Widok

Renault Clio I

Pod takim hasłem Renault w maju 1990 zaprezentowało następcę popularnej 'piątki'. Był to też okres, w którym firma zaczęła odchodzić od sposobu nazywania kolejnych modeli cyframi, nadając im nazwy. O popularności i powodzeniu auta może świadczyć fakt przyznania modelowi tytułu 'Car of the Year 1991'. W 1996 roku przeprowadzono delikatny facelifting, a w 1998 roku powstało Clio II.Clio dzięki ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Francuski golf :)

Znam takie jedne Clio (fakt ze z silnikiem 1.8i), ktore bez problemu rozprawia
sie z wszystkimi odmianami Golfa (oprocz VR6) w taki sposob, ze ich wlasciciele
ze zdumienia milkna gdzies z tylu :) To nie zadna bajka - zwykłe Clio i 110KM
robi swoje. Waga tego samochodu jest duzo mniejsza niz waga Golfa, a jednostka
1.8 litra to dosyc potężne serce tego malego potworka. Dla ciekawostki podam,
ze ta wersja silnikowa jest dopiero 3-cia od końca jeżeli patrzeć na moc wstawianych
tam jednostek (jeszcze mamy 1.8i 16V i 2.0 16V Williams). Ta druga ma 50 KM
wiecej niż "testowany" egzemplarz. Gdyby nie ta spartańskosć wykonczenia,
tandetne plastiki, kwadratowy design deski rozdzielczej, to golf mialby rownowartosciowego
wroga. Niestety - silnik to najmocniejsza czesć wyposażenia takiego clio :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

sprostowanie, jest jescze wersja Clio II z silnikiem 3.0 V6 24 V Ta dopiero wygina blachę!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

16 v

Mam ta wersje,niestety do remontu,po bardzo dzikiej jezdzie poprzedniego wlasciciela musze wymienic silnik ,skrzynie,listwe i pare innych rzeczy.Malo jest tych autek na rynku ,sa niepozorne i cholernie szybkie.Fajnie jest miec takie auto jesli jest sprawne,moj np jest jedynym w calym miescie i o to chodzi,golfa kazdy moze miec.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

CLIO II 1,2 16V

Autko stosunkowo zrywne z tym motorem 75 KM
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

!

clio 1.4 miałem przez rok - rewelacyjny silnik. moi "starsi jeżdzą nim do dziś - to już 8 lat i prawie 200 tys. km. przebiegu bez naprawy!!! rewelacja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tez jestem posiadaczem clio 1.8.16v

Powiem szczerze, że clio z tym prawie 140 kM silniczkiem jest małą bestią !!! Widziałem wyżej post odnosnie golfa vr6 może to ma więcej koni ale clio ma więcej wigoru, co prawda moment mniejszy ale zrywniejszy. Przyszłym ew. posiadaczom powiem szczerze ze są to wdzieczne "rajdóweczki" łatwe i chętne do tunningu!!! Auto posiada swój charakter, styl, klimat i to cos jak pojedzie sie nim na max to wtedy taki koles z vr6 zrozumie czym jest clio 1.8.16v lub williams. Auto swietnie sie prowadzi a jak ktos ma możliwosc obniżena go troszke Panowie wtedy jest miodzio! Wadą tych modeli są pólosie i uszczelniacze zaworowe! Usterki te a raczej wady nie występują CZĘSTO!! więc pozostaje tylko denerwowac innych posiadaczy rajdówek którzy próbują z dużym wysiłkiem dogonic nas !! można im powiedziec SEE YOU LATER !! amigos!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

CLIO I TO KUPA GÓWNA

MIAŁAM CLIO I 1.8 16V i STWIERDZAM ZE TO KUPA ZŁOMU CIAGLE SIE PSUŁO PO PROSTU TRAGEDIA!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

1,8i

Ja uważm że Clio to naprawde świetna zabawka,żałuje że jestem posiadaczem najuboższej wersji z silnikiem 1.8(92KM).Jezdze nim juz ze 3 miesiace,zrobilem 7500Km i jestem zaskoczony ze uzywane autko wogule sie nie psuje, jestem z tego bardzo zadowolony.Najbardziej zaluje ze to nie jest wersja RSI lub 16v, nie mowiac o williams.Jezeli ktos tuningowal (silnik) jedno z takich autek i dalo to niezle efekty prosze o maila.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

mam clio 1 1.1 93
Autko rewelka ale ma i swoje wady ale jak bym miał wybierać to kupił bym drugi raz.
jak ktoś ma coś takiego to niech się skontaktuje xhętnie wymienie adresy sklepów z częściami itp.

clio 1995

mam clio juz 5 lat (1.4 energy) zrobilem 150tys km (ma juz prawie 200) i zepsuł się tylko regulator niskich obrotow, jakis zawor elektromagnetyczny i wentylator na chlodnicy. kosztowalo mnie to na przestrzeni tych lat jakies 700zl. mysle ze to niezle auto ale mimo wszystko mam go juz serdecznie dosyc. chyba kupie jakies scorpio.

Clio 1,2 - 1993 r.

Rewelacja.Jeste posiadaczem tego cudeńka od 7 mies.Kupiłem od znajomego.jestem z niego baaardzo zadowolony.Fakt ze teraz zepsuł mi sie silnik od wentylatotka albo termostat - ale ta sa groszowe sprawy.No i troszke mały silnik - 1,2 zbyt słaby.
No i chyba porównajmy cenowo cli 1993r. a Golfa 1993r.
Ja mojego kupilem okazyjnie za 7000 zł
Za ta cene to moge kupic Golfa ale II i ta z1985r.
Róznica jest chyba dosc duza.
Pozdrawiam
W przyszlym, roku przymierzam sie do kupna Megane lub Clio II
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Clio clio clio

Posiadam Clio 1 1991r gaz. Sprowadziłem je z niemiec. Jestem bardzo zadowolony. Robie miesięcznie około 3000 km. Nic się nie dzieje. Autko spisuje się rewelacyjnie jak na ten segment. Polecam.

chcecie poczytać o Renault Clio II?

http://republika.pl/auto_klub strony www calkowicie poswiecone malemu francuzowi

CLIO I 1,4 (energy)

Renatka Clio z 92' to po prostu tragedia. jak dotąd psuje się wszystko !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tani RENAULT

Jestem posiadaczem Clio-to moj 5 renault a mialem doczynienia z roznymi gownami.Zadna rewelacja,ale stosonek ceny do jakosci jest OK. vw-Wielka kupa

Clio

polecam clio wszystkim i wszedzie. tak przy okazji jak ktos usłyszy o silniku 1,8 16V proszę o maila. pozdrawiam wszytkich posiadaczy Clio

super autko

clio I 93` rewelacja, maly oszczedny i wygodny :) polecam - a przy okazji szukam silnika 1.8 16V - jak ktos ma to kupie :)

ŚWIRÓSEK

Mam renault clio 3 generacji z silnikiem 1.2 16v jak dotej pory nie miałem zadnych problemów uwazam ze silnik dysponujacym 75 KM wystarcza do sprawnego poruszania sie po miescie to bardziej polecil bym auto z silnikiem 1.4 16v dlamnie rewelacja POZDRO dla wsystkich jezdzacych CLIO

clio RSI

cały czas chorowałem na corrado VR6 ale szukałem i szukałem i nic sensownego nie trafiło sie , przez przypadek znalazłem RSI i musze stwierdzić że naprawde niemam sie do czego doczepić w tym samochodzie , najbardziej podobają mi się mordy gości z łokciem za samochodem jak objeżdza ich mała torpeda "za tym czarnym clio" bez szans,pozdro from Posen