Widok
Lechia nie gra padaki, tylko Wisla dobrze zageszcza, a brakuje gdy graja na malej przestrzeni podac pilke gdzies nieco dalej lub w uliczke do napastnikow. Prawa strona slaba u Nas, widac Janicki nie potrafi sie wlaczac w ofensywe. Srodek jest zageszczony, wiec Krasic i Chrapek maja malo miejsca do gry. a gorne pilki zagrywane do napastnikow to blad, gdy gra w powietrzu Glowacki.
Janicki od pewnego czasu sie nie rozwija, zatrzymal sie jakby w pewnym poziomie. Owszem on lepiej sie ustawia jako srodkowy obronca, ale czasem przy silnym rywalu on nie daje rady. Wiekszosc bramek zaczyna sie od tego, ze przepusci rywala. Sadze, ze Maloca jest lepszy na ten moment. Przydałby sie taki Pazdan, ktory gry rywal przyjmuje pilke nie ma czasu by cos z tą pilką zrobic, gryzie go.
piach
Tak jak mówiłem, Lechia ma cały czas szczęście. Było to widoczne podczas meczu z Łęczną, gdzie mogliśmy spokojnie przegrać 1-3. Bardzo słaba obrona, gra do przedu także się nie klei. Mam przeczucie, że dziś początek końca Nowaka jako trenera. Teraz będzie już tylko gorzej, przeciwnicy coraz silniejsi i spodek w dół w tabeli. I nie mówcie mi, że jestem śledziem
Gdy Stolar gra dobrze to siedzi, jak słabo to jest w wyjściowej. Kto u nas gra na skrzydłach bo ciężko kogoś zlokalizować. Marco słabszy od Flavio. Pierwszy gra, drugi nie. Dwóch praktycznie nowych na środku obrony przy ofensywnej Wiśle- samobójstwo. Wojtkowiak w obronie z tyłu zero, brak Wojtkowiaka - dwa do przerwy. Czy trener wyciągnął wnioski po wygranych meczach i celowo osłabia drużynę? Piłka w grze i można jeszcze wynik wyciągnąć ale przy pełnym zaangażowaniu.
akurat stolarski moze by sie przydal, sadze, ze trener cofnie janickiego i zmieni Stolarskiego za ktoregos ze srodkowych, z racji wiekszego zgrania Janickiego z zespolem. Tyle, ze istnieje ryzyko kontr Wisly, ale chyba musimy zaryzykowac. Zastanawial bym sie nad Flavio jeszcze, ale wpuszczenie go za obronce mogloby byc nieco ulatwieniem dla Wisly do atakowania i wyprowadzania kontr.
bardzo słaby trener
zestawianie wyjściowej 11 przez Nowaka jest tragiczne i to nie po raz pierwszy. To jest na zasadzie wystawiam wybieram 11 graczy, a potem szukam dla nich pozycji. Janicki na prawej obronie - żenada, Wolski na prawej pomocy - jeszcze większa żenada. Czasami po prostu nie ma miejsca w składzie równocześnie dla Wolskiego, Krasicia i 2 napastników!!!!