Widok

Renault 19

Dzięwiętnastka pojawiła się na rynku w 1988 roku i od razu zyskała uznanie kupujących nie tylko we Francji, ale również i w Europie, nawet pomimo kiepskiej opinii, jaką miały poprzednio produkowane auta. Podczas okresu produkcji wprowadzano wiele zmian w modelu podstawowym (w 1992 roku przedstawiono facelifting), a we wrześniu 1995 roku zastąpiono '19' modelem Megane.Nadwozie '19' w 1988 roku ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

f

f
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

1,8 i

rewelacja, moc 113 KM umożliwia dynamiczną jazde:) jest tez wada:dużw spalanie 12 -13 gazu w mieście www.portalmorski.pl

spoko autko

ja niestety nie mam samochodu ale jezdze taty 19-stką 1.4e.dobre osiagi jezeli chodzi o silnik i da sie poszalec.na autostradzie 187km/h to na ten silnik to sporo.mam zastrzezenia tylko do zawieszenia troche zamikie i przy wchodzeniu na lukach lubi sie bujna.dla osob statecznych ktore nie jezdza dynamiczni bedzie to idealne i komfortowe auto ale jak ktos chce pojezdzic dynamicznie to musi uwazac.

Renault 19sedan -1.8 benzyna

Po przeczytaniu waszych opinii mogę jedynie dodać iż mimo opinni o prestażałej konstrukcji z minionej epoki autu niedorównują żadne wynalazki z tych czasów. A krajowe wogle. Autko jest z końca 1992r.-nowy model .Specyjalna wersja do Austri. Pełne wyposażenie -bez poduszek i klimy. Autko mam trzy lata i od tamtej pory nic prz niej nie robiłem.Paliwo chodź szkoda że nie wodę leję do zbiornika i jadę,jadę w siną dal. Polecam wszystkim zainteresowanym kupno właśnie takiej wersji Reno. Silnik 1.8 wielopunkt.Same plusy.Silny i narazie nie zawodny.W cyklu miejskim smok ale zato zwinny .Można zamontować gaz.Układ hamulcowy pełen podziwu . ABS. Układ wydechowy też -katalizator usunołem i wstawiłem strumiennice. Pozatym nadwozie przeztrzenne dużo miejsca szczegulnie kierowca.Jestem wysoki prawie dwa metry a dziwki regulacji fotela kierowcy mieszcze się bezproblemowo. Zabieram swoją rodzinkę i ciesze się że dokonałem właściwego doboru auta.Tego życzę równiesz wam i pozdrawiam .

Renault 19 -1.8 benzyna

mam R19 silnik 1.8 (1794WIELOPUNKT) i wielką stopę która zbyt mocno opada na pedał gazu.Ale autko jest super!!!.Na północnowschodnich szosach ,po których jeżdze pierwszy widok Reni w oczach innych kierowców-to jakby kolejny punkt do ominięcia. Ale to błąd i szybko o tym się przekonują kiedy dodaje gazu!!! nara.

Renia 1.4e RSi

ja mam to auto juz cztery lata. do rsi jest trudno dostac czesci ale pomimo dosyc duzego zuzycia calego auta renia jeszcze nigdy mnie nie zawiodla

renault 19 1721

w zeszłym roku w sierpniu kupiłem na giełdzie renuwe,po kupnie wymieniłem klocki chamulcowe,filtry oleje pasek itp . teraz tylko tankuje paliwo i jerzdze.jak na razie nie narzekam.
jedynym minusem jest to rze paliwo jest drogie.
autko jak na tą cene jest super.
na 100 km spala mi 6,5 litra.

jakies pytania na temat samochodów renault 19 morzecie kierować na mój adres e mail. odpowiem z miła checią/

THE BEST

JESTEM BARDZO ZADOWOLONY Z RENÓWKI BO SWIETNIE SIE PROWADZI NA SZEROKICH KAPCIACH 215/40/16" TYLKO DIESELEK MÓGABY MIEC TROSZKE WIECEJ MOCY;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Renault 19 - 1.9 D

To świetny samochód!!! Mam go od 1994 roku i naliczniku mam już 960 tyś. zrobionych kilometrów!!!
Aż dziwie się że jeszcze jeździ. Co prawda znam go już na wylot i jego wszystkie glupie małe usterki ale nadal mi się podoba. Mocno go eksplaatuje bo już mam w nim 3 silnik. Praktycznie zepsuło się juz w nim wszystko co się zepsuć mogło. Samochód godny polecenia. Jeśli się wszystko starannie serwisuje to nie zawiedzie na drodze!!! Bardzo mało spala lecz przy duzych predkosciach niespokojnie się zachowuje. Ostatnio rozsypało mi się łożysko na tylnej belce skrętnej. Radze tego dopilnować bo potem nawet po wymianie będzie tylne zawieszenie trzeszczeć. Z blacharką jest też troche roboty ale przebywanie z tym samochodem to istna przyjemność!!!

