Widok

Rasowy pies wyje z samotności

Na środku wejścia sklepowego
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jakby był nierasowy

to już moz wyć?
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 1

tez nie moze
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Racja ,a przede wszystkim nie powinien w środku go przypiąć

A

Ja miałam kiedyś taką sytuację że małego psa przypielam przed sklepem tak gdzie rowery i policja na mnie czekała i mnie spisali bo stwierdzili że ludzie dzwonili że się boją wejść do sklepu bo właśnie piszczał i szczekał za mną i że mam go po drugiej stronie sklepu przypinać do lapmy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

I slusznie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

I bardzo dobrze, nie zostawia się psa bez opieki w miejscu publicznym.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

To już jest przesada , masakra jakaś co oni wymyślają
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 12

teraz nagle bo pies rasowy to nagle wszystkim go szkoda że siedzi i czeka w sklepie i jeszcze robią że z psem wejdą do sklepu a gdzie higiena przecież jest pieczywo sierść lata przecież kto to wgl wymyślił i się zgadza na to przecież to jest nie pojęte
Zwierzaki już są traktowane jak dzieci widzę wszędzie można je wziąć ze sobą i wszędzie mogą być , szok ! To jest chore
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 20

Nie, po prostu wystarczy psa nie zabierać na zakupy, a nie zapinać przed wejściem
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak można bez kagańca na tak luźnej smyczy w takim miejscu tak dużego psa zostawić

Przecież to zwierzę może się w każdej chwili na jakieś dziecko rzucić albo kogoś w nogę czy rękę ugryźć. Skrajnie nieodpowiedzialne. Co mi potem da "przepraszam, on nigdy nie gryzie" i książeczka szczepień, jak dziecko będzie miało pogryzioną twarz do końca życia?!
popieram tę opinię 230 nie zgadzam się z tą opinią 126

i lęk przed zwierzętami ... takie co "nigdy nikogo nie ugryzł" 3 razy pogryzł moje dziecko bez powodu - teraz co dziecko widzi psa to od razu panika w oczach ... a niby światem rządzą ludzie a nie psy
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 18

jezeli twoje dziecko bylo

trzy razy pogryzione przez psa, to problem jest z opieka nad dzieckiem. Pomijam, ze nie wierze w te pogryzienia, to jednak do rodzicielstwa trzeba dorosnac. Prokreacja jest zbyt prosta!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 16

Psy nie mają zębów, że tak trudno wierzyć w ich pogryzienia?

Nie ogarniam psiarzy
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

daj sobie wiecej czasu na zrozumienie

wpisu, bo nie ogarniasz, a nie o psiarzach tam napisano.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

idziesz z dzieckiem za rękę ... idzie pani z luźną smyczą , pies przechodzi i za swobodnie wiszącą rączkę łapie zębami ... nie dorabiaj histori do swojej teorii...a co do prokrezcji ..tak ludzie tacy jakty nie powinni się rozmanżać chyba że z psami bo do nich wam bliżej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

rozumiem ,że jesteś dorosłym odpowiedzialnym właścicielem i pies jest zarejestrowany , ma chipa i płacisz za niego podatek ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wówczas przechodzi się z daleka od psa. Człowiek przechodzący obok, też może tobie krzywdę zrobić w kazdej chwili
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 21

I dlatego chodzisz daleko od ludzi?

Tylko internet?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

przywiązanego zaraz przy wejściu ... masz rację
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ewidentna wina kierownictwa sklepu

W razie pogryzienia mieliby kłopoty

Kochane dzieci

Kaszojada też trzeba pilnować a nie potem mieć pretensje do całego świata jak pies się odwdzięczy za zaczepki. Sugeruję smarkacza na smyczy prowadzić to nie będzie problemu.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 19

tak , bo młody kaszojad pełen energii , skaczący z radości podbiega do wszystkich ślini ich pyskiem bo się cieszy ... albo0skacze pazurami ...co wy jesteście wychowani jak Romulus i Remus ?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

