Widok

Renault 19

Dzięwiętnastka pojawiła się na rynku w 1988 roku i od razu zyskała uznanie kupujących nie tylko we Francji, ale również i w Europie, nawet pomimo kiepskiej opinii, jaką miały poprzednio produkowane auta. Podczas okresu produkcji wprowadzano wiele zmian w modelu podstawowym (w 1992 roku przedstawiono facelifting), a we wrześniu 1995 roku zastąpiono '19' modelem Megane.Nadwozie '19' w 1988 roku ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

RENAULT 19 1,7

MAM TO AUTKO OD ROKU, WYMIENIŁEM TYLNĄ BELKĘ PONIEWAŻ ZŁAMAŁ SIĘ DRĄZEK SKRĘTNY, POZA TYM NIC NIEROBIŁEM LEJE GAS I JEŻDŻE. AUTKO PRAKTYCZNIE BEZ WAD JEST SUPER, WCZEŚNIEJ JEŹDZIŁEM VW GOLFEM ALE SIE CHOWA

Tylko pozazdrościć!

Silniczek 1764 137KM ROK 1992
Autko bez wiekszych zastrzezeń
Wymieniałem tylko klocki i amortyzatory.
To tylko 3 lata,ale czuje do niego sentyment.
Super 19-tka!

R 19 1.8 (137 KM ) 16V

Witam wszystkich serdecznie właśnie kupiłem sobie R 19 1.8 (137 KM) 16 V tylko trochę dużo mi spala, komputer pokładowy pokazuje na mieście w zimę przy niezbyt szybkiej jeżdzie 14,3 l/100km
Co wy na to czy tak powinno być?

Renault 19 1.8 16v

Kupilem "autko" w listopadzie - mialo 208 tys.Powymienialem paski,plyny i pare innych zuzytych czesci (przy tym modelu nie naleza do najtanszych - niewiem jak w innych).Jak do tej pory przejechalem niewiele wiec nie wiem jak bedzie.Renia mi sie bardzo spodobala - jest samochodem przestronnym,dobrze pomyslanym - szczegolnie wnetrze,wydajne ogrzewanie,mysle ze kazdy znajdzie odpowiednia pozycje za kierownica,wygodne fotele(trzymanie boczne),spory bagaznik.Cenie to autko za wyglad zewn. i wewn,przyzwoity komfort i trzymanie sie drogi,ogrzewanie,dobre hamulce(ABS) i wyposazenie(wersja 16v).A z minusow...troche skomplikowene rozwiazania pod maska ,przy tym ciezkie dojscie do niektorych podzespolow,spora srednica zawracania no i spalanie -jak dla mnie troche potrafi wciagnac.Ogolnie i tak jestem bardzo zadowolony - rodzinne autko o sportowych walorach - goraco polecam!

Autko fajne

Ale musiałem trochę go porobić gdyż poprzednik zaniedbał a jeszcze nieco mi zostało. Wymieniłem pasek rozrządu, rolkę prowadzącą pasek (wykorbiła się) usczelkę pod głowicą, zawory (4*wydech), naprawiałem hamulce i wym klocki, naprawiałem silnik od wycieraczek, wym sworzni i gałek. Pozostało wymienić łożysko dociskowe, gumki na stabilizatorze i naprawić tylną belkę i tu mam pytanie do szanownych internautów czy ten model ma na belce łożyska czy też tylko silent blocki ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Renia Chamade 1,4 80KM 92r.

