Widok
Recital Mirosława Czyżykiewicza
Dodatkowy recital Czyżykiewicza o 18.00 bedzie 24.08.Charyzmatyczny pieśniarz. Kultowy gitarzysta. Malarz. Kompozytor.Ci, którzy mają w pamięci słynny "Zgryz" Macieja Zembatego, Czyżykiewicza na pewno pamiętają doskonale. Zadebiutował w 1989 roku płytą "Autoportret I", którą sprzedawano spod lady, na giełdzie zaś - z czarnorynkowym przebiciem. Po dziesięciu latach od debiutu ukazał się drugi ...
więcej
więcej
p22
Jakiś czas temu pewien albsolutnie wyjątkowo interesujący Krzysztof wysłał mi utwór pt "Tańcz, Parlando!", siła tej pieśni w połączeniu z osobowością osoby, która mnie z tym utworem zapoznała zachęca bardzo do bliższego zapoznania się z twórczością p. M.Cz. No i pewnie się wybiorę na sobotni recital, o ile bilety będą dostępne przed samym występem.
Nie wiem czy bylismy na tym samym koncercie ??
lepiej było obejrzeć wczorajszy mecz Wisła-Barcelona.
Jedyny jaśniejszy punkt to finałowy Wysocki i piosenka Agnieszki Osieckiej.
Niestety- między tekstami które powstały z myśla o śpiewaniu a tekstami do których ktoś - bądźmy szczerzy słabo- dorobił "ilustrację muzyczną"- jest przepaść.
Brodski kompletnie do mnie nie trafia.
No i koncert w wykonaniu artysty "pod dobrą datą" to elementarny brak szacunku dla widzów, którzy kupili nie takie tanie bilety
Jedyny jaśniejszy punkt to finałowy Wysocki i piosenka Agnieszki Osieckiej.
Niestety- między tekstami które powstały z myśla o śpiewaniu a tekstami do których ktoś - bądźmy szczerzy słabo- dorobił "ilustrację muzyczną"- jest przepaść.
Brodski kompletnie do mnie nie trafia.
No i koncert w wykonaniu artysty "pod dobrą datą" to elementarny brak szacunku dla widzów, którzy kupili nie takie tanie bilety