No dokładnie tak to wygląda, a nie? XD
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

nieee, mamy takie czasy ludzie mają problem z kontaktami miedzy ludzkimi przez alienację telefonikiem albo netflixem ... pies łatwiejszy i mniej wymaga , chcesz to głaszczesz nie chcesz to wyganiasz na legowisko ...z ludźmi trudniej a z wychowaniem mądrego dziecka jeszcze trudniej... wiedzą że nie podołają więc wybierają psa
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Alienacja wynika z otaczającego de bilizmu i braku chęci uczestniczenia w tym. Dlatego właśnie większość powinna wybierać zwierzaki (i to też nie zawsze) zamiast masową produkcję g*wniaków, jak nie umiesz wychować to po co się za to zabierasz. Mało jest roszczeniowych kaszojadów drących japę gdziekolwiek nie pójdzie? 90% decydujących się na dzieciaka nie zada sobie pytania czy podoła - pieniążki są ważniejsze czy nacisk społeczeństwa. Pies jest dużo bardziej wdzięczny niż jakikolwiek smarkacz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

i wodę poda , kran naprawi , i na emeryturę będzie łożył i wezwie pomoc jak zasłabniesz i będziesz leżał na podłodze , zadzwoni zapyta sie jak żyjesz , odwiedzi cie , zrobi zakupy ...

Jesteś pewien/pewna, że każdy dzieciak będzie taki? Mało jest starszych, porzuconych osób? Jakoś nie widzę tych wszystkich dzieci biegających ze szklanką wody. Schorowany jesteś niewidoczny dla społeczeństwa - tak było i będzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A psina biedna

Bo winien takiemu atencjuszkowi do końca jego dni du... Mu wylizywać lol

Popieram, dokładnie tak to wygląda, przy okazji jeszcze piłuje gębę, że w uszach piszczy bo lizaczka nie dostał.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Żaden pies nie atakuje i nie gryzie dla rozrywki. Jak dzieciak nie prowokuje, to nic się nie stanie. Czas żeby wasze bombelki nauczyły się, że czyjś pies to nie jest dobro wspólne i nie można podchodzić do obcych psów z łapami bo chce się pogłaskać.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 32

Psy nie atakują z tylko jednego powodu

Jak wykluczymy "rozrywkę" to jest masa innych czynników, które wynikają z niewłaściwej tresury psa - podatność na stres zwierzęcia, brak socjalizacji, zbytnia obronność. I nie ukrywajmy - Polacy są dość tragicznymi właścicielami, widać to na niemal każdym kroku.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

zbytnia obronnosc, nie ukrywajmy,

nie jestes za madry.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

przechodziłem obok i mnie dziabnął ... nie kłam - pies ma odruchy , instynkty , strach których nie przewidzisz... nauczcie się nie włazić wszędzie z psami bo ludzie mają uczulenie na nie ... i to sporo ludzi
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jaki wlazłeś psu przed nos bezmyślnie i poczuł się zagrożony (na dodatek przywiązany więc bez możliwości ucieczki) to nic dziwnego. Zarówno ludzi jaki i zwierząt przestrzeń należy szanować.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

nie tak było ... znowu siłowa teza do własnej mylnej teorii

Dziś w bałtyckiej 3 kundle byly

Pytam grzecznie gdzie ku... Ochrona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pies znajduje się jak widać po jego mowie ciała w sytuacji stresowej dla niego, w której może zachowywać się nie przewidywalnie ..
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pies po prostu siedzi i trochę piszczy, ale jaki stres? Bez przesady
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

obce miejsce , brak pana , pełno obcych ludzi z nieznanymi zamiarami ... guano wiesz o psach, wiesz co widzisz
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

To ciekawe czym w dzieciństwie...

...sprowokowałam psa, który wypatrzył mnie z ok. 20 m, pobiegł za mną jadącą lasem leśną ścieżką i rozszarpał mi łydkę... Właścicielka tłumaczyła, że piesek nie lubi fioletowego (fioletowy rower). Śmieszne te Wasze tłumaczenia drodzy posiadacze. Po 35 latach blizny wciąż są, do psów ze strachu nie podchodzę nawet jak są na smyczy.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja nie wiem

Mam sasiadow, mają psa. Jakis taki chyba rasowy, ale moze i nie. Wielkość srednia, kudłaty. Jak ich spotykam, to ten pies zawsze rzuca sie w moją stronę, warczy, zęby pokazuje, jakby go ktos nie trzymal, to by mnie chyba ugryzl. Nic mu nigdy nie zrobilam, z sasiadami mamy dobre relacje, usmiechaja sie, przepraszaja, no ale co zrobic?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

sprzedaj mu kopa to cie polubi

taka natura psów i psiarzy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

wnioskujesz , bo raczej ekran widzisz

Zabawne

Ludzie też gryzą i atakują
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jak?Normalnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy duży czy mały to nie ma znaczenia