Renówa 1.4

Autko fajnie sie prowadzi duzo miejsca fajnie sie w nim kocha :D ma zamiekkie zawieszenie co mozna przyznacraczej do minusów i pokaze tylko 150 km/h :( ostatnio mialem problemy z chamulcali ale pozatym nic innego ne wyskakiwało a ma przejechane juz 217 tys km jesli chodzi o spalanie to 9.5 l gazu w miescie wiec jestem zadowolony ogulnie samochodzik ma super wyglad i polecam go kazdemu :)

19

Kupiłem w grudniu u.r 19tke z 1992 roku 1.8(ok.95 kM).No i narzekać nie mogę ale wiadomo ze jak kupujesz autko ponad 10-cio letnie to nie bedzie ono jak nowe.Zmieniłem w nim pasek,rolki-w sumie nie trzba było ale wole nie pierd....ć się potem w warsztacie.Na takich rzeczach i tak się nie zaoszczedzi.autko jest fajne i w sumie pali ok 9l gazu na 100km.Nie ma moze najlepszego zawieszenia do szybkiej jazdy i na zakrętach jest troche nerwowa ale nie zapominajmy ze to nie auto sportowe,tylko kompakciak.A teraz cos na pokrzepienie:Silniczek 1.8 pozwala na benzynie na bezproblemowe odstawianie takich super aut jak Audi 80 2.0.golfy to widze tylko w lusterku.no jedynie vectra 2.0 co musialem ulec.Ale auto jest w porzadku.A jak masz gaz to juz naprawde tanio wychodzi jazda

Świetny samochodzik

Jeżdzilem 8 miesięcy Renią 19 z 1995r, z silniczkiem 1.8 S(90kM), samochodzik byl na gazie i się świetnie sprawował. Przez 8 miesiecy oprocz cześci eksploatacyjnych nic nie było robione. Bardzo wygodne i dosyc zwinne autko, ktore nigdy nie zawiodło mimo 170tys przebiegu. Spalanie w miescie na gazie ok 12l, a trasa 9,5l.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

19

swego czasu jeżdziłem 19tką rodziców. 1721cmm z '93r. po kilku wypadach za miasto rozbiłem ją. To kiepski, żeby nie mówić "hebel" samochód. Jest za miękki i nie trzyma się drogi. Powyżej prędkości 170km\h samochód wykazuje podsterowność w zakrętach, I nie reaguje natychmiast na ruchy kierownicą. Taka była moja przygoda z 19, która owineła się wokół drzewa. Dobrze, że lód na drodze był cieńki i nie miałem zapiętych pasów- wyleciałem przez przednią szybę- ŻYJĘ

Szukam informacji!!!

Powiedzcie mi proszę i gdzie i moze za ilę kupię skrzynię biegów(manual) do Renault 19, 54 kW, 73 KM, r.prod. 94. ewentualnie gdzie można taką naprawić...fatalnie chodzą trzy biegi... mój mail rafal.smyczek@op.pl

Fajne autko:-)

Kupiłem R19 (GTS 60 KM) z 91r. 2 miesiące temu . Jak na swój wiek jeszcze nawet się kula i co warto podkreślić prawie całkowity brak korozji :-) Duże, wygodne autko. Mam tylko jeden problem - za wysokie obroty. Proszę o pomoc. Podejrzewam sondę lambdę.... Jeżeli ktoś zna temat proszę o kontakt.

R19 1.4energy AUTOMAT

Mam R19 w automacie. SUPER ZABAWKA !!!
Czasem skrzynia robi mi psikusy i nie wchodzi wsteczny, szczególnie jak się rozgrzeje silnik.

Będę wdzięczny za kontakt z kimś kto się na tym zna. Lub ma podobny problemik.

Pozatym autko SUPER.

renata 19

cześc mam jedno pytanie mam r19 1.7 GTS co oznacza napis na niej Dynamic II dzieki z góry za podpowiedź
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

RENAULT 19 1.8

JESTEM POSIADACZEM RENI OD 5 MIESIECY, ZAŁOŻYŁEM GAZ, SPALA W MIESCIE NIECAŁE 10L/100 KM., ZEPSUŁ MI SIĘ ROZRUSZNIK(ODKLEIL SIE MAGNES NA STOJANIE I SIE TROCHE WYMIELIŁO) MAM PROBLEM ODNOŚNIE OSIĄGÓW , PRZY PRZYŚPIESZANIU COŚ DUSI SILNIK, MAM WRAŻENIE ZE MOGŁOBY SZYBCIEJ POJECHAĆ,CZYTAŁEM COŚ NA TEMAT RECYRKULACJI SPALIN(ŻE MOŻNA ODŁĄCZYĆ WĄŻ PODCIŚNIENIA Z ELEKTROZAWORU), ŻE TO MA WPŁYW NA OSIĄGI MOZE KTOŚ POSIADA INFORMACJE NA TEN TEMAT MÓJ NUMER GG:8102135

Renault 19,1995r - 1,4 + LPG

Tatus mi kupi, to auto dwa lata temu i do tej pory przejechalem nim ok.70000 km. Jest naprawde wygodne moze ma troche za slaby silnik ale w trasie przy predkosciach 120 - 140km/h zadowala sie 8,5 litra gazu. Palila nawet mniej ale od kiedy zalozylem alufelgi z oponami 195/50/R15 spalanie podskoczylo no i osiagi troche spadly. Teraz nie moge przekroczyc 160km/h a na normalnych oponach bylo o 10 wiecej. Ale dla mnie wazny jest wyglad i mam jeszcze spojlerek. Jak narazie jest naprawde dobrze. To juz trzecia moja 19 i nigdy z nimi nie bylo problemow. Wymienilem amortyzatory na gazowe KYB i przy tych szerokich oponach mozna sobie na bardzo wiele pozwolic w ostrych zakretach. Polecam wszystkim

Renault 19 Cabrio

Pieknie sie prezentuje... alufelgi, czarny kolor silniczek 1.8... jak narazie nie narzekam, spalanie w miare niskie (trasa ok 7,5l) siedzonka wygodne... zyc nie umierac ;]