Widok

Renault 19

Dzięwiętnastka pojawiła się na rynku w 1988 roku i od razu zyskała uznanie kupujących nie tylko we Francji, ale również i w Europie, nawet pomimo kiepskiej opinii, jaką miały poprzednio produkowane auta. Podczas okresu produkcji wprowadzano wiele zmian w modelu podstawowym (w 1992 roku przedstawiono facelifting), a we wrześniu 1995 roku zastąpiono '19' modelem Megane.Nadwozie '19' w 1988 roku ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

do tych co twierdzą że 19 to świetne auto....

pojeździjcie najpierw jakimś Audi, BMW lub japońcem a zobaczycie dopiero , co to świetne auto,i jak ma się do tego francuski szajs....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

RENIA 19 1993R 1.8

SUPER AUTO 180 KM/H WSZYSTKO TŁUMACZY

R-19

Mama poważny kłopot z elektryka R19. Po kolei wszystko zanka .Co to może być ?Bezpieczniki, żrówki, przełącznik świateł O. K.

Renault 19 i nie ma drugiego

Witam, kupilismy z żoną Renie 19 1,7 benz jakieś 8 lat temu i powiem tak: to był strzał w 10. Nie ma drugiego tak wygodnego i uniwersalnego auta. Moja wersja 3d idealnie się sprawdza jako osobowka i bagażowy, a ponieważ nieco podniesiona, więc jako terenówka jest rewelacyjna. Zrobiłem nią 2 przeprowadzki. Wielkie drzwi (jak to w 3d) pozwolily mi np zapakowac telewizor 21'' na przedni fotel :). CO tu jeszcze? Fotele - bajka, moje kosciste cztery litery wygodnie siedzą niczym na kanapie w salonie. Nie oddałem jej nawet wtedy, kiedy pojawiło się nowsze autko (kombi - bmw). Czy są jakieś wady? Psuje się a raczej zużywa tylko to co powinno (hamulce, tłumik, amortyzatory itp.), zaliczyłem wymianę chłodnicy (kupiłem używke na allegro za 80zl i gra) a ostatnio linka sprzęgła. Z elektryki to zużywają się szczotki rozrusznika (ten typ tak ma) ale po 140 tys :) Obecnie (wiek 17 lat) w warsztacie (wymiana sillnika - cóz poprzedni włąściciel trochę odpuszczał sobie i silnik się wyeksploatował, ale 8 lat służył mimo pewnych nieszczelności, a trafiła się okazja zamiany na lepszy egzemplarz). Samochód NIGDY mnie nie zawiódł, na trasie, w podróży a jeśli niedomagał (np. rozrusznik, tłumik) to albo na parkingu pod domem albo w jego okolicach :) Kiedyś spotkałem opis R19 gdzie jako wady podano dużą awaryjność... ten co to napisał musiał być awaryjny :), bo to kompletna bzdura. Chyba nie będzie już nigdy takiego auta jak R19 - absolutnie kultowe, jak mówił przed laty Pan Piotr Fronczewski w reklamie "Nowy na wiele lat", brzmiało jak slogan a okazało się prawdą.

Renia 93r 1.8 90km

Witam to już moja 2 renówka 19,ta którą jeżdze obecnie to rewelka ,mam cięzkiego trepa i pali mi około 15 gazu,może ze obecnie robie krotkie trasy i się nie dogrzewa ,ale ogólnie ople i vw z tych lat i nawet mlodsze wąchają oparki,fakt tylna belka po regeneracji nierówno stoi minimalnie ale 17 letnia furka i zero wkładu ,mam przejechane 214 tyś a po prostu fruwa ,polecam wszystkim.Już Meganka to nie to samo a zwłaszcza z motorem 1.6 pozdrowionka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

na zimnym silniku bd wysokie obroty bo jest na jednopunkcie;)

"słabe osiągi:( - może tak musi być )"

ja mam R19 z silnikiem 1.7 i niby Vmax w tej reni jest 171 k/h a moja jedzie jakies 187 k/h powinna mieć 74 km ale wyciolem katalizator i srodkowy tłunik a za ostatni tłumnik wstawilem sportowa puszke noi autko zrobilo sie mocniejsze:) Zaciekawilo mnie to o ile mocy przyszlo wiec udałem sie na chamownie z czego tam po badaniu stuklo w mojej reni 83 km :) Ogolnie jestem zadowolony z autka i nie narzekam na nic. A panu proponuje pokombinowac z wydechem jeżeli chce pan wieksze osiagi ;)Pozdrawiam :)

tak to łożyska

r 19 gtr 92 r.

