Widok

Renault 19

Dzięwiętnastka pojawiła się na rynku w 1988 roku i od razu zyskała uznanie kupujących nie tylko we Francji, ale również i w Europie, nawet pomimo kiepskiej opinii, jaką miały poprzednio produkowane auta. Podczas okresu produkcji wprowadzano wiele zmian w modelu podstawowym (w 1992 roku przedstawiono facelifting), a we wrześniu 1995 roku zastąpiono '19' modelem Megane.Nadwozie '19' w 1988 roku ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

odpowiedż

Co do drążka to lepiej wymień całą belkę za nie duże pieniądze znajdziesz taką samą w bardzo dobrym stanie tylko sprawdż czy jest na dwóch czy czterech drążkach skrętnych

R19 19

MAM RENOWKE Z SILNIKIEM 19D WRZUCILEM TURBINE OD MEGANE MIMO ZE MA PRZEJECHANE PONAD 300 000 CHODZI JAK W ZEGARKU ZAWIESZENIE TROCHE MIEKKIE ALE CO DO RESZTY O ZASTRZERZEN

ERYHG

RENIE 19 19D CALY SILNIK ROZEBRALEM I ZLORZYLEM ZNAM JEGO SLABE I MOCNE STRONY OSOBISCIE MIALEM 2 RENIE 14 I 19D JESLI MASZ WYLOT CISNIENIA OLEJU MOZESZ DOZUCIC TURBINE AUTKO ZBIERA SIE z****ISCIE

renia

Mam taki problem!Mam renie chamade 1.7 benz i nie chce mi odpalić tylko strzeli w gaznik slbo w tlumik,przewody i cala reszta jest nowa,rozrząd jest dobrze ustawiony jak ktoś wie co może być prosze o podpowieć na gg8722527

Całkiem niezłe auto

MAM TAKIE MAŁE PYTANKO.ILE POWINIEN MIEĆ AMPEROGODZIN AKUMULATOR DO RENAULT19 1.9 DIESEL?JAK MOŻNA TO PROSZĘ O PODPOWIEDZI NA GG7832507 LUB NA EMEILA Andrzej.Kret@interia.pl

renia i problemy zapraszam

witajcie jezeli macie jakies problemy z renata to piszcie a napewno pomoge GG 4450836

RENAULT 19

Mar renuwke z roku1996 z silnikiem 1,4 enerdzi na wtrysku jednopunkt pali mi około 7-8 litrów czy ktos na taką co mu mniej pali i ile tak własciwie ona ma koni

świetny wóz

Mam Renault 19 chamade 1.7 75km samochód jest zwrotny szybki i bardzo oszczędny zrobiłem nim 250000 i niema żądnych zastrzeżeń

Renault 19

z*******a fura

R 19 1.8i bacara aut

witam mam R19 bacara aut jezeli ktos posiada takie autko chetnie wymienie poglady

R19, 1991, 1721-75kM, 3D

Rewelacyjne auto. Po przejechaniu 70tyś km (174tkm) uznałem, że nie sprzedam i mimo wieku zamierzam eksploatować ile tylko będzie można. Z reni można wyciągnąć max wrażeń dbając oczywiście o "eksploatację" i bawiac sie kilkoma zabiegami np z "EGR", przepustnicą, katem(wystarczy od czasu do czasu zmusić go do "pracy"-i wcale nie chodzi o katowanie silnika:))
Vmax jaki udało sie zobaczyc na zegarze to 185km/h we 2 osoby i z bagażami=była dobra przyczepność:) moze 10km/h poszłaby jeszcze...najsłabszy pkt. to opony - dlatego nie przesadzałem. Uwielbiam spotkac napalonego uzytkownika VWGolfaIII na swiatlach ;) Zawiedzonej miny niestety juz nie widze we wstecznym.
Pozdrawiam użytkowników R19

rochu20@op.pl

interesuje pojemnosc zbiornka paliwa w renault19 1.9disel zwykly.opisz jak mozesz

bakara

jestem posiadacz egzemplaza mało spotykanego 19 bakara o dość bogatym wyposażeniu skóra klima 1,8 automat AD4 komputer pokładowy pełna elektryka wspomaganie felgi alu bakara wiele innych detali które niespotykane w zwykłej wersji o czym zdążyłem się przekonać .ogulnie auto jest super zrobiłem nim 120000 km byłem nim 4 razy we francji i tam niewidziałem takiej wersij choć to jest najczęśćiej spotykane auto na tamtejszych drogach.pozdrawiam wszystkim szerokiej drogi

instalacja niejest podpięta pod komputer a silnik coś musi spalać i wtedy wchodzi w tryb awarji czujnika poziomu paliwa i sam ujmuje ze stanu litry ze sredniego spalania . mam to samo. pozdrawiam

jeździ się!

Przy samochodzie nie robi sie nic oprócz wymiany pasków płynów elementów hamulców i opon. Ma ponad 200 tys i nie czuć różnicy. Ma 16 lat ogólnie ok, piersze poleci zawieszenie.

R 19

Witam kierowców 19-stek.
życzę sobie i innym takich samochodów.

R19 TUNING

MAM KŁOPOT Z RENIA 2 RAZY MI ZGASŁA PODCZAS JAZDY ZAPALIŁY SIE KONTROLKI OD ŁADOWANIA PROSZE O POMOC CO MAM ZROBIC Z TYM KŁOPOTEM

r19

Mam r19 z 1993r 18rt od nie dawna. przeszła już test bojowy na wsi i na trasie.. nie zawiodła mnie. choć mogłem bardziej na wsi uważać, bo poszły mi łożyska i poduszki pod silnik.. i zerwałem tłumik.. nic po za tym się nie stało. więc oceniam wysoko..

Najlepsze auto w tej klasie!!

Witam! Mam 32 lata moją pierwszą 19-tke miałem 10 lat temu miałem ich do tej pory 4 teraz po ojcu została nam jedna jezdzi ją moja mama renia jest z 91 roku ma przejechane ponad 300 tyś silnik w niej jest suchy jak pieprz nie bierze ani grama oleju zawieszenie tanie w robocie czesci są tez tanie blacha to o dziwo renie lubią korodować a ta jest w perfekt stanie ojciec ma teraz focusa z 2001 roku i ludzie po prostu słychac jak zrzera go rdza a renia jak ideal ale juz na masce sprzodu cos jej wychodzi! teraz mozecie mnie wysmiac ale nie jeden sie juz smiał a pozniej mu głupio było renia pali 5,litrow po trasie po miescie srednio 6,5 litra w silniku 1,7 ludzie jesli nie wierzycie poprzesyłam wam zdjecia!! jest to samochod nad samochodami reno 19 z pewnoscią bije duzo kultowych aut na łeb moim zdaniem golfa II rez miałem ich sporo zadnej reni nie ufam tak jak 19 jesli znajdziecie ładny egzemplaz to kupujcie bez zastanowienia bedziecie zadowoleni jak ja! Pozdrawiam!

RENAULT 19 1,4 LPG

SUPER BRYKA PREJECHANE 250 TYS. KM TO NAPRAWDE SAMOCHÓD NIZAWODNY MA TYLKO JEDNĄ WADE SWOJE ZAWIESZENIE I TROCHE MOŻE MU BRAK MOCY Z TYM SILNIKIEM
do góry