Dlaczego ludzie zwracają uwagę tylko na duże psy, że tylko one powinny mieć kaganiec i tylko na takie się oburzają? I oczywiście w pierwszej kolejności zaatakują bąbelka... A to że rodzice pozwalają dzieciom bez pytania podchodzić do obcych psów to już nie jest problem... Małe psy często bywają znacznie bardziej agresywne od dużych. To że pies jest duży, nie znaczy, że z automatu jest agresywny. Zaszczepianie w dzieciach swoich lęków też nie jest ok.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dziecku nałóż napystnik by nie darło paszczy w sklepie , później inni też mają traumę i budzą się w nocy z krzykiem i moczą posciel.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 24

też kiedyś byłeś dzieckiem, wartości się poprzestawiały, psy dużo wyżej w hierarchii niż ludzie - dzieci
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie był ... to zwykły ludzki kundel
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

piękna autokrytyka oparta na autopsji

popłacz sie pfiaro losu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 14

wystarczy, żebyś dziecko trzymał na odpowiednio krótkiej smyczy, żeby do psa nie podchodziło
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 25

ciebie tak prowadzali biedaku ?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ciezko sie do niego nie zblizyc skoro ma tak dluga smycz. A to i psa szkoda. Ktos "niby przypadkiem" wozkiem uderzy jeszcze.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety, dzisiaj pies jest ważniejszy niż człowiek

Wszędzie psy wyjące w blokach, pozostawione na balkonach, przywiązane przed sklepem, w środku galerii, w restauracji, puszczane luzem na plażach, placach zabaw, parkach, osiedlach, pomimo zakazu, do tego darmowa komunikacja miejska dla psa, darmowa SKM i Polregio. Niedługo może dla pieska 800+ ?
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 9

I darmowe keczenie w ramach NFZ dla psa powinno być.
Nam ćpuny produkujące jakiś syf wyziewy poprodukcyjne odprowadzają do mieszkania. Pies się męczy, choruje i nie tylko on. Leczenie dzieci wychodzi taniej niż psiaka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

To w koncu wazniejsze niz czlowiek czy nie? Piszesz ze wazniejsze a potem wymieniasz niemal same przyklady zaniedbywania psa, tez mi wazniejsze
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Krycha, dla mnie moje psy nie dzis, a zawsze byly, sa i beda wazniejsze niz ty.

Poza tym napisalas o jakims zakazie, sprecyzuj, a wyprowadze cie z kolejnego bledu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

dobrze, że ty dla nich nie jestes wazniejszy, tylko masz taka głupią nadzieję aencjuszku marny

buahaha
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

przecież psiarze specjalnie tak robią, bo nawet jak kogoś nie pogryzie to chociaż nafajda

a potem jeszcze można hejtować "a gdzie byli rodzice" i tak dalej - a przecież ja jako rodzic nie mogę zrobić nic by dziecko przed psem zabezpieczyć, nawet się bronić nie mogę bo zaraz jęki mazgajów że kundelkowi się krzywda dzieje.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6

przeciez to ty sie marzesz, mazgaju i do tego jestes ojcem, dramat

prokreacja jest za prosta, bo nawet ty dales rade
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie wyciągaj do niego lapy

to cie nie ugryzie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

Cudny wyżełek

Wyżełki to psy "śpiewające" niestety bardzo przywiązane do właścicieli i zostawienie go tak, to skrajna nieodpowiedzialność, na swoim terenie może zostać natomiast tak to głupota
popieram tę opinię 121 nie zgadzam się z tą opinią 36

do psiego terroru ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

bo coraz więcej takich co zeszli na psy - przykro mi

Psa się szkoli do zostawania samemu

Kto tego nie robi nie powinien mieć psa
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cóż wpis nic nie daje bo jak przeczytać to samo skomlenie wszystkich znęcających się nad zwierzętami w/g myślenia ,,pies jest moja własnością i będę robił jak mi się podoba,, więc ciągnę go wszędzie ze sobą.niestety to przyzwolenie to chore zasady tzw obrońców zwierząt.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pieseł

Ludzie nie przesadzajcie. Krzywda mu się nie dzieje
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7

Hit

Boże, widzisz, a nie grzmisz ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ten pies nie wyje i widac, ze jest ulozony

ignoruje wchodzacych i filmowca bijacego piane, po prostu czeka i wypatruje. Oby dzieci towarzyszace rodzicom potrafily byc tak ogarniete jak ta psina.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 12

Otóż to, ledwo popiskiwał, wyżły tak mają. Byle co i dramat. Faktem jest jednak, że miejsce niefortunne.