Ja posiadam ten samochodzik od 2 lat - zrobilem nim 30tys km. i moja opinia jest nastepujaca :(+) doskonale wlasnosci jezdne, silniczek 1,4 80km jak na ta pojemnosc naprawde dynamiczny (brat ma jette 1,8-nie da rady aby mi uciekl:)) - jedynie przy pelnym obciazeniu auto sporo traci na dynamice, tak naprawde oprocz okresowych wymian paskow, wymian oleju itd. nic nie dolozylem do tego samochodu. Minusem jest zawieszenie - za delikatne na nasz drogi i zdecydowanie za slabe hamulce - wczesniej mialem poloneza atu z hamulcami lukasa - zdecydowanie lepsze. Minusy ktorych mozna sie dopatrzec w tym samochodzie zdecydowanie nie wplywaja na to iz mozna powiedziec ze jest to samochod jak na swoje lata REWELACYJNY!!!!! Pozdrowienia dla posiadaczy Renowek :) i OGROMNA PROSBA - jesli zna ktos link lub ma jakies szczegolowe informacje na temat wlasnie silnika 1,4 energy 80KM (gaznik) - bardzo prosze o przeslanie

19 dla kazdego

Ja swoje autko zakupilem jakies 3 m-ce temu i jak dotad nic do niego nie dokladalem poza wymiana paska rozrzadu. Auto sprawuje sie naprawde bradzo dobrze, i to dlatego ze poprzedni wlascieciel robil wszystko na czas i dbal o samochod. Ja ze swojej strony przyciemnilem wszystkie szybki, zalozylem ladne aluminiowe obrecze i autko nabralo agresywniejszego i takjemniczego wygladu. Bardzo wygodne fotele, wszystko pod reka, auto jest bardzo dobrze wyposazone

i co mam robic?

mam swoja 19 1.4(60) KM 93 r. juz 4 lata . mam chec na maly tuning. ale jak zawsze jest problem. cos z nia nie tak od 2 miesiecy ? podczas ruszania silnik sie dusi. podczas jazdy jest ok. czy ktos mi powie co to moze byc? co robic? oddac w rece mechanika?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

1,4e

Renia 1,4e to świetny samochód osiągnołem nim 190 km/h i skączyła mi sue trasa, renia 19 z silnikiem 1,8 odpadła na trasie z 1,4e :-) teraz sielnik przacuje na gazie i słysze rużnice w pracy sielnika :-(

a mi smuto

od 1996 do dzisuaj jeździłem R19 1,4 energy, ale włśnie pewien 'ciężarowiec" mi ja skasował - mi się nic nie stało ale nie mam już mojej ulubionej R19!!!

MOJA EX R19 1.9 diesel

Autko jest naprawdę spox ! Na zbiorniku robię ponad 800 km.Przebieg ponad 210 000 wymiana oleju co 8500 ... wkład jedynie w elementy eksploatacyjne... Polecam renie wolnossącą! Mile widziany jakiś kontakt z posiadaczem R19 diesel

słabe osiągi:( - może tak musi być

posiadam 19 z 93r. o pojemnosci 1.7 i chyba 75KM (54kW) autko ogolnie super! tylko jak dla mnie ma słabe osiagi 140km/h wiecej ciezko wydusic nie wiem moze cos z silnikiem! wiec mam pytanie jak ktos tez ma takie autko o takiej pojemnosci lub wie cos na ten temat to prosze o kontakt na e-maila
www.malp_iak@o2.pl

R-19 1,4 GTR

Autko naprawde super, zrobiłem nim ponad 80 tyś teraz ma 230tyś i w zasadzie wymieniałem eksploatacyjne rzeczy. Czasem miałem problem z wilgocią ale to przez przewody wys. napiecia.
Mam pytanie czy ktoś miał problem z szumem przy przednim kole przy pokonywaniu zakrętów, czy to łożyska (przy ostrym ruszaniu dziwne luzy przy prawym kole z przodu, nie wiem czy to półośka czy łożysko). Ale to problem polskich dróg, niestety są jakie są

