Widok

Renault 19

Dzięwiętnastka pojawiła się na rynku w 1988 roku i od razu zyskała uznanie kupujących nie tylko we Francji, ale również i w Europie, nawet pomimo kiepskiej opinii, jaką miały poprzednio produkowane auta. Podczas okresu produkcji wprowadzano wiele zmian w modelu podstawowym (w 1992 roku przedstawiono facelifting), a we wrześniu 1995 roku zastąpiono '19' modelem Megane.Nadwozie '19' w 1988 roku ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Renault 19

Jeżdze Renówką już od ośmu lat i jestem bardzo zadowolony z niej. Silnik pracuje bez problemów tylko zawieszenie na naszych drogach pada.
Renault 19 1,8 65 KW rocznik 93 sedan + gaz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

maly problemik

Witajcie :) mam R 19 silniczek 1721cm3 :) jest to składak , blachy z 91r a silniczek z 95r:) Renia sprawuje się bardzo dobrze, moge ją tylko chwalić:) , ale mam takie pytanie , czy przy silniczku z roku 95 moge jakoś ustawić automatyczne "ssanie" , bo w swojej mam od kupna reczne , a to mnie strasznie drazni;/gdy odpale go strasznie mi szarpie puki go nie nagrzeje, i tak musze recznie zaciagac za kazdym razem gdy jest zimny ...prosze o jakoąś podpowiedz ...moje gg 3283999! Z góry dziekuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Reno 19 1,8 1995r

autko jest super pływa sie w srodku jak sie jedzie jak to francuz ale ja auto eksplatuje codzienie i to konkretnie przez 6 miesiec zrobilem 30 tysiecy juz i najgorsza bida sa wachacze ktore bede zmienial 2raz i to jest ta lipa a tak to autko wspaniałe.no i silnik przy gazie osiaga duza temperature i to tez jest bul tego wozu.

R-19 automat 93'

Mam " renualta" pół roku ,części drogie ,łyka 11 litrów gazu na jednopunktowym wtrysku . Filtr oleju 195 zł. w skrzyni trzeba zmienić co 60 tys.nie zapomnając o uszczelce 55 zł.pod miskę skrzyni. Najlepiej to zrobić u fachowca. Jazda bajeczna. Mały promień skrętu ale na drodze fajnie płynie. Może ktoś wie jak wymienić żarówkę w popielniczce ?

R-19 HAMULCE

Mam R19 1.8 16v i czeba bardzo uwazac na blahe jest bardzo cienka byle grad kamien moze bardzo uszkodzic karoserie i slabe zawieszenie ale oprocz tego IGLA smiga jak beta M3 :PP ale naprawde polecam autko moj ma przebieg 273,000 km i oprucz rozrzadu, paska klin, oleju i hamulcow nic kompletnie nic nie musialem przy nim robic jest wspaniale autko!!!!! i bardzo tanie jak na tom klase auta POLECAM ~!!!!!!!!!

Super Renault 19

Mam Renault 19 1721 cm TXE wielopunkt. wtrysk. -b.solidne auto, mocny, trwały silnik, komfortowe prowadzenie, super działający układ kierowniczy ze wspomaganiem, minusy- dośc szybko korodujący wydech, zwłaszcza końcowy oraz na dużych wybojach twarde resorowanie i stuki. Jedyna awaria- wymiana szczotek w rozruszniku.Ogólnie auto b. dobre. Nie wiem czy kupując Renault Megane 1.6 benz z 98' nie zrobię gorszego zakupu niż zakup R 19. Ewentualnie proszę o opinię na temat Renault Megane I faza

Hehe Co wy wiecie

Co wy mozecie wiedziec o 19-kach??Każdy sie chwali ze zrobił nia 25 tysiecy albo 75 tysiecy :P.A co powiecie na 500 tysiecy km???Ja własnie tyle swoja narobiłem i jeszcze mi ładnie pare lat posłuży.Renault 19 (1992)C1J 1.4 na gazniku (zagazowana)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

