Widok
Reklamacje
Kupiłem 2 rowery markowe Sccot , bardzo wytrzymałe i niezawodne z założenia :) Polecone przez właściciela i dobrane do klienta ( cena nie miała znaczenia większego) - kupuję markę i dobry sprzęt. Wydałem 7 000 pln :) Moja ocena - chińszczyzna opakowana w markowe produkty. Wszystko słabe : przerzutki regulacja co kilka tygodni, centrowanie koła standard, korbowód zardzewiały ( 3 miesiące) ,zrobiłem teraz uwaga - 500 km :) Reklamacja za reklamacją - np pedały w ciągłej naprawie leżą na półce - raz nawet nie wyjechałem ze sklepu bo sie nie obracał jeden (po 3 naprawie). Przegląd tzw serwis gwarancyjny szczególnie to fikcja. Żadnych wad nie wykazał - ale po gwarancji koszt naprawy 450 pln :) Naprawy dotyczą dwóch rowerów - nie to żeby trafił się 1 trefny. Rowery nie wytrzymały 1 sezonu - rdza w stojących rowerach - lato !!! Zimą nie jeździmy. I w ramach gwarancji płaciliśmy - no usługa był za free :) Teraz pomimo gwarancji zmieniam firmę WYSEPKA na inną gdzie ceny części nie są naciągane i naprawiam dalej. Żenada - rower na osprzęcie lepszym dolna pólka profesjonalna - polecany rzez Pana Szefa firmy :) Może kiedyś, teraz szkoda gadać - nie mam siły do serwisu i bylejakości częsc
Moja ocena
Wysepka Sp. z o.o.
kategoria: Sklepy i serwisy rowerowe
obsługa: 3
asortyment: 5
jakość usług: 2
przystępność cen: 1
ocena ogólna: 1
2.4
* maksymalna ocena 6
Odpowiedź obiektu
Dzień dobry. Scott jest bardzo dobrą firmą, jakiekolwiek zastrzeżenia dotyczące rowerów tej marki zdarzają się sporadycznie. Problemy, o których Pan pisze nie świadczą raczej o jakości roweru - o rower należy dbać (niezależnie od jego ceny), na bieżąco czyścić i smarować. Przerzutki trzeba regulować i nie jest to żadna wada, a częstotliwość zależy między innymi od stylu i techniki jazdy. Przeglądy gwarancyjne - regulacyjne wykonywane są po 2-3 miesiącach. Po tak krótkim czasie nie było zapewne potrzeby wymiany czegokolwiek. Zużycie eksploatacyjne nie podlega gwarancji i jest to normalne w każdej branży. Zapłacił Pan za części, które wymagały wymiany. Przed naprawą uzgadniliśmy zakres i koszt naprawy, na wymianę części nie musiał się Pan decydować, nigdy nie podejmujemy takich decyzji sami. Zawsze staramy się doradzić jak najlepiej, priorytetem są dla nas zadowoleni klienci i przykro nam, że w tym przypadku było inaczej. Pozdrawiamy serdecznie.