Widok

Renault Clio I

Pod takim hasłem Renault w maju 1990 zaprezentowało następcę popularnej 'piątki'. Był to też okres, w którym firma zaczęła odchodzić od sposobu nazywania kolejnych modeli cyframi, nadając im nazwy. O popularności i powodzeniu auta może świadczyć fakt przyznania modelowi tytułu 'Car of the Year 1991'. W 1996 roku przeprowadzono delikatny facelifting, a w 1998 roku powstało Clio II.Clio dzięki ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja Renia Clio 1,2

Moje autko jest juz pełnoletnie (18lat) i śmiga po ddrodze jak szallone.
Wymaga "dopieszczenia" jak każda nastolatka- bo tu coś puknie, tu coś stuknie.
Ale jeździ sie wyśmienicie. Fotele rewalcja-mięciutkie, zwrotność super.Idealne do miasta i dla:-) kobiet:-)
Moje następne autko (jak już przyjedzie na to czas)to też będzie Renaut:-)

clio 1,9 disel

potrzebna mi instrukcja obsługi. z góry dziękuję

SUPER AUTKO

CLIO I 94r.1.2 śmiga, ale mogło by mieć lepsze zawieszenie

wspomaganie

Posiadam CLIO I 1.4 autko super tylko wspomaganie by siadło. Czy jest możliwość instalaci i czy sie wogule opłaca jak tak to mniej wiecej ile to kosztuje?

dupa

ile miales renowek chyba za malo bu sadzic ze to zlom napesz wprawy w samochodach a puziej wystawiaj komenatrze

Rene clio 1.4 Energy

Fajne autko , sprawia mi dużo adrenaliny . łatwe do przeróbek tak samo jak optycznych jak i mechanicznych. marzy mi się Rene Clio z silnikiem 1.8 . chociaż moje rozprawiło sie dośc skutecznie z Oplem Kadetem 1.8 jak narazie jestem zadowolony. pozdrawiam wszystkich uzytkowników Rene

clio I 1.9 D 96r

Zamieniłem Omegę 2,3 D na tą zabawkę ale nic o niej nie wiem choć jestem 60-letnim mechanikiem samoch.NIech się ktoś zlituje i prześle instrukcje-(obsługi,napraw,pojemności płynów,olejów)bo nic o niej nie wiem,a chciałbym się tą zabawką długo cieszyć bo to być może już ostatnie moje autko.Jeszcze jedno-może ktoś wie czy możliwe jest domontowanie i jakim kosztem wspomagania kierownicy bo tego brak,a siły już nie te.Może moje oceny są trochę subiektywne ale to jest dopiero świeżyzna.Liczę na jakąkolwiek pomoc i z góry dziękuję, jednocześnie pozdrawiam wszystkich posiadaczy tego autka.

Renault Clio niezle wymiata

Mam Renówkę 1.2 ENERGY z 1992 roku.Jest to samochód naprawde wyśmienity!!!Nie zamieniłbym go na żaden inny!!!Jest tylko jeden mankament---boczne listwy na drzwiach!!!Z biegiem czasu ,,PUCHNA''i strasznie to wyglada!!!NO i ciężko to dostac z drugiej reki!!!Pozdrawiam!!!Erwin

clio1,6v16

niezły śmigacz ja powiadam ze auto pościgowe nie urodził się jeszcze kierowca w audi bmw czy golfie który by dal mi rade na starcie . co prawda moja wersja to podrasowana do sporta zawieszenie sztywne i tym podobne ale 150 000 i wymiana tylko oleju pasek rozrządu paliwo klocki no i ostatnio padło łożysko na tylnej paście to tyle z napraw przez 9 lat. myślę o zamianie na czwartą generacje w wersji sport .

brak mocy

Doszedłeś do czegoś z tym brakiem mocy ?
Ja mam podobne odczucie .
Pozdr.

Clio II 1,5 dci

mam clio II 1,5dci 2002r przebieg 1200 km. i jest problem:od trzech tygodni jestem u mechanika a problem jest taki, że auta nie można odpalić. rozrusznik zakręci wałem dwa trzy razy istop. diagnostyka komputerowa nie wykazuje usterek.poradzono wymienić akumulator 300zł naprawić rozrusznik 200zł i od dziś auto przed domem martwe. usterka ustępuje samoczynnie, auto odjechało do warsztatu na lawecie i po zjechaniu zniej mechanik odpalil go wjechał na kanal inie stwierdził usterki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

super autko

jak narazie wszystko ok tylko poszukuje maski czerwonej jak byscie wiedzieli kto ma za normalna kase pozdrawiam

Mam Clio 1.4 80 km

Po mimo swoich lat dla mnie to świetny samochód.
Odpali zawsze,jeżdzę za grosze :) i co najlepsze chodzi jak 1.6 (mają ze mną duży problem)

z*******e

z*******e

Ile ma rezerwa 1.9D 96 rok (lift)

j.w ile ma rezerwa w dieslu 1900cm3 ?? ile na niej km sie zrobi do apowietrzenia ukladu ?

clio I RN 1,4 92 rok 80km

auto gaznikowe , powiedzmy ze bez bajerów co daje plus jak na wiek autka ze sie nie zepsują , dobrze trzyma sie drogi , jak z każdym autkiem warto kupic od goscia którego sie zna bo można z kasą przy naszych mechanikach popłynac , spalanie 7 litrów testowany przedewszystkim miasto latem , zimą wiadomo wiecej , wiadomo zawsze znajdziesz lepszy model ..... ale mówiąc o tym konkretnym daje mu dużo plusów bo miałempare innych marek i ta jest naprawde dobra
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

clio 1 1.2

mam juz to auto od roku wymienilem juz prawie wszstko co by sie mogło popsuc..ale to same drobnostki wynikajace z wieku tego auta ..ogolnie jestem zadowolony z tego auta tylko chciałbym cos o wiekszym silniku,ale nie powiem scigałem sie juz z golfem 2 o silniku 1.3 i widział moje plecy :) dla tych co chca sobie kupic takie auto serdecznie polecam

Clio I

właśnie dziś takie rozbiłem. Bardzo wygodnie sie jeździ tym autkiem ale bezpieczeństwo jest znikome... przy prędkości 40 km/h poszedł przód... nie wiadomo czy sie będzie w ogóle opłacało naprawiać (1.1 * LPG. 1993 r.)

właśnie kupiłem renault clio z wyglądu robi z*******e wrażenie ale słabe ma ogrzewanie i ze startu ma muła,po tygodniu zepsuł mi się centralny zamek. Ogułem samochud jest zamulony i niewiem czemu

Renault Clio I

mam pytanie czy do clio z 92r 1,2l mono-wtrysk można założyć zegary z obrotomierzem? kostki pasują ale czy obrotomierz będzie działał???