Widok
Refleksja
Jako kierowca, który świadomie przesiadł się na komunikację miejską, rower i wypożyczalnie mam kilka refleksji.
1. Codziennie ta strona jest zasypana raportami o wypadkach, korkach i utrudnieniach w ruchu.
2. Gdańsk jako jedyne duże miasto w Polsce ma mniejszy współczynnik mieszkańców korzystających z komunikacji niż z samochodów prywatnych.
3. Rocznie miasto wydaje 39mln na remonty ...
więcej
1. Codziennie ta strona jest zasypana raportami o wypadkach, korkach i utrudnieniach w ruchu.
2. Gdańsk jako jedyne duże miasto w Polsce ma mniejszy współczynnik mieszkańców korzystających z komunikacji niż z samochodów prywatnych.
3. Rocznie miasto wydaje 39mln na remonty ...
więcej
Zgadzam się w 100%
Sam chodzę na piechotę, jeżdżę rowerem, a auta używam głównie rekreacyjnie. Ale tu masz jeszcze myślenie rodem z lat 90. Suvik na kredyt no to trzeba się pokazać, kilometr do sklepu trzeba jechać żeby zaparkować przed wejściem by każdy widział. Do pracy to samo, przecież to obciach bez auta. Byle się pchać, zastawiać trawniki, chodniki, pić kawę i słuchać muzy w korku to ich życiowy cel.
Zgadzam się z komentującym.
Nie przesiądę się do komunikacji. mój dojazd do pracy trwał by z 2 godziny 4 przesiadki i tłumy ludzi.
Najpierw niech miasto pomyśli o poprawie komunikacji i zacznie budować drogi a nie dostawia tylko bloki na każdym możliwym metrze kwadratowym.
Wolę już siedzieć w korku w swoim samochodzie, i tak dojadę szybciej niż komunikacją.
Co do wypadków zawsze były i będą , nie unikiem tego.
Fajnie że miasto buduje ścieżki rowerowe ale nie każdy może do pracy jeździć rowerem.
To miasto ponoć działa tylko pytanie gdzie ?? Bo ja tego nie widzę.
Jak można zwężać armii krajowych w momencie przebudowy węzła południe ??
Tylko skończony mógł na to wpaść .
O innych modernizacjach nie wspomnę
Nie przesiądę się do komunikacji. mój dojazd do pracy trwał by z 2 godziny 4 przesiadki i tłumy ludzi.
Najpierw niech miasto pomyśli o poprawie komunikacji i zacznie budować drogi a nie dostawia tylko bloki na każdym możliwym metrze kwadratowym.
Wolę już siedzieć w korku w swoim samochodzie, i tak dojadę szybciej niż komunikacją.
Co do wypadków zawsze były i będą , nie unikiem tego.
Fajnie że miasto buduje ścieżki rowerowe ale nie każdy może do pracy jeździć rowerem.
To miasto ponoć działa tylko pytanie gdzie ?? Bo ja tego nie widzę.
Jak można zwężać armii krajowych w momencie przebudowy węzła południe ??
Tylko skończony mógł na to wpaść .
O innych modernizacjach nie wspomnę