image
image

Kraksa na Ujeścisku. Korki na obwodnicy (godz. 17:00)

Ok. 10 pojazdów zderzyło się na ul. Jeleniogórskiej/Człuchowskiej w Gdańsku. Powód? Szklanka na drogach.

Nie odpuszczają korki na obwodnicy w kierunku Gdyni i Gdańska. Tiry skutecznie w obu kierunkach blokują przejazd całą szerokością drogi. Omijajcie to miejsce.

Paraliż na al. Niepodległości w obu kierunkach. Wielu kierowców postanowiło więc objechać korki na obwodnicy. Wolno jedziemy praktycznie od ul. Malczewskiego do KFC na granicy Gdańska i Sopotu.

Niestety wolno jedziemy przez Wrzeszcz al. Grunwaldzką. Korki mamy także na ul. Słowackiego w górę.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciekawe ile pługów stoi w korkach

wszystklie jakie wyjechały

pozdrowienia od batman'a
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

zakaz wjazdu na obwidnicę dla TIR-ów, gdy pada

co roku to samo i obwodnica stoi, bo kierowca TIR-a po prostu MUSI wyprzedzić, MUSI jechać lewym pasem i MUSI sparaliżować w konsekwencji całe Trójmiasto
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale przez miasto też nie przejadą bo w Sopocie jest zakaz wjazdu ciężarówek o masie powyżej 24 ton.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie byłoby problemu, gdyby na obwodnicy jechali, jak nakazują przepisy - prawym pasem
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie macie pojecia o czym mowicie, skoro leszcze jada 20km/h prawym pasem to tir musi wjechac na lewy, bo musi jechac szybciej! inaczej na takim lodzie nigdy nie wjedzie pod gorke!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

4cm sniegu i paraliz miast

pozdrawiam ciapy drogowe
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jestem w ciąży i mam grypę, przez te korki nie dojechałam do lekarza, masakra, jestem wściekła, chce mi się płakać :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

chodz to cię przytulę

popłaczewsz mi w rękaw
Po co komu informacja o tym, że ktoś jest w ciąży i nie dojechał do lekarza w raporcie drogowym?

trzeba się pochwalić a jak

każda reklama jest dobra
ooo, to można bez gumki:)

do pani w ciazy

prenalen to syrop dla kobiet w ciazy i matek karmiacych- jest niezawodny,leczy przeziebienie i kaszel- corka bedac w ciazy tez sie nim ratowala i pomagal ! Duzo zdrowka i meza do apteki smialo wyslac,pozdrawiam-babcia cudownej wnusi.

Czy sytuacja pod Operą z tramwajami już ogarnięta? Bo musze ruszać na miasto tramwajem i nie

wiem czy jest sens?

Piechotą

piechotą proponuję, tramwajem się żle prowadzi;) w taką pogodę

Wielkopolska zatkana na całej długości w te i wew te !!!

od obwodnicy do Al.Zwycięstwa stoją !!! widzę bo tu mieszkam. Nadto na Olgierda stłuczka z karetką pogotowia !! Więc nieprzejeznna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Karetka przyjechała do pacjenta!! A samochód który jechał z ul.Kiejstuta nie miał możliwości zachamowania przez lód na ulicy.Osobiscie widziałam
Tak na marginesie karetka miała możliwośc zatrzymac sie dwa metry wyżej ale tego nie zrobiła a nie na samym zjezdzie i to w zimie! Sama sobie winna,biedny kierowca osobówki

też jestem tego zdania bo też z okna widziałam

jak osobówka ślizgała się z górki. Gość w aucie był bezradny w tych warunkach pogodowych i gdyby nie karetka osiadłby na płocie sąsiadki. Po co się podstawili !!!
Miałem okazję się tam władować przed godz. 17:00. Problem powstał przy ruszaniu pod górę na skrzyżowaniu z Gedymina. Lodowisko i w rezultacie trzeba było zawrócić z powrotem do Wielkopolskiej. Brawo dla MATOŁKA z czarnej Octavii kombi, który stanął pod prąd, żeby mieć lepszy widok i tym samym blokując powrót. Dodatkowo miał pretensje nie wiadomo o co.

najlepsza to była chyba dziś ul. Hallera

1 km w ciągu godz. (od biedronki do opery). Na ulicy sam lód momentami ciężko było ruszyć. masakra ;/
Wojna bedzie, przed wojną tyż korki byli

Się nie dziwie, że doszło tam do stłuczki, sam ostatnio ładnie zatanczylem samochodem gdy zmarzlo, ciężko tam w takich warunkach wykonać jakikolwiek manewr

Narty chyba se kupie, dwa kijki alpejskie, google-lustrzanki i heja do Sopotu, bo inaczej się nie da.Kilka takich tras i .... Tour de Ski moje!!!

A auto w garażu. Amen.

Dziękujemy ZDiZ i pani Kaczmarek. Kawał dobrej roboty...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jedna szklanka na kilku drogach? Mistrzostwo swiata

Pozdrowienia z Brazylii

jaka sytuacja jest na Grunwaldzkiej?

poprawiło się?

a jak się jedzei z elbląga w stronę gdańska chełmu?

do końca obwodnicą, czy lepiej na trakt wykręcić?

2 godz stoję na obwodnicy miedzy osowa a karwinami, co jest ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
zima Panie, zima...

już wysyłamy pług

proszę czekać
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kartuska w stronę żukowa jest zakorkowana co sie dzieje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

??

jakie warunki na obwodnicy z gdyni na gdańsk?

jak tam obwod. z gdańska na gdynie do portu?

obwodnicą czy miastem z Gdańska do Gdyni?

Jak wygląda obecnie obwodnica z Gdańska do Gdyni, czy ktoś wie? Muszę za chwilę wracać z Gdańska do Gdyni i nie wiem czy obwodnicą czy miastem ?
przez okno widze, ze na wysokosci Karwin jest przejezdnie, chociaz widac ze samochody jada dosc wolno

ale przejazd jest

Podgląd sytuacji na drogach 3city

Tutaj można sprawdzić prędkość na drogah m.in. trójmiasta (trzeba zaznaczyć opcję 'Traffic') www.targeo.pl

do SYLWI

Nie wiem jak tam dróżka?

Zamiast stać w korku - można iść do kina

Ja tak zrobiłem - a po seansie drogi były puste, przejezdne.
Ślisko było, ale lekko zdjąłem nogę z gazu i cało do domu dojechałem :)
Pozdrawiam wszystkich zakorkowanych :)))
do góry