Widok

Renault Clio I

Pod takim hasłem Renault w maju 1990 zaprezentowało następcę popularnej 'piątki'. Był to też okres, w którym firma zaczęła odchodzić od sposobu nazywania kolejnych modeli cyframi, nadając im nazwy. O popularności i powodzeniu auta może świadczyć fakt przyznania modelowi tytułu 'Car of the Year 1991'. W 1996 roku przeprowadzono delikatny facelifting, a w 1998 roku powstało Clio II.Clio dzięki ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Clio 1,2 1998

Moj ojciec ma "Biedronke" z silnikiem 1,2 Moge powiedziec ze jak na moc 54 kM to ona ladnie wymiata.. 170 km/h w 5 osob na obwodnicy poleciala (oczywiscie z gorki:) ) szkoda ze niema abs i wspomagania kierownicy... Zazdroszcze tym co maja 1,8 16v to musi byc dopiero pieklo:D Pozdro...

I love you CLIO

Mam RSI i musze powiedzieć z całkowitą powagom ze się w NIM zakochałem!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

CLIO TO POTĘGA:-)

Jeżdze swoim clio 1,4 RT, 75KM 92r. już 18 miesięcy. Jestem z niego BARDZO zadowolony. Palil mi benzyny 6,4 - 7,2 litra na 100km po miescie. Gdy przerobilem na gaz pali 8,6 l do 9 w zime po miescie. Autko dynamiczne, dobrze przyspiesza, na gazie na autostradzie poleciał 165 km/h. Przez 1,5 roku wymieniłem: łańcuch rozrządu, klocki hamulcowe przód, przetoczyłem bębny tył + nowe klocki, poszły mi łożysko z przodu i z tyłu. Teraz chyba spaliła sie tylna wycieraczka. POZA TYM - auto jezdzi solidnie,Teraz podczas mrozów ZAWSZE ZAPALA, nawet VW GOLF II kumpla nie zapalił, a moja renia chodzi jak ruski czołg-żadna zima jej nie straszna :-)) Co do hamulców to słabo działają Tapicerka ładnie zrobiona, zegary również, jest obrotomierz,temp. silnika,dużo wskażników po prostu: "clio prosto z raju".Zauważyłem jeden mankament: w tylny błotnik lubi wgryzać sie korozja-powodem tego jest to iż standardowo renault nie wyposażył tego modelu w plastikowe nadkola-bo z przodu już jest i rudy się nie dobiera!!!! Plecam ten model samochodu wszystkim, TANI I DOBRY!!!!!

Clio 91r. 1.4RN

Fajne autko, ale coś mi muli. Delikatnie dodając gazu jakoś jeździ, ale jak mu mocniej wcisne to padaka. Wymieniłem wszystkie filtry, przewody wysokiego napięcia i świece. I NIC! Poratujcie! Przydadzą sie też jakieś materiały o tym aucie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam zamiar zakupić clio 2 i szukam użytkowników tego autka czyli porady

clio 1,2 z gazem

Mam zamiar kupic takie auto. Jakies porady, uwagi. Bylbym wdzieczny.

CLIO 1,4RN 91r.

Mam go od 97.Auto dobija do300 tys,200 tys wmoich rękach, wtym 40 tys na .gazie.Przy gazie regulacja zaworów co około 15tys km.Pzy 150tys wymieniłem łożyska przednich kół,100 tys póżniej sprzęgło. Drążki kierownicze są fabryczne.Mam nadzieję, że to da do myślenia sceptykom tego modelu. P.S. Od pół roku mam też megane 1,6 16v na gazie i nie narzekam.Zużycie około 7,5l gazu w cyklu mieszanym.

Renault Clio I 91 rok

Jestem szczesliwym posiadaczem renówk z 91 roku z silnikiem 1,2,auto spiuje sie znakomicie,jak narazie bezawaryjnie,silnik przy tej pjemnosci i mocy 55 KM to troche malo,ale to nie znaczy ze nie mozna jezdzic szybko,wystarczy troche mocniej wcisnac gaz i inne auta podonej klasy zostaja w tyle,w porownaniu z autami tej klasy i podobnych rocznikow Clio wypada znakomicie,bo jest ladniejsze ,wieksze i na peweno wygodniejsze niz VW Polo czy Ford Fiesta,jedynym problemem moga okazac sie naprawy eksploatacyjne jak np wymiana paska rozrządu,po prostu jest utrudniony dostep

Alufelgi

Czy ktos wie jakie maksymalnie alufelgi moge(bez zadnych przerobek)wsadzic do Renault Clio RSi 1993?