RENAULT 19 1721(90km)

Ja swoją Renówke sprowadziłem do Polski z Niemiec w sierpniu 2004r. Jest to model z 1990r.(1721ccm3 benzyna na wtrysku jednopunktowym) zwyczajny golas bez wspomagania kierownicy i tych wszystkich bajerów miała przejechane niecałe 100 tysięcy, przedemną jeździła nią starsza kobieta ja jestem drugim właścicielem, mam ją już 2 lata i ma przejechane 215.000 (tysięcy) także zdążyłem poznać wszystkie słabe i mocne strony tego auta. Do silnika nie mam żadnych zarzutów jest to nie zawodna jednostka choć trochu olej z niej cieknie a zwłaszcza z uszczelniaczy wału korbowego, jeszcze ani razu mnie się nie popsuł, moim zdaniem te silniki powinny osiągać przebiegi około 400.000 bez żadnych problemów oczywiście tylko wtedy gdy kierowca wymienia olej i filtr regularnie co jakieś 10.000 noi podstawa pasek rozrządu co jakieś 50.000. Spalanie tego silnika też jest zadowalające po mieście jest to 7litrów na 100km a w trasie to nawet 5,5 litra na 100km oczywiście nie przekraczając 120km/h bo przy 140 km/h jest to 6,5 litra na 100km, ja jeżdżę na benzynie 98 oktanowej ponieważ pierwsze tankowanie jak przyjechałem nią do Polski skończyło się kichaniem, szarpaniem i brakiem reakcja na naciśnięcie pedału gazu. Acha jest słabo wygłuszona przy większych prędkościach w wnętrzu jest bardzo głośno, ja bardzo dużo jeżdżę po niemieckich autostradach i jest to trochę uciążliwe. Również do karoserii nie mam żadnych zarzutów ponieważ jest tam zastosowana blacha ocynkowana obu stronnie. Zawieszenie z przodu jest dobre choć głośno pracuje a tył zdecydowanie jest za miękki, podróż w cztery osoby i jeszcze trochę bagażu i autko definitywnie siedzi. Wnętrze jest dość spore ale nie dla pięciu dorosłych osób ja posiadam wersje 5 drzwiową ale i tak nie ma co narzekać.
Wady Renault 19:
- bardzo słabe hamulce
- tandetnie wykonane wnętrze te tanie skrzypiące plastiki
- pokrętło nawiewu często się psuje
- zapychająca się nagrzewnica
- tylna klapa a zwłaszcza jej uszczelka zimą strasznie piszczy podczas jazdy po nie równych drogach.

RENAULT 19 1721(90km)

Ja swoją Renówke sprowadziłem do Polski z Niemiec w sierpniu 2004r. Jest to model z 1990r.(1721ccm3 benzyna na wtrysku jednopunktowym) zwyczajny golas bez wspomagania kierownicy i tych wszystkich bajerów miała przejechane niecałe 100 tysięcy, przedemną jeździła nią starsza kobieta ja jestem drugim właścicielem, mam ją już 2 lata i ma przejechane 215.000 (tysięcy) także zdążyłem poznać wszystkie słabe i mocne strony tego auta. Do silnika nie mam żadnych zarzutów jest to nie zawodna jednostka choć trochu olej z niej cieknie a zwłaszcza z uszczelniaczy wału korbowego, jeszcze ani razu mnie się nie popsuł, moim zdaniem te silniki powinny osiągać przebiegi około 400.000 bez żadnych problemów oczywiście tylko wtedy gdy kierowca wymienia olej i filtr regularnie co jakieś 10.000 noi podstawa pasek rozrządu co jakieś 50.000. Spalanie tego silnika też jest zadowalające po mieście jest to 7litrów na 100km a w trasie to nawet 5,5 litra na 100km oczywiście nie przekraczając 120km/h bo przy 140 km/h jest to 6,5 litra na 100km, ja jeżdżę na benzynie 98 oktanowej ponieważ pierwsze tankowanie jak przyjechałem nią do Polski skończyło się kichaniem, szarpaniem i brakiem reakcja na naciśnięcie pedału gazu. Acha jest słabo wygłuszona przy większych prędkościach w wnętrzu jest bardzo głośno, ja bardzo dużo jeżdżę po niemieckich autostradach i jest to trochę uciążliwe. Również do karoserii nie mam żadnych zarzutów ponieważ jest tam zastosowana blacha ocynkowana obu stronnie. Zawieszenie z przodu jest dobre choć głośno pracuje a tył zdecydowanie jest za miękki, podróż w cztery osoby i jeszcze trochę bagażu i autko definitywnie siedzi. Wnętrze jest dość spore ale nie dla pięciu dorosłych osób ja posiadam wersje 5 drzwiową ale i tak nie ma co narzekać.
Wady Renault 19:
- bardzo słabe hamulce
- tylna klapa a zwłaszcza jej uszczelka zimą strasznie piszczy podczas jazdy po nie równych drogach.

