Widok

Renault Clio I

Pod takim hasłem Renault w maju 1990 zaprezentowało następcę popularnej 'piątki'. Był to też okres, w którym firma zaczęła odchodzić od sposobu nazywania kolejnych modeli cyframi, nadając im nazwy. O popularności i powodzeniu auta może świadczyć fakt przyznania modelowi tytułu 'Car of the Year 1991'. W 1996 roku przeprowadzono delikatny facelifting, a w 1998 roku powstało Clio II.Clio dzięki ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

CLIO 1,2 RN 1992r

Jeżdżę ponad rok i nie narzekam jedyne co to wymieniłem tylko szczotki w rozruszniku bo się zawieszały no i 2 ostatnie części wydechu. Auto z 1 osobą nawet dynamiczne z kompletem pasażerów nieco wolniej się rozpędza ale ja ze swojego wycisnąłem 155km/h(5 osób w aucie) :) ogólnie jestem zadowolony tylko podobno części drogie pozdrawiam wszystkich jeżdżących CLIO :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja w swojej Reni wymienialam pompe wspomagania i pomoglo:-)

BTW taki golf G60 po sciagnieciu kaganca goni do 240km/h

Luuudzie... co wy porownujecie takie ClioI do mlodszego i wiekszego golfa3.. jego konkurentem jest golfII i niestety tu was rozczaruje :(
W golfach w usportowionych wersjach byly silniki 1,8 8V 107KM PF jedzie ciut slabiej jak clio 1,8i
kolejny 1,8 16V 139KM oznaczenie KR jedzie lepiej jak wasze 16V..
albo kolejny 1,8 G60 oznaczenie PG (ladder) 160KM przy ktorym Williams chyba odpadnie ze wzgledu na moment obrotowy silnika doladowanego.

Nie bede mowil co jest lepsze bo osiagi sa tak zblizone ze to kto wygra zalezy od kierownika ;)

Poprostu wszystkie hot-hatche lat 80/90 mialy zblizone osiagi.. no chyba ze Peugeot 205GTI loil wszystko..

Pozdro!!

siemka

Ja tez mam renault clio 1.2 energy i polecam to auto wszystkim jest dobre na starci dobra przyczepnosc komfort jazdy jest dosc dobrya przyspieszenie nieziemsko dobre jak na taki silnik ale wadą jest ta tapicerka :))

Renault Clio 1.8 16v Grand Prix

rocznik 1995 przebieg 165 tys wlascicielem jestem od 4 lat clio mialo przebieg 96tys wymienilem rozrzad i zawieszenie tarcze klocki lozyska wydech i nie narzekam 140 KM wywala oczy z orbit najwieksze zdziwienie mial koles w bmw e36 coupe jak na autostradzie z wroclawia do katowic zobaczyl mnie w lusterku w stecznym przy 200 km/h to zwariowal i zjechal fakt ze golfy vr6 i gti 2,0 tez potrafia jechac 200 ale golfa moze miec kazdy a CLIO nie :)polecam wszystkim zwlaszcza jak sie trafi egzemplarz na felgach od clio williams :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Renault Clio I

mam pytanie czy do clio z 92r 1,2l mono-wtrysk można założyć zegary z obrotomierzem? kostki pasują ale czy obrotomierz będzie działał???

właśnie kupiłem renault clio z wyglądu robi z*******e wrażenie ale słabe ma ogrzewanie i ze startu ma muła,po tygodniu zepsuł mi się centralny zamek. Ogułem samochud jest zamulony i niewiem czemu

Clio I

właśnie dziś takie rozbiłem. Bardzo wygodnie sie jeździ tym autkiem ale bezpieczeństwo jest znikome... przy prędkości 40 km/h poszedł przód... nie wiadomo czy sie będzie w ogóle opłacało naprawiać (1.1 * LPG. 1993 r.)

