Widok

Renault 19

Dzięwiętnastka pojawiła się na rynku w 1988 roku i od razu zyskała uznanie kupujących nie tylko we Francji, ale również i w Europie, nawet pomimo kiepskiej opinii, jaką miały poprzednio produkowane auta. Podczas okresu produkcji wprowadzano wiele zmian w modelu podstawowym (w 1992 roku przedstawiono facelifting), a we wrześniu 1995 roku zastąpiono '19' modelem Megane.Nadwozie '19' w 1988 roku ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeździ się!

Przy samochodzie nie robi sie nic oprócz wymiany pasków płynów elementów hamulców i opon. Ma ponad 200 tys i nie czuć różnicy. Ma 16 lat ogólnie ok, piersze poleci zawieszenie.

instalacja niejest podpięta pod komputer a silnik coś musi spalać i wtedy wchodzi w tryb awarji czujnika poziomu paliwa i sam ujmuje ze stanu litry ze sredniego spalania . mam to samo. pozdrawiam

bakara

jestem posiadacz egzemplaza mało spotykanego 19 bakara o dość bogatym wyposażeniu skóra klima 1,8 automat AD4 komputer pokładowy pełna elektryka wspomaganie felgi alu bakara wiele innych detali które niespotykane w zwykłej wersji o czym zdążyłem się przekonać .ogulnie auto jest super zrobiłem nim 120000 km byłem nim 4 razy we francji i tam niewidziałem takiej wersij choć to jest najczęśćiej spotykane auto na tamtejszych drogach.pozdrawiam wszystkim szerokiej drogi

rochu20@op.pl

interesuje pojemnosc zbiornka paliwa w renault19 1.9disel zwykly.opisz jak mozesz

R19, 1991, 1721-75kM, 3D

Rewelacyjne auto. Po przejechaniu 70tyś km (174tkm) uznałem, że nie sprzedam i mimo wieku zamierzam eksploatować ile tylko będzie można. Z reni można wyciągnąć max wrażeń dbając oczywiście o "eksploatację" i bawiac sie kilkoma zabiegami np z "EGR", przepustnicą, katem(wystarczy od czasu do czasu zmusić go do "pracy"-i wcale nie chodzi o katowanie silnika:))
Vmax jaki udało sie zobaczyc na zegarze to 185km/h we 2 osoby i z bagażami=była dobra przyczepność:) moze 10km/h poszłaby jeszcze...najsłabszy pkt. to opony - dlatego nie przesadzałem. Uwielbiam spotkac napalonego uzytkownika VWGolfaIII na swiatlach ;) Zawiedzonej miny niestety juz nie widze we wstecznym.
Pozdrawiam użytkowników R19

R 19 1.8i bacara aut

witam mam R19 bacara aut jezeli ktos posiada takie autko chetnie wymienie poglady

Renault 19

z*******a fura

świetny wóz

Mam Renault 19 chamade 1.7 75km samochód jest zwrotny szybki i bardzo oszczędny zrobiłem nim 250000 i niema żądnych zastrzeżeń

RENAULT 19

Mar renuwke z roku1996 z silnikiem 1,4 enerdzi na wtrysku jednopunkt pali mi około 7-8 litrów czy ktos na taką co mu mniej pali i ile tak własciwie ona ma koni

renia i problemy zapraszam

witajcie jezeli macie jakies problemy z renata to piszcie a napewno pomoge GG 4450836

Całkiem niezłe auto

MAM TAKIE MAŁE PYTANKO.ILE POWINIEN MIEĆ AMPEROGODZIN AKUMULATOR DO RENAULT19 1.9 DIESEL?JAK MOŻNA TO PROSZĘ O PODPOWIEDZI NA GG7832507 LUB NA EMEILA Andrzej.Kret@interia.pl

renia

Mam taki problem!Mam renie chamade 1.7 benz i nie chce mi odpalić tylko strzeli w gaznik slbo w tlumik,przewody i cala reszta jest nowa,rozrząd jest dobrze ustawiony jak ktoś wie co może być prosze o podpowieć na gg8722527

ERYHG

RENIE 19 19D CALY SILNIK ROZEBRALEM I ZLORZYLEM ZNAM JEGO SLABE I MOCNE STRONY OSOBISCIE MIALEM 2 RENIE 14 I 19D JESLI MASZ WYLOT CISNIENIA OLEJU MOZESZ DOZUCIC TURBINE AUTKO ZBIERA SIE z****ISCIE

R19 19

MAM RENOWKE Z SILNIKIEM 19D WRZUCILEM TURBINE OD MEGANE MIMO ZE MA PRZEJECHANE PONAD 300 000 CHODZI JAK W ZEGARKU ZAWIESZENIE TROCHE MIEKKIE ALE CO DO RESZTY O ZASTRZERZEN

odpowiedż

Co do drążka to lepiej wymień całą belkę za nie duże pieniądze znajdziesz taką samą w bardzo dobrym stanie tylko sprawdż czy jest na dwóch czy czterech drążkach skrętnych

prosze o pomoc

witam wszystkich. mam problem z moim reno19. a właściwie z osiągnieciem wysokich obrotów zarówno na gazie jak i benzynie. silnik 1.4. na zimnym silniku wszystko jest ok ale na gorącym jak chce dodac gazu to zaczyna sie dławic . nie mam pojecia co to morze byc za duzo nie mechanikuje . prosze o pomoc . z góry dziekuje za wszystkie rady

MLODY

OD 4lat mam renate19 pokonalem juz tym autkiem 110 000tkm na gazie i jestem bardzo zadowolony i caly czas odpala polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

sławek 91r 1,7

jeżdziłem różnymi autami , ale 19 ka jest naprawde dobra i mało awaryjna

dawid

Mam 19 1,8L 1994r. kupiłem z drugiej ręki ze stanem 63 tkm. Zalożyłem gaz na którym przejechałem do 336 tkm.Jeżdziłem jednocześnie wieloma innymi samochodami i uważam, że moja stara renia bije ich na dwa łby. Niezawodność znaczy tu odpalanie w ok. 0,8sek.bez względu na temperaturę otoczenia. Warunek najlepsza benzynka na rozpałkę i gaz najlepiej oczyszczony.Dynamika super!DOKŁADNIE DOBRANE ŚWIECE!Dobre opony najlepiej GOODyear i nie ma zawodnika w tej klasie aut.Wadą są łożyska przednich kół-ALE TO oczywiście drogi w Polsce są powodem.Auto którego nie sposób zastąpić w tej cenie żadnym...John Kox

Jestem w pełni zadowolony chociaż mam składaka z pełną elektronika.Silnik 1.7 jest w sumie dobry