Mam go od 1995r.Jak na swoje lata jest rewelacyjny.Poza klasycznymi dla tego modelu usterkami (wydech, tyl. amortyzatory,) jest bez zarzutu. Mam ją już prawie 5 lat, żona już mi truje żeby kupić nowsze auto, ale nie mogę się z nim rozstać.

witam mam 19 z93r skladak 97 pelna elektryka problem polega na tym ze nie chce wogule krecić rozrusznik prad dochodzi.poprzekreceniu stacyjki nic sie nie dzieje Czy jest to wina katalizatora .Wlodek

turbodiesel

cześć,ja jak narazie nienażekam na 19-stke w turbo dieslu.A przy okazji sprzedam 19-stke za 7000zł+opony realna cena

turbo diesel

no,no...jak na renault nienażekam mimo iż sie przeżuciłem z wolkswagena,a przy okazji sprzedam 19-stke za 6000 zł+opony nowe realna cena

byl absa o esp w tamtych latach sobie pomarzyc mozesz

nic dodac nic ujac

YUKJ,FGJ,FRY,LY.,

lol

to ty chyba masz jakiegoś składaka bo ja mam orginalne 16v i jakoś mam abs

RENAULT 19 1,4 LPG

SUPER BRYKA PREJECHANE 250 TYS. KM TO NAPRAWDE SAMOCHÓD NIZAWODNY MA TYLKO JEDNĄ WADE SWOJE ZAWIESZENIE I TROCHE MOŻE MU BRAK MOCY Z TYM SILNIKIEM

Najlepsze auto w tej klasie!!

Witam! Mam 32 lata moją pierwszą 19-tke miałem 10 lat temu miałem ich do tej pory 4 teraz po ojcu została nam jedna jezdzi ją moja mama renia jest z 91 roku ma przejechane ponad 300 tyś silnik w niej jest suchy jak pieprz nie bierze ani grama oleju zawieszenie tanie w robocie czesci są tez tanie blacha to o dziwo renie lubią korodować a ta jest w perfekt stanie ojciec ma teraz focusa z 2001 roku i ludzie po prostu słychac jak zrzera go rdza a renia jak ideal ale juz na masce sprzodu cos jej wychodzi! teraz mozecie mnie wysmiac ale nie jeden sie juz smiał a pozniej mu głupio było renia pali 5,litrow po trasie po miescie srednio 6,5 litra w silniku 1,7 ludzie jesli nie wierzycie poprzesyłam wam zdjecia!! jest to samochod nad samochodami reno 19 z pewnoscią bije duzo kultowych aut na łeb moim zdaniem golfa II rez miałem ich sporo zadnej reni nie ufam tak jak 19 jesli znajdziecie ładny egzemplaz to kupujcie bez zastanowienia bedziecie zadowoleni jak ja! Pozdrawiam!

r19

Mam r19 z 1993r 18rt od nie dawna. przeszła już test bojowy na wsi i na trasie.. nie zawiodła mnie. choć mogłem bardziej na wsi uważać, bo poszły mi łożyska i poduszki pod silnik.. i zerwałem tłumik.. nic po za tym się nie stało. więc oceniam wysoko..

R19 TUNING

MAM KŁOPOT Z RENIA 2 RAZY MI ZGASŁA PODCZAS JAZDY ZAPALIŁY SIE KONTROLKI OD ŁADOWANIA PROSZE O POMOC CO MAM ZROBIC Z TYM KŁOPOTEM

R 19

Witam kierowców 19-stek.
życzę sobie i innym takich samochodów.