clio 1 1.2

mam juz to auto od roku wymienilem juz prawie wszstko co by sie mogło popsuc..ale to same drobnostki wynikajace z wieku tego auta ..ogolnie jestem zadowolony z tego auta tylko chciałbym cos o wiekszym silniku,ale nie powiem scigałem sie juz z golfem 2 o silniku 1.3 i widział moje plecy :) dla tych co chca sobie kupic takie auto serdecznie polecam

clio I RN 1,4 92 rok 80km

auto gaznikowe , powiedzmy ze bez bajerów co daje plus jak na wiek autka ze sie nie zepsują , dobrze trzyma sie drogi , jak z każdym autkiem warto kupic od goscia którego sie zna bo można z kasą przy naszych mechanikach popłynac , spalanie 7 litrów testowany przedewszystkim miasto latem , zimą wiadomo wiecej , wiadomo zawsze znajdziesz lepszy model ..... ale mówiąc o tym konkretnym daje mu dużo plusów bo miałempare innych marek i ta jest naprawde dobra

Ile ma rezerwa 1.9D 96 rok (lift)

j.w ile ma rezerwa w dieslu 1900cm3 ?? ile na niej km sie zrobi do apowietrzenia ukladu ?

z*******e

z*******e

Mam Clio 1.4 80 km

Po mimo swoich lat dla mnie to świetny samochód.
Odpali zawsze,jeżdzę za grosze :) i co najlepsze chodzi jak 1.6 (mają ze mną duży problem)

super autko

jak narazie wszystko ok tylko poszukuje maski czerwonej jak byscie wiedzieli kto ma za normalna kase pozdrawiam

Clio II 1,5 dci

mam clio II 1,5dci 2002r przebieg 1200 km. i jest problem:od trzech tygodni jestem u mechanika a problem jest taki, że auta nie można odpalić. rozrusznik zakręci wałem dwa trzy razy istop. diagnostyka komputerowa nie wykazuje usterek.poradzono wymienić akumulator 300zł naprawić rozrusznik 200zł i od dziś auto przed domem martwe. usterka ustępuje samoczynnie, auto odjechało do warsztatu na lawecie i po zjechaniu zniej mechanik odpalil go wjechał na kanal inie stwierdził usterki

brak mocy

Doszedłeś do czegoś z tym brakiem mocy ?
Ja mam podobne odczucie .
Pozdr.

clio1,6v16

niezły śmigacz ja powiadam ze auto pościgowe nie urodził się jeszcze kierowca w audi bmw czy golfie który by dal mi rade na starcie . co prawda moja wersja to podrasowana do sporta zawieszenie sztywne i tym podobne ale 150 000 i wymiana tylko oleju pasek rozrządu paliwo klocki no i ostatnio padło łożysko na tylnej paście to tyle z napraw przez 9 lat. myślę o zamianie na czwartą generacje w wersji sport .

Renault Clio niezle wymiata

Mam Renówkę 1.2 ENERGY z 1992 roku.Jest to samochód naprawde wyśmienity!!!Nie zamieniłbym go na żaden inny!!!Jest tylko jeden mankament---boczne listwy na drzwiach!!!Z biegiem czasu ,,PUCHNA''i strasznie to wyglada!!!NO i ciężko to dostac z drugiej reki!!!Pozdrawiam!!!Erwin

clio I 1.9 D 96r

Zamieniłem Omegę 2,3 D na tą zabawkę ale nic o niej nie wiem choć jestem 60-letnim mechanikiem samoch.NIech się ktoś zlituje i prześle instrukcje-(obsługi,napraw,pojemności płynów,olejów)bo nic o niej nie wiem,a chciałbym się tą zabawką długo cieszyć bo to być może już ostatnie moje autko.Jeszcze jedno-może ktoś wie czy możliwe jest domontowanie i jakim kosztem wspomagania kierownicy bo tego brak,a siły już nie te.Może moje oceny są trochę subiektywne ale to jest dopiero świeżyzna.Liczę na jakąkolwiek pomoc i z góry dziękuję, jednocześnie pozdrawiam wszystkich posiadaczy tego autka.