Rsi Szczecin

witam, 1.8 i , 110 KM na mieście przejeżdzam tylko 200 km na baku coś jest nie tak, mam problem z rozrusznikiem, w przeciagu 6 miesiecy naprawiałem go juz 3 razy, to sztotki, póżniej zwoje itp. takto smiga bez żadnego problemu. poazdrawiam,

875463

Renault to ZŁOMY!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wyłącznik dopływu paliwa

Szukam awaryjnego wyłącznika dpoływu paliwa .Mam pełny zbiornik, wskaźnik pokazuje pustke i rezerwa się nie świeci . Miałem małe uderzenie w tył autka.
Renault Clio 1.4i 94r.

clio 1.2 gaz

Kupilem clio z gazem rok 92'. Jestem rozczarowany:/ Mialo byc dobre malo awaryjne a tu co chwila cos do wymiany, a autko mam dopiero 2 miesiace przejechalem 5000 km.

clio 98-00; 1,2l

Mam zamiar kupić takie autko. Bedę bardzo wdzieczny za jakieś opinie,rady,sugestie

clio extreme 1,2 16V

to jest post pełen żalu i wylewania żółci:

moja clio'wka full wypas z 2002 (wersja z salonu), zrobiłam 55 tys. i się zaczeło, sforznie wybite, poduszka pod silnik do wymiany, tarcze i okładziny co do milimetra zjechane i jeszcze w piz**u różnych ciulstw..k****a 1.900 PLN :( (główny przegląd i wymiana części - zamienników, bo oryginalne jeszcze droższe)

to jest autko na niemieckie, gładkie jak tafla drogi, tu nie ma jak jechac coby nic się nie urwało, nie tłukło a co dopiero się gdzie rozpedzić, mam doła i beczę :(

jak mam jeździć jeszcze co najmniej 2 lata??

chyba napiszę do zarządu Renault - tego zarządu najgłówniejszego, albo się zastrzelę :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

extreme

zapomniałam dodać, że kocham mojego żuczka i jestem paskudną Panią, bo wypaliłam dziury od papierochów..mea culpa

a najnowsza clio'wka wprawiła mnie w ekstazę :)
tyłek ma jak "meganka" i ten śliczny napis na klapie bagażnika, ale w prawej dźwigni przy kierownicy, która jest krótsza, nie ma przełącznika do sterowania radiem, wszystko jest przy głównym kokpicie

pozdrawiam i wybaczcie moje dąsy

RSi

mam ten samochodzik i naprawde jest gitara.od 16v sie tym rożni, że jest bezawaryjny :) i żaden kłopot z częściami.z bmw 325 (190KM) idzie rowno do 130 :) pozdro dla chlopaków z pieknych BMFu

Clio 1.8 16v

Sparawilem sobie cos takiego niedawno. Seryjnie 137 Konikow, rzeczewiscie golfy dla niego to pestka.. juz niejeden mlody siedzacy w Audi czy czy BMW nadzial sie na mnie.. :) Mocy az nadtto na tak lekkie auto co do wykonania. zgadza sie plastiki jakby niedopasowane do siebie. Ale jazda takim sprinterem to czysta przyjemnosc. A najlepiej jak sie jedzie powoli podjedzie to ciebie zwykle Clio 1.2 czy 1.4 z resztkami sil wyprzedza ciebie a potem ty robisz tosamo powoli podjerzdzasz go bierzesz i po koniec manewru wciskas pedal do konca i ogladasz w lusterku znikajacy punk. Jakiez to musi byc zdziwienie dla osoby siedzacej w zwyklym clio. Co do spalania w cylku mieszanym ostra zabawa po miescie i w miare spokojna na trasie. 200 km / 200 km to pali w granicach 10 litrow.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Clio 1.9 RN 1993 - pytanie

witam,
czy ktos z was orientuje sie jaka jest pojemnosc zbiornika paliwa w tym aucie?
z gory dziekuje za odpowiedz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Extreme 1.4 16v 2003

Naprawde nie wiem co powiedziec moje malenstwo ma 103tys km
Jesli chodzi o awarie to poza choroba wieku dzieciencego (swiatla przeciwmgilne ktore odmowily posluszenstwa, ele lusterka i jeszcze pare innych) to ostatnio wymienilem koncowki stabilizatora ale cos sie jeszcze tłucze tapicerka skrzypi seryjne audio jest o d..e rozbic a paseik rozrzadu lepiej wyieniac w autoryzowanym serwisie bo nie ma miejsca pod maska co jeszcze ... jakas kontrolka od poduchy mi od czasu do czasu daje znac o swojej obecnosci ale jest to tak dynamiczne autko i tak sliczne ze jest jak szczeniaczek nie wazne jak narozrabia to i tak go kochasz