Widok

Renault 19

Dzięwiętnastka pojawiła się na rynku w 1988 roku i od razu zyskała uznanie kupujących nie tylko we Francji, ale również i w Europie, nawet pomimo kiepskiej opinii, jaką miały poprzednio produkowane auta. Podczas okresu produkcji wprowadzano wiele zmian w modelu podstawowym (w 1992 roku przedstawiono facelifting), a we wrześniu 1995 roku zastąpiono '19' modelem Megane.Nadwozie '19' w 1988 roku ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

linka biegu wstecznego

koszt linki w sklepie 25 zl. wymiana to 1 godz. pod autem i gotowe
PS: POTRZEBUJę INFORMACJI O SILNIKU F3N 1.7 (90KM)

1,4 to kiszka

1,4 to za mało dla 19.Renia z silnikiem 1,7 90 koni to minimum.Poza tym autko jak zadbane to jest niezawodne.Usterki to tylna belka,którą wymieniłem .Używana w stanie idealnym 129 złotych,tylko musiałem sobie sam wymontować na szrocie.30.000 kilometrów i jest super.

tylnia belka w cabrio KARMANN

Mam pytanie czy tylnia belka jest taka sama w cabriolrcie
czy może czymś cie rózni od tej niż co ma zwykła 19 ?

Mam renię Chamade z 1990 r.Auto super .Poza zerwaniem linki biegu wstecznego,nic nie robione,auto jak na te lata bez śladu korozji.Dla zainteresowanych dodam iż koszt naprawy wstecznego oscyluje w granicach 500 zł,ale sa sposoby aby zrobic to za 50 zł,tylko ze to juz nie orginał.Po prostu trzeba wyciąć lukę w tunelu pod dżwignia .Problem tylko w tym że pierwszy bieg trzeba właczac z wyczuciem,tak aby nie wskoczył wsteczny.a moze ktoś ma lepszy sposób na zastapienie linki wstecznego innymrozwiązaniem technicznym.Linka podobno nie mozliwa do wymiany.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Renault 19 RT Limited (1721cm)

Kupiłem renię 2 miesiące temu. Rocznik '94 a rdzy ani śladu. Wymieniłem płyny, pasek rozrządu i filtry. Silnik chodzi rewelacyjnie, chociaż czasami czuje się niedostatek mocy (silnik 73KM). Poza tym jestem z niej bardziej niż zadowolony :)

Do goscia co pisał 1,4 GTR niczym GTI

Tu jesteś kolego w błędzie, właśnie 1,7 mniej spaliła niż twoje 1,4. 1,7 silnik ma niski moment obrotowy więc jego nie trzeba kręcić na obrotach zeby uzyskać pełną moc tak jak Twoje, zresztą coś z tym GTS było nie tak skoro szliście łeb w łeb, przy mnie żadne 1,4 nie ma szans

RENAULT 19 1993r

Kupiłam to autko od jakiegoś sadysty zajeździł silnik na amen. Zrobiłam remont góry - koszt 1300 zł to padł dół. Czy ktoś mi może powiedzieć ile to mniej więcej pochłonie kasy? Dodam że zużycie oleju kosmiczne więc z pierścieni pewnie już nic nie zostało... Ale i tak kocham to autko :-)

R19 Cabrio 1994r.

Pierwsza była Renóweczka w wersji Chamade w automacie, super autko, nie było co zarzucić. Obecnie kupiłem też 19 tyle, że w wersji Cabrio, także nie mam nic do zarzucenia.
Części do niego są bardzo tanie, auto bardzo mało awaryjne.
Na pewno kupił bym to auto ponownie i każdemu polecił

1.9 turbodiesel

kupilem renie 1.9 turbodiesel z 1995r, zastanawiam sie ile to cudenko ma koni...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Były dwa rodzaje silnika, na wtrysku jedno punktowym i wielopunktowym. A po za tym silniki w phase 1 19nasti miały 1,7 z groszem a w phase 2 były już prawie pełne 1.8

renia

Mam pytanie do wszystkich uzytkowników.reni. Dlaczego renault chamade z silmikiem 1721 ma moc 75KM ,a inne z silnikiem o tej samej pojemnosci 90KM.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

RENIA 1.7 maly problem

jaki akumulator do reni 1.7 mam 55ah wytrzymoje tydzien

ma lozysko ale z wymiana niejest ciezko

ma lozysko ale z wymiana niejest ciezko

hejka mam problem

mam problem z moja renuwka19 18 16v 93rok mój problem twi w komputerze pokładowym mam instalacje gazową i jak mam włączony gas to komputer odlicza mi paliwo co moze byc przyczyną

reno 19

mam już renówke 1,9 d i jestem bardzo z niej zadowolony a le było mi mało i kupiłem drógą 1,7 benzynke rewelacja

renia 19 1990 1.8 benzynka

potrzebuje belke tylnia do reni 19 gg7153903 lub tel 609-300-002

trzecia 19stka

jezdze chamade 93,a aby miec zasób czesci rozkreciłem sobie dwie inne na czesci,wiec o nic sie nie martwie..........tylko tankować..............
polecam

służe czesciami i poradami

r-19 1.7 na wtrysku

mam dwie milosci .marta i renatka 19... uzywam 19 z 1991 roku ktura stala 2 lata w stodole i po tym czasie bez klopotu odpalila. natychmiast wymienilem uszszelke pod glowica i zaworami pompke paliwa i kilka drobiazgow ktore w skutek nieuzywania mogly sie zepsuc. po okolo 7 miesiacach naprawilem rozrusznik a po ponad roku wymienilem tlumik koncowy. w miescie pali 8 litrow a na trasie 90-110km/h 6 LITROW NA 100 KM. auto jest SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chyba go nigdy nikomu nie oddam

Renault 19

Jeżdze Renówką już od ośmu lat i jestem bardzo zadowolony z niej. Silnik pracuje bez problemów tylko zawieszenie na naszych drogach pada.
Renault 19 1,8 65 KW rocznik 93 sedan + gaz