Widok

Renault Clio I

Pod takim hasłem Renault w maju 1990 zaprezentowało następcę popularnej 'piątki'. Był to też okres, w którym firma zaczęła odchodzić od sposobu nazywania kolejnych modeli cyframi, nadając im nazwy. O popularności i powodzeniu auta może świadczyć fakt przyznania modelowi tytułu 'Car of the Year 1991'. W 1996 roku przeprowadzono delikatny facelifting, a w 1998 roku powstało Clio II.Clio dzięki ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

clio III

Mam te autko wszystko OK jest jeden problem we wszystkich modelach po 3 m-c pęka lakier w rynienkach koło klapy tylniej Dobrali zły silikon do wypełnienia szkoda że Renault zna problem i nic nie robi jak na auto roku to wstyd

willy

posiadam williamsa 2.0 16 v i szczeze powiem ze malo mam konkurentow w autach o tych gabarytach ;) co prawda zewnetrznie auto nie wyglada slicznie, ale silnik jest zyletka i ma po nizej 7 sekund do 100
pozdro
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Clio 1.2 /1.8

Miałem Renówke 1.2. byłem strasznie nie zadowolony bo psuł sie non stop. do czasu jak sie zepsuł całkiem:( Rozwaliłem ją na mostku wyżuciło mnie z zakretu. moja wina świeżo kupiłem aluski 15 cali i miałem troszke łyse opony:) Kupiłem sobie teraz 1.8 Bacare. jest to spoko autko z fajnym wypasem tylko nie wiem czemu te CLIO mają takie słabe rozruszniki! jest to moja dróga clijówka i cały czas to samo. Jak narazie to nie jeżdrze nią długo bo tylko miesiąc. wiem ze to nie jest samochód pierwszej młodości. ale jak na ten rocznik jest spoko:) nie jednego GOLFA, OPLA, tym śmignołem nie jedna osoba miała smutną minke:) jednak to 95 koników to wystarczająco na takie autko. Jestem miłośnikiem szybkiej jazdy więc nie dbam o samochud jak o jajko, jak na takie wyczyny jest to bardzo wytrzymały samochód.myśle kupić sobie słynnego WILLIAMSA, ale nie moge znaleść za rozsądną cene. polecam! JEST TO STRASZNIE WYTRZYMAŁE NA STRZAŁA!!!:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Clio 1,5 DCI 2003r.

Czy to jest mozliwe,ze przy przejechaniu 114tys km.zepsol sie silnik w tak renomowanej marce korbowod wyszedl bokiem z bloku.Byl kupowany z komisu.Teraz musze zaplacic za nowy silnk czy to mozliwe

wdzieczny samochodzik

witam!
mam cliowke 1.2 93 r. juz ponad pol roku, po takim czasie mysle ze moge cos sensownego napisac... wymienilem tylko to co zaniedbal poprzedni wlasciciel (w koncu nikt nie sprzedaje samochodu w ktorym nie ma nic do zrobienia)... wymiany nie byly drogie bo jest naprawde duzo latwodostepnych zamiennikow, czesci do starych francuzow po prostu kosztuja tyle samo co do aut niemieckich itp.
No i poza tym co musialem zrobic na poczatku to juz nic nie robie, leje benzyne i jezdze :)
Moje zdanie jest takie ze JAK SIE DBA O SAMOCHOD i wie JAK JEZDZIC ZEBY ELEMENTY ZAWIESZENIA/UKLADU NAPEDOWEGO/KIEROWNICZEGO NIE DOSTAWALY MOCNO W KOSC, to clio jest naprawde bezawaryjnym samochodem przy czym jest duzo bardziej komfortowy od innych aut tej klasy. Po prostu trzeba dbac to autko sie odwdzieczy! Pozdrawiam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

clio 1,5 i francuzy to zlommmm

mam clio 1,5 dci fakt ze malo pali i dynamicznie jezdzi ale jest strasznie glosne i najwazniejsze.... w serwisie jestem srednio raz na tydzien zlom zlom totalny zlom francuzy to zlomy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Extreme 1.4 16v 2003

Naprawde nie wiem co powiedziec moje malenstwo ma 103tys km
Jesli chodzi o awarie to poza choroba wieku dzieciencego (swiatla przeciwmgilne ktore odmowily posluszenstwa, ele lusterka i jeszcze pare innych) to ostatnio wymienilem koncowki stabilizatora ale cos sie jeszcze tłucze tapicerka skrzypi seryjne audio jest o d..e rozbic a paseik rozrzadu lepiej wyieniac w autoryzowanym serwisie bo nie ma miejsca pod maska co jeszcze ... jakas kontrolka od poduchy mi od czasu do czasu daje znac o swojej obecnosci ale jest to tak dynamiczne autko i tak sliczne ze jest jak szczeniaczek nie wazne jak narozrabia to i tak go kochasz

Clio 1.9 RN 1993 - pytanie

witam,
czy ktos z was orientuje sie jaka jest pojemnosc zbiornika paliwa w tym aucie?
z gory dziekuje za odpowiedz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Clio 1.8 16v

