Widok

Renault Clio I

Pod takim hasłem Renault w maju 1990 zaprezentowało następcę popularnej 'piątki'. Był to też okres, w którym firma zaczęła odchodzić od sposobu nazywania kolejnych modeli cyframi, nadając im nazwy. O popularności i powodzeniu auta może świadczyć fakt przyznania modelowi tytułu 'Car of the Year 1991'. W 1996 roku przeprowadzono delikatny facelifting, a w 1998 roku powstało Clio II.Clio dzięki ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rene clio 1.4 Energy

Fajne autko , sprawia mi dużo adrenaliny . łatwe do przeróbek tak samo jak optycznych jak i mechanicznych. marzy mi się Rene Clio z silnikiem 1.8 . chociaż moje rozprawiło sie dośc skutecznie z Oplem Kadetem 1.8 jak narazie jestem zadowolony. pozdrawiam wszystkich uzytkowników Rene

dupa

ile miales renowek chyba za malo bu sadzic ze to zlom napesz wprawy w samochodach a puziej wystawiaj komenatrze

wspomaganie

Posiadam CLIO I 1.4 autko super tylko wspomaganie by siadło. Czy jest możliwość instalaci i czy sie wogule opłaca jak tak to mniej wiecej ile to kosztuje?

SUPER AUTKO

CLIO I 94r.1.2 śmiga, ale mogło by mieć lepsze zawieszenie

clio 1,9 disel

potrzebna mi instrukcja obsługi. z góry dziękuję

Moja Renia Clio 1,2

Moje autko jest juz pełnoletnie (18lat) i śmiga po ddrodze jak szallone.
Wymaga "dopieszczenia" jak każda nastolatka- bo tu coś puknie, tu coś stuknie.
Ale jeździ sie wyśmienicie. Fotele rewalcja-mięciutkie, zwrotność super.Idealne do miasta i dla:-) kobiet:-)
Moje następne autko (jak już przyjedzie na to czas)to też będzie Renaut:-)

Clio RN 1997

Nic dodać nic ująć - rewelacja auto jak marzenie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupiłam reno clio rocznik 2001 iciągle świeci mi się napis SERV co to znaczy

renault to marka a nie niemcy

nie golfy smierdzące są ok

golf a clio

jestem posiaqdaczem 3 wersji clio 1,2 1,8 rsi i 1,8 16v
i stwierdzam ze golfy to kupa złomu nieobrazając posiadaczy golfa spróbujcie clio 1,8 16 v i zobzczycie jaka frajda a niedługo 2,0 16 v 172KM sie bedzie działo

kupie silnik 1.7 clio

witam poszukuje silnika do clio 1.7 jezeli ktos posiada taki to prosze o tel. 668010157 dziekuje i pozdrawiam

noooo

to kup sobie golfa 2 zrob nim 4500000 km i wymień swiece clio to auto dal pasjonatow a nie debili
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

padl mi silnik

czy ktos sie orietuje czy silnik w clio 1.2 jest kolizyjny tz jak peknie pasek rozrzadu da sie go uratowac czy trzeba wymienic silnik
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 12

clio 1.2 energy

mam takie od 5 lat nic sie nie psuje no moze silniczki od spryskiwaczy nic po zatym ma przejechane ponad 200000 tys km i pali jak nowka na mrozach i w ogole malo pali a nieraz mnie nawet zadziwia trzyma sie drogi jak mietek na trasie poprostu plynie w terenie jak jeep nie ma mocnych na jego zawieszenie jak to francuz koles ma bmw3 2000cm 3 i po miescie nawet nie podejdzie mieszam go z gl na trasie do 120km/h nie ma nawet co marzyc to mala petarda polecam jest ok

clio ph1 1.9D 1991r

Zapomniałem nadmienić, że brat zanim mi je odsprzedał wymienił też duzo gratów za 2000 zł. Wię koszty remontów były grubo ponad 7000 zł!! (wartość auta 8000) Została Jeszcze do zrobienia Blacha, która zaczyna wszędzie rdzewieć (szczególnie nadkola i próg, który zostal uderzony i zaszpachlowany)!

clio ph1 1.9D 1991r

W tym aucie było robione już wszystko!! Silnik (poprzedni idiota nie umial dbać!), skrzynia, uklad chlodzenia, zawieszenie (co kilka miesiecy), wspomaganie (znow sie rozsypało). Równowartość samych części to koszt ponad 5000 zł!! Strasznie awaryjne dziadostwo. Do plusów można zaliczyć dobry silnik (jak sie dba to nie do zajechania) i ekonomiczny (prawie 200 km przejechalem za lekko ponad 30 zł!!!). Drugim poważnym plusem to trzymanie się drogi. Auto zachowuje się nadzwyczaj neutralnie!! Fenomen!! Nie straszne szybkie pokonywanie łuków czy to techniką chamowania lewą nogą czy na ręcznym. Cud miód i malina golf cały czas mi wykręcał oberka (są bardzo zdradliwe). Zimą jeśli świece są dobre to po lekkim podgrzaniu miski od spodu zapalał nawet w -35!! Jak bylo trzeba to do -20 a czasem prawie -25 też sam potrafił zaskoczyć!!

clio 1.2 RN

jak dla mnie autko super. Tak jak jego osiąki jak na ten silnik. w wyscigu na 2km zostawilem za sobą golfa II 1.6
daleko w tyle. moze i alto CZASEM potrafi zawieść kierowce to zdecydowanie wole je od golfa

Clio II 1,9 DTI SPORT

Mam od miesiąca Clio II z 2000 r, w wersji sportowej. Osiagi sa rewelacyjne, spalanie niskie. Jedynem słowem jest to mały rajdowy samochod, który nie sprawia ze jest aż taki groźny :) Ale jak przychodzi co do czego, zawsze daje z siebie wszystko :) Jest super, daje przyjemnosc z jazdy

19-tka

Jezdze 19-tka 1.7 z 91r. i jest rewelacyjna.Ilość miejsca i komfort jazdy ekstra.Jedyny ból to to ze sie mi ostatnio troche psuje i niestety koszta naprawy(czesci) sa duze. Ale ogólnie chwale sobie tą 19-tke.

baccara 1.4 gaz

sprzedam baccare 92/93 140tys km. 4 drzwi srebrna klima po przegladzie w lipcu.skora,5biegow(nie automat ).alarm immobilizer, dodatkowo koła zimowe na stalowych felgach.
Mamją rok i zmieniam na meganke.