Znam właściciela

Podam dane bez problemu .

Po co nam dane? Jeśli znasz własciciela, to może porozmawiaj z nim?

Porażka na Maxa - Polska psem stoi jako jeden z nielicznych krajów.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak się właśnie traumatuzuje zwierzaki.
Pies jest zestresowany, co widać. Może nie być agresywny ale w takiej sytuacji - mógłby już kogoś zaatakować, z tego strachu i stresu właśnie.

Właściciel skrajnie nieodpowiedzialny.... szkoda psiaka ;(
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

co ty wiesz o skrajnosci, skoro ja tu wypatrzyles

nie komentuj nie majac wiedzy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ehhh

Czytam komentarze i ręce opadają. To że za pozostawienie psa w taki sposób grozi mandat, to jedno.
Pies pozostawiony pod sklepem przeżywa wielki stres. Często jest zaczepiane przez obcych ludzi, na przykład próbujące pogłaskać je dzieci, co tylko potęguje jego strach. Kradzież pupila z pod sklepu, to żadna nowość, tym bardziej w przypadku psów rasowych. Skoro są wariaci, którzy zostawiają na trawnikach kiełbasę naszpikowaną gwoździami, to jaki problem poczęstować takiego przywiązanego pieska bez opieki czym co może mu zaszkodzić. To że pies stoi grzecznie i nawet nie zwraca uwagi na przechodniów, to nie oznacza, że wszystko jest ok. Warto może więcej o tym poczytać niż pisać bezsensowne komentarze. Przeraża mnie takie lekkomyślne podejście, bo to tylko pies.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam się w 100%, że osoba wchodząca do sklepu też może się bać takiego psa. Piszę to z własnego doświadczenia. Są również osoby uczulone więc dla obu stron nie jest to dobre rozwiązanie pozostawiania psa pod sklepem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ehhh

Skupiłem się na samym psie, a przecież są jeszcze przechodnie, którzy mogą się bać psa, który stoi w samym wejściu.

Ja

Każdy kto chce wziąć psa do domu, powinen przechodzić obowiązkowe szkolenia, testy itp.
Świadomość ludzi jest tak niska, że szok!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

z psem??? a masz za daleko do łba?

czy blond wlosy w twoim przypadku to nie przypadek?
idz z tym swoim kundlem razem się wyprózniajcie

jest masa ludzi którzy boją sie psów!

wczoraj widziałam w Galerii Bałtyckiej Panią z chorym prawdopodobnie na autyzm synem! syn na widok psa darł się na całą galerie jakby ktoś mu krzywdę robił! a psiarze niekumate jak to psiarze namawiali kobietę żeby syn jednak odważył się pogłaskać bo przecież ich piupilek nie gryzie? serio? sama mam psa ale tfu psiarą nie jestem! Galeria to nie jest wybieg dla psów! drodzy psiarze proszę szanować innych ludzi! nie każdy ma ochotę pomiziać waszego pipilisia!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

kochany piesek

żeby tak ludzie byli wierni i przywiązani do drugiej osoby

.

Niestety Biedronki i inne sklepy nie pozwalają na wejście z psami masakra
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Chodzisz z psem na spacer czy do sklepu na zakupy?

Albo jedno albo drugie!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ani to ani to

on go wyprowadza na balkon

Pracownik musi mieć ksiazeczke zdrowia....a pozwalac do sklepu z psami i kotami......w domu możecie robic co chcecie ze zwierzakami, ale nie narzucajcie innym ich obecności. Gdzieś powinien być umiar.

przeciez klienci tez wchodza bez ksiazeczek zdrowia, a psy

sa odrobaczane i szczepione (nie tylko przeciw wsciekliznie). A ty odrobaczasz sie?

ten pies wabi sie Beret i ma instagrama

zapraszam na @meinweim

jego imię w tym przypadku

to nie przypadek
wszak z beretem równo ma nie tak
do góry