Widok

Regularne eycie syren

Od 2 lat bywa ze kilka razy dziennie slysze wycie jakby syreny alarmowej jakby byl nalot. Nawet teraz po 23:30 zawyla dwa razy. Zastsnaeia mnie dlaczego tak czesto i skad to? Od roku mieszkam w okolicy lanowej i tutaj slychac je eyraxniej nix blizej centrum dzielnicy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

straszny nalot OSP
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

znowu wyje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzisiaj rano znowu wyło, głośno i długo

w środę i czwartek będą wyć

o, wyje!

W jakiej czesci Dąbrowy mieszkacie, ze slyszycie wycie tych syren?
Mieszkałam niedaleko pętli 24 na Miętowej, teraz mieszkam w centrum Dąbrowy i nigdy niczego nie słyszałam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

18:25 znowu zaczęło wyć i pewnie za chwilę będą jechać z łejo z Gdyni

co w tym dziwnego, skoro tak jak pisano powyżej na Wiczlinie jest OSP, a po drugiej stronie Chwaszczyńskiej (na Krzemowej) jest Jednostka Ratowniczo-Gaśnicza. Więc - trzeba przywyknąć :) wyć będzie w miarę potrzeby

O zawyło, widocznie taka potrzeba!

o 15:00 zawyli

@Monika, bo Oni tak daleko wyją w tym Wiczlinie, a trajtki na pętli sapią i zagłuszają

@B. Dla mnie nic dziwnego, ale jak wyją, czy tu czy tam, to odmawiam paciorek za nieszczęśników i za ratowników
Wyją w tedy jak jadą kogoś ratować taka ich rola żeby było ich słychać i durnie na ulicy robili miejsce jak jadą

durnie nie wiedzą jak zrobić na ulicy, cokolwiek by im nie wyło, ale ci rozgarnięci to i owszem, ale muszą się jakoś dowiedzieć, że woziwoda jedzie

Wczorej w dzień najpier wyło, a później jechało i wyło wiczlińską na dąbrowę, gdzie na rogu z miętową dosiadł się spóźniajski strażak czekający na łejo i pojechali dalej na jakąś imprezę ogniową chyba poza dąbrową, bo dymu na Miętowej nie było widać. W zeszłem tygodniu jakiejś nocy z 15 minut po północy sobie wyli
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

O wyją!

o ho! nie tylko w Wiczlinie wyją https://www.o2.pl/artykul/korczyna-mieszkancy-nowego-osiedla-skarza-sie-na-strazacka-syrene-wydano-komunikat-6391076787652737a

Wyją teraz

Mieszkam niedaleko pętli i non stop wyją te syreny....

9:30 znowu