RENAULT 19 1721(90km)

Wady Renault 19:
- bardzo słabe hamulce
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

R19 - Piękne autko

Autko spisuje się naprawdę dobrze, wygodne, ładne. osobiście zrobiłem nim 25 tys. km i nie moge narzekać, nigdy w trasie mi się nie zepsuło...

Tylko R19

R19 to super samochód.Trwały i wygodny!!!!

R19 1.4e 1994

A ja tez uwazam ze to swietne auto. Mala pojemnosc, dobre przyspieszenie. Generalnie R19 ma elastyczne silniki. Ogolnie bezawaryjne a ze sie czasem cos sypnie - jak w kazdym uzywanym samochodzie.

Super wóz !

Mam R19 F3N na mono wtrysku z 1991r. Auto niedość, że wygodne i pojemne to na dodatke bezawaryjne ! Nic dodać, nic ująć :)

1.7

Ranault 19 to super samochód nie do zajechania!!!!!

Renault 19 1.7 rakieta do 3biegu

Fajna sprawa 19-stka 1.7 75 KM nieźle przyspiesza na 1 i 2 biegu na 3 juz jej troche brakuje chociaż przyznac musze że vektre 1.6 16v bieze calkiem nie zle to chyba przez dobry duł renówki. Najgorsze w niej jest zawieszenie zero przyczepnosci na zakretach chamulce tez za szybko miekna powazny problem po 3-4chamowaniach nie ma juz czym deptac. Ale 19 ma juz 190000km przebiegu i dalej jak zeleta nie zawodna

super autko

Mam reno 19 z silnikiem 1.7 jesto super autko może silnik troche za słaby gdyż jest to wersja z 93 roku, jeździłem mocniejszymi gdyż miałem już dwie inne a mój ojciec ma już drugą Lagune i jedyne co moge powiedzieć o samochodach tej marki to są super autka a co do mitu że francuzy się psują to ich wytrzymałość jest taka sama jak innych aut tej klasy a części wcale nie są takie drogie w porównaniu do np volkswagena. pozdrawiam Krzysiek.

Renault 19 chamade 1.4 gts

Renault jest to dobra firma, posiadam renie juz 5 lat i wymienialem tylko klocki chamulcowe i rurke od chłodnicy. Jak ktos kupil dobijaną skutecznie renie to niech nie spodziewa sie ze bedzie niezawodna... Pozatym mało które auto ma taki ładny srodek, deska wylozona skorko podobnym materialem itd,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

renault 1,8 75 koni

Ma mój tata renault 19 kupił ją niedawno. Rok 1994 jest dobra ale ma problem.Przerywa na gazie i na bęzynie i niech mi ktoś pomoże i na pisze na moje gadu-gagu 8834054

renault 19

Mam renówke 1,8 75koni dobra jest lecz coś przerywa na benzynie i na gazie lecz nie wiem co to może być za wada? Niech mi ktoś napisze jeżeli wie co to za wada mój numer gg 8334054