Widok

Renault Clio I

Pod takim hasłem Renault w maju 1990 zaprezentowało następcę popularnej 'piątki'. Był to też okres, w którym firma zaczęła odchodzić od sposobu nazywania kolejnych modeli cyframi, nadając im nazwy. O popularności i powodzeniu auta może świadczyć fakt przyznania modelowi tytułu 'Car of the Year 1991'. W 1996 roku przeprowadzono delikatny facelifting, a w 1998 roku powstało Clio II.Clio dzięki ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

clio 1,2 z gazem

Mam zamiar kupic takie auto. Jakies porady, uwagi. Bylbym wdzieczny.

mam zamiar zakupić clio 2 i szukam użytkowników tego autka czyli porady
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Clio 91r. 1.4RN

Fajne autko, ale coś mi muli. Delikatnie dodając gazu jakoś jeździ, ale jak mu mocniej wcisne to padaka. Wymieniłem wszystkie filtry, przewody wysokiego napięcia i świece. I NIC! Poratujcie! Przydadzą sie też jakieś materiały o tym aucie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

CLIO TO POTĘGA:-)

Jeżdze swoim clio 1,4 RT, 75KM 92r. już 18 miesięcy. Jestem z niego BARDZO zadowolony. Palil mi benzyny 6,4 - 7,2 litra na 100km po miescie. Gdy przerobilem na gaz pali 8,6 l do 9 w zime po miescie. Autko dynamiczne, dobrze przyspiesza, na gazie na autostradzie poleciał 165 km/h. Przez 1,5 roku wymieniłem: łańcuch rozrządu, klocki hamulcowe przód, przetoczyