Widok

Renault Clio I

Pod takim hasłem Renault w maju 1990 zaprezentowało następcę popularnej 'piątki'. Był to też okres, w którym firma zaczęła odchodzić od sposobu nazywania kolejnych modeli cyframi, nadając im nazwy. O popularności i powodzeniu auta może świadczyć fakt przyznania modelowi tytułu 'Car of the Year 1991'. W 1996 roku przeprowadzono delikatny facelifting, a w 1998 roku powstało Clio II.Clio dzięki ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

RENAULT Clio Rsi

witam . jestem posiadaczem bordowego Rsi o mocy 79.00kw. Tak jak ktoś napisał wcześniej : każdy może mieć golfa) ;) z Wyglądu : mam malowane w kolor bordo wszystkie listwy na drzwiach , zderzakach i lusterkach, nie mam tylnej wycieraczki szyby i ogólnie jest dość nisko nad ziemią . Nie spotkałem się z rzadną taką clio u mnie w mieście (a jest jeszcze jedna Rsi tylko Biała) . Samochodzik dość zrywny np szybszy niż A3 1.8T(150) Laguna 3.0 (190). spalanie jak na moc to 10l w mieście i 8l pozanim :) Plastiki trochę tandetne , fotele jak dla mnie trochę za małe no i na nierównej drodzę wszystko "już" trochę skrzypi :/ No ale o to chyba nie chodzi w tym aucie ;) ogólnie polecam aczkolwiek wymaga troszkę czasu i poświęcenia ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Małe cacko clio 1 92

Jest trochę rdzy ale nafta zmieszana ze świeżym olejem zatrzymała chrupanie !!!!
Jest bez udziwnień proste wobsłudze i sprawne CACUSZKO!!

Jestem posiadaczem renault clio 94 r silnik 1.4 .75 km . te cudo leciało na autostradzie 180 km /h nie wierzyłem w to co widziałem

clio1

Co zrobić żeby clio 1.4 mialo więcej mocy? I gdzie można kupić uszczelke do szyberdachu?

clio 2 98!!

takkk 1.2 jak pojezdzi sie nim troche tto serducho pika mam tuptusia od roku sie sypie ale zawsze jedno mówie juz ani centa w niego nie włoze
,,,,,i sie myle,,,,

clio 1.8 16v

Powiem krótko mega mega zajefajne auto najlepsze są opadające szczęki na światłach.KAŻDE AUTO SIĘ PSUJĘ jak ja to mówię jak się nie ma miedzi to się na d*pie siedzi

1.2

jest zarąbiste:D rok 93 nie ma tam nic z elektroniki ale jest słodka:D jestem zadowolony z tego że ją mam:) 100% sprawna, rdza wpie***la ale jak jest brudna to nic nie widać :D

Clio Baccara f3p 110km

ja posiadam baccarę z silnikiem od rsi najmocniejszym silnikiem na 8v
frajda z jazdy jest niesamowita a zarazem luksus jak na najbogatszą wersję przystało :) jestem bardzo zadowolony ze swojej renóweczki :)

Miernik grubości lakieru

Witam
Czy orientujecie się jaka powinna być grubość lakieru? na Renault Clio III
http://www.bluetechnology.pl mam taki model miernika: MGR 10 S AL.
Kolega mi pożyczył i za bardzo nie wiem, jakie wartości dopuszcza producent.

Pozdrawiam

ok. 50 litrów

clio 1,4 1992

wlałem pełny bak paliwa i ujechałem 4 km i zaczęło mi się lać z pod auta a dokładnie koło baku. co to może być??? czy ktoś może pomoc????

co ty wogole pszesz,zastanowiles sis nad trescia swojego textu,chyba sugierujesz sie opinia kolegow

racja,clio to damskie autko,lepiej corrado 2.0g60 lub golfa3 1.9tdi gti
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

duzo przejechales,naprawde...

glupoty piszesz-fanatyk jestes
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zastanawiam się czy kupić

Właśnie stoję przed kupnem Clio I 1,4 1992r. Obecnie posiadam VW Polo 1,0 1994r. i zastanawiam czy jest sens przerzucić się na auto starsze o 2 lata, ale z dużo mniejszym przebiegiem niż moje i lepszym wyposażeniem. W mojej polówce najbardziej dobija mnie brak wspomagania kierownicy (które jest w tym Clio które mam na oku) i fakt,że jest 3 drzwiowe (muszę się przeciskać do tyłu, żeby posadzić dziecko w foteliku). Dodatkowo moja Polówka z tym małym silnikiem bardzo powoli się rozpędza (ja wyciągam z niego ostatnie soki gdy wyprzedzam) i wydaje mi się że przez tą moją mało spokojną jazdę spalę nim więcej niż jakbym miała takie Clio 1,4. Najbardziej to obawiam się awaryjności Cliówki, bo Polówka pod tym względem jest niezawodna.

clio 1.4 RT 94r.

witam! jezdze tym autkiem juz jakies 1,5 roku i jest na prawde swietne :) do tej pory wymienilem rozrzad i jeszcze troche drobiazgow typu regulator napiecia, termostat itp. zrobilem juz 30 000 km i jak dotad nie mialem z clio problemow. zaskoczyla mnie jego dynamika bo na prawde autko daje sobie rade zwyprzedzaniem :) polecam wszystkim :)

Clio 1,4RN1991

zadzwoń pod ten.nr.504848148 napewno zaradzimy w Twojej sprawie.

super autko

mam clio 2 już 5 lat auto przechodzi samo siebie jest poprostu z****is....te

Witam mam pytanie co do włożenia silnika z renault clio II 1.4 do clio I można włożyć z 2 do 1 ?