Widok

Remont łazienki oraz czarne kafelki

Witam serdecznie,
Potrzebuję informacji na dwa tematy. Pierwsza sprawa to pytanie o czarne kafelki 20 cm X 20 cm na ścianę oraz podłogę. Szukam zwykłych bez dodatków lecz niestety nie mogę znaleść ani w Internecie, ani w marketach budowlanych (Castorama, Obi, Leroy).
Być może ktoś wie gdzie je mogę dostać oraz w jakich cenach?

Druga sprawa to pytanko na temat dodatków (kleje itd) jakie potrzebne są do ich położenia (na co zwracać uwagę, a co traktować z przymróżeniem oka) oraz ceny fachowców położenie m2. Na podłogę chciałbym położyć kafelki na istniejące już stare kafle - to chyba nie koliduje? Ściany są natomiast betonowe.

Proszę o jak najwięcej informacji, jeżeli mieliście partacza to też piszczcie skąd, przynajmniej ktoś uniknie zepsutej roboty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja rowniez szukam czarnych kalelek podlogowych 10x 10 lub 15x 15 i nigdzie ich nie widze w sklepach jezeli Panu udalo sie znalezc toprosze o info chetnie skorzystam
-Folia w płynie WIM 5 kg cena : ok 70 zł (kładziemy pod kafelki na scianie, jest grzybobójcza, przeciwilgociowa i elastyczna.
-Klej najlepiej firmy Mapei do kupienia w castoramie
-Fuga najlepiej jak jest tej samej firmy co klej
- Fuga silikonowa do usczelniania wanny umywalki i wc (mapei)

Koszt kafelkarza to 50 zł/m2 -przynajmniej tyle bierze dobry fachowiec z Gdanska.

Wszystkie artykuły oraz ich ilości powinnien podać ci kafelkarz

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czarne kafle obecnie mam, teraz mówie im "dziękuję" . Są masakryczne w utrzymaniu czystosci, zwłaszcza jak się ma twardą wodę co sama w sobie pozostawia białe zacieki.

Czyli generalnie NIE POLECAM.

Strasznie mi sie podoba wykończenie biały plus szary z dodatkiem czerwonego paseczka przy wykonczeniu. Pieknie to wygląda w dużej łazience.

Ja planuję wykończyć łazienke kaflami jasnymi ale nie po sam sufit. Czy są jakieś inne możliwości wykończenia kafli oprócz tradycyjnych białych listewek z plastiku? Mam gruba kafle i pozostawienie ich bez wykończenia nie bedzie estetycznie wyglądać.

Pomóżcie proszę.
U mnie robil p.Tomek szybko, tanio i solidnie,na dodatek pomol w zakupie wszystkich materialow.zna swietna i tania hurtownie a tam maja wszystko.polecam 600 588 164.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Widziałem wczoraj w Praktikerze na Kołobrzeskiej. Wymiary chyba 60x30, w połysku. Cena około 100 pln/m2. Mam nadzieję, że pomogłem.
Pozdr
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam czarne kafle w kuchni i po prostu tragicznie się brudzą. Widać na nich najmniejszy zaciek. Moja przyjaciółka ma czarne kafle w łazience i w brodę sobie pluje. Ciekawe od czego to zależy. W każdym razie zwróć na to uwagę.Pozdrawiam:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie z mody na nie - jest jeszcze jeden sklep z ładnymi kaflami znajduje się w Gdyni Orłowo zaraz przy kolejce skm - mają bardzo duży wybór, ale na cenę poniżej 100zł bym nie liczyła. Są to przeważnie kafle włoskie, ja zakupiłam i jestem bardzo zadowolona. Co do kleju - ja akurat mam ogrzewanie podłogowe i zależało mi na minimalnych, 3mm fugach, to polecono nam jakiś elastyczny klej, ale też jest dość drogi:(
Co do układania to ceny kształtują się różnie chyba od 50 do 100 zł w zależności od powierzchni, trudności itd, itp., ale rzeczywiście należy uważać na pseudo fachowców i najlepiej wybrać kogoś takiego, kto pokaże swoją pracę w innym miejscu i dysponuje profesjonalnymi narzędziami.
Witam. Skąd tak wysokie ceny za zwykłe jednokolorowe kafelki?
Czarne kafle można kupić w Roleximie www.rolexim.pl, futura www.e-futura.pl, www.imextop32.com.pl ceny różne od 120 do 350, a nawet 600zł za m2. Duży wybór ładnych kafli - czasami na sprowadzenie czeka się ok 2-4 tygodni, ale zapewniam warto-mają piękne kafle.
witam u mnie robila ekipa wlasnie czarna lazienke polaczona z kamieniem naturalnym wyszlo super moge podac nr. 509 655 575 p. Marcin robi cuda z plytkami i ma dobre maszyny do takich rzeczy pozdrawiam Marzena

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

budowa domu - koszt (60 odpowiedzi)

Witam, Zamierzam wraz z mężem budować dom w okolicy ok. 50 km od Gdańska. Dom ok. 130 m2 pow....

Frankowicze (82 odpowiedzi)

Witam, czy jest na forum osoba ,która w sądzie walczyła z bankiem w sprawie kredytu frankowego?...

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

do góry