Sparawilem sobie cos takiego niedawno. Seryjnie 137 Konikow, rzeczewiscie golfy dla niego to pestka.. juz niejeden mlody siedzacy w Audi czy czy BMW nadzial sie na mnie.. :) Mocy az nadtto na tak lekkie auto co do wykonania. zgadza sie plastiki jakby niedopasowane do siebie. Ale jazda takim sprinterem to czysta przyjemnosc. A najlepiej jak sie jedzie powoli podjedzie to ciebie zwykle Clio 1.2 czy 1.4 z resztkami sil wyprzedza ciebie a potem ty robisz tosamo powoli podjerzdzasz go bierzesz i po koniec manewru wciskas pedal do konca i ogladasz w lusterku znikajacy punk. Jakiez to musi byc zdziwienie dla osoby siedzacej w zwyklym clio. Co do spalania w cylku mieszanym ostra zabawa po miescie i w miare spokojna na trasie. 200 km / 200 km to pali w granicach 10 litrow.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

RSi

mam ten samochodzik i naprawde jest gitara.od 16v sie tym rożni, że jest bezawaryjny :) i żaden kłopot z częściami.z bmw 325 (190KM) idzie rowno do 130 :) pozdro dla chlopaków z pieknych BMFu

extreme

zapomniałam dodać, że kocham mojego żuczka i jestem paskudną Panią, bo wypaliłam dziury od papierochów..mea culpa

a najnowsza clio'wka wprawiła mnie w ekstazę :)
tyłek ma jak "meganka" i ten śliczny napis na klapie bagażnika, ale w prawej dźwigni przy kierownicy, która jest krótsza, nie ma przełącznika do sterowania radiem, wszystko jest przy głównym kokpicie

pozdrawiam i wybaczcie moje dąsy

clio extreme 1,2 16V

to jest post pełen żalu i wylewania żółci:

moja clio'wka full wypas z 2002 (wersja z salonu), zrobiłam 55 tys. i się zaczeło, sforznie wybite, poduszka pod silnik do wymiany, tarcze i okładziny co do milimetra zjechane i jeszcze w piz**u różnych ciulstw..k****a 1.900 PLN :( (główny przegląd i wymiana części - zamienników, bo oryginalne jeszcze droższe)

to jest autko na niemieckie, gładkie jak tafla drogi, tu nie ma jak jechac coby nic się nie urwało, nie tłukło a co dopiero się gdzie rozpedzić, mam doła i beczę :(

jak mam jeździć jeszcze co najmniej 2 lata??

chyba napiszę do zarządu Renault - tego zarządu najgłówniejszego, albo się zastrzelę :(

clio 98-00; 1,2l

Mam zamiar kupić takie autko. Bedę bardzo wdzieczny za jakieś opinie,rady,sugestie

clio 1.2 gaz

Kupilem clio z gazem rok 92'. Jestem rozczarowany:/ Mialo byc dobre malo awaryjne a tu co chwila cos do wymiany, a autko mam dopiero 2 miesiace przejechalem 5000 km.

Wyłącznik dopływu paliwa

Szukam awaryjnego wyłącznika dpoływu paliwa .Mam pełny zbiornik, wskaźnik pokazuje pustke i rezerwa się nie świeci . Miałem małe uderzenie w tył autka.
Renault Clio 1.4i 94r.

875463

Renault to ZŁOMY!!

Rsi Szczecin

witam, 1.8 i , 110 KM na mieście przejeżdzam tylko 200 km na baku coś jest nie tak, mam problem z rozrusznikiem, w przeciagu 6 miesiecy naprawiałem go juz 3 razy, to sztotki, póżniej zwoje itp. takto smiga bez żadnego problemu. poazdrawiam,

Alufelgi

Czy ktos wie jakie maksymalnie alufelgi moge(bez zadnych przerobek)wsadzic do Renault Clio RSi 1993?

Renault Clio I 91 rok

Jestem szczesliwym posiadaczem renówk z 91 roku z silnikiem 1,2,auto spiuje sie znakomicie,jak narazie bezawaryjnie,silnik przy tej pjemnosci i mocy 55 KM to troche malo,ale to nie znaczy ze nie mozna jezdzic szybko,wystarczy troche mocniej wcisnac gaz i inne auta podonej klasy zostaja w tyle,w porownaniu z autami tej klasy i podobnych rocznikow Clio wypada znakomicie,bo jest ladniejsze ,wieksze i na peweno wygodniejsze niz VW Polo czy Ford Fiesta,jedynym problemem moga okazac sie naprawy eksploatacyjne jak np wymiana paska rozrządu,po prostu jest utrudniony dostep

CLIO 1,4RN 91r.

Mam go od 97.Auto dobija do300 tys,200 tys wmoich rękach, wtym 40 tys na .gazie.Przy gazie regulacja zaworów co około 15tys km.Pzy 150tys wymieniłem łożyska przednich kół,100 tys póżniej sprzęgło. Drążki kierownicze są fabryczne.Mam nadzieję, że to da do myślenia sceptykom tego modelu. P.S. Od pół roku mam też megane 1,6 16v na gazie i nie narzekam.Zużycie około 7,5l gazu w cyklu mieszanym.