Dobre autka

Jestem miłośnikiem tego autka i mam bardzo wielki sentyment do tych samochów Mam Renowke z silnikem 1721 GTS trzy dzwiowa i ostatnio zakupilem sobie jeszcze jeden z takim samym silnikiem ale RT pieciodzwiawa w nowej budzie ta pierwasz mam 4lata jest naprawde doskonala miałem pare usterek ale jak to kazde autko zurzywa sie klocki chamulcowe ,rozrusznik ,maglownica i amortyzatory Wymieniam co 10 tys olej tiltr powietrza leje bezyne i jezdze a o prowadzeniu tego autka wypowiem sie nastepujaco LUX konfort jazdy jest b,dobry mocne swiatla wygodne siedzenia przestronna tablica rozdzielcza -dorze oswietlona minusow ma kilka zle zamontowany przelacznik siatla przeciwmgielnego, miekkie zawieszenie autko jest warte zachodu podobaja mi sie Renowki i nechce wymienic jej na inne auto a jak bede wymiaenil na nowe to napewno na meganke lub innego francuza Pzdrawiam wszystkich posiadaczy tych aut (Szerokiej drogi)

Renata 19 1.8 Baccara

Jak na swój wiek super auto , super wyposażone (skóry, klima, abs, komputer, podgrzewane siedzenia, itd.). Osiągi całkiem przyzwoite 115KM. Spalanie zdecydowanie mniej - śr. 9 l. (zakładam gaz). Kupiłem miesiąc temu w Germani i ... żal wysiadać jak się już wsiądzie. Stan tech. spoko, tylko uszczelki przy szybach i tylne łożysko było do wymiany. Na razie jestem zadowolony i oby tak dalej.
ps. Jak kupowałem nie byłem przekonany do trafności wyboru. hehe. A teraz :-)))

Renault 19 Cabrio

Pieknie sie prezentuje... alufelgi, czarny kolor silniczek 1.8... jak narazie nie narzekam, spalanie w miare niskie (trasa ok 7,5l) siedzonka wygodne... zyc nie umierac ;]

Renault 19,1995r - 1,4 + LPG

Tatus mi kupi, to auto dwa lata temu i do tej pory przejechalem nim ok.70000 km. Jest naprawde wygodne moze ma troche za slaby silnik ale w trasie przy predkosciach 120 - 140km/h zadowala sie 8,5 litra gazu. Palila nawet mniej ale od kiedy zalozylem alufelgi z oponami 195/50/R15 spalanie podskoczylo no i osiagi troche spadly. Teraz nie moge przekroczyc 160km/h a na normalnych oponach bylo o 10 wiecej. Ale dla mnie wazny jest wyglad i mam jeszcze spojlerek. Jak narazie jest naprawde dobrze. To juz trzecia moja 19 i nigdy z nimi nie bylo problemow. Wymienilem amortyzatory na gazowe KYB i przy tych szerokich oponach mozna sobie na bardzo wiele pozwolic w ostrych zakretach. Polecam wszystkim

RENAULT 19 1.8

JESTEM POSIADACZEM RENI OD 5 MIESIECY, ZAŁOŻYŁEM GAZ, SPALA W MIESCIE NIECAŁE 10L/100 KM., ZEPSUŁ MI SIĘ ROZRUSZNIK(ODKLEIL SIE MAGNES NA STOJANIE I SIE TROCHE WYMIELIŁO) MAM PROBLEM ODNOŚNIE OSIĄGÓW , PRZY PRZYŚPIESZANIU COŚ DUSI SILNIK, MAM WRAŻENIE ZE MOGŁOBY SZYBCIEJ POJECHAĆ,CZYTAŁEM COŚ NA TEMAT RECYRKULACJI SPALIN(ŻE MOŻNA ODŁĄCZYĆ WĄŻ PODCIŚNIENIA Z ELEKTROZAWORU), ŻE TO MA WPŁYW NA OSIĄGI MOZE KTOŚ POSIADA INFORMACJE NA TEN TEMAT MÓJ NUMER GG:8102135

renata 19

cześc mam jedno pytanie mam r19 1.7 GTS co oznacza napis na niej Dynamic II dzieki z góry za podpowiedź
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

R19 1.4energy AUTOMAT

Mam R19 w automacie. SUPER ZABAWKA !!!
Czasem skrzynia robi mi psikusy i nie wchodzi wsteczny, szczególnie jak się rozgrzeje silnik.

Będę wdzięczny za kontakt z kimś kto się na tym zna. Lub ma podobny problemik.

Pozatym autko SUPER.