Widok

Rejestracja samochodu

Kupiłam pierwsze auto, więc jestem zielona ;) czy jest jakiś termin, w jakim trzeba zarejestrować samochód od momentu podpisania umowy? I jakie są koszty rejestracji? Jakiś podatek jeszcze trzeba zapłacić? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zasada jest dosyc prosta - zanim zaczne zawracac d*pe ludziom na forum to warto sprawdzic np. strone urzedu do ktorego przynaleze (jest tam wszystkoe wyraznie opisane, tylko trzeba umiec czytac ze zrozumieniem). Chyba, ze chcialas sie pochwalic swiezo zakupionym gratem za 1,5 tys, to rozumiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
po to jest forum, żeby się wypowiedzieć, czegoś dowiedzieć
skoro Ci taki wątek zawrca d*pę to nie czytaj, nie wypowiadaj się, proste
ktoś Ci kazał?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oh, jestem taka cudowną słodką 'forumką', zamiast poczytać w internecie pozaśmiecam trochę forum, no tak, w końcu nie mam mózgu!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
masz chyba jakiś problem ze sobą :)
jak kupiłaś u dilera to zleć mu formalności i z głowy.

Jak kupiłaś używane no to postoisz :-( w wydziale komunikacji Urzędu Miasta lub miejskiego

Koszty są na poziomie obiadu w barze dla rodziny Romskich akordeonistów. Podatek musisz zapłacić od wartości auta o ile nie dostałaś faktury VAT i o ile wartość auta przekracza wartość złomu który zazwyczaj widnieje na dowodzie zakupu. Ale lepiej i tak zapłacić od wartości rynkwej bo US moze powiedzieć sprawdzam szczególnie jeśli auto jest młodsze niż standordowe w Gdańsku 12 lat
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
podlegam pod urzędy kartuskie, tam nie ma aż takich kolejek, nie wiem jak w Gdańsku ;)
OC już mam, do US się wybieram niedługo, na Wydział Komunikacji mam jeszcze czas :)
wiek prawie standardowy można powiedzieć, 2001 ;)
i gdzie wykupiłaś OC?
Na US 14 dni kalendarzowych. To jest w sumie najważniejsze. Rejestrację szczerze mówiąc można sobie olać. Co prawda niezgodne to z prawem, ale żadnej kary nie ma.
w hestii wyszło mi najtaniej

wiem, że za rejestrację nic mi nie zrobią, więc poczekam trochę, przed świętami każdy grosz się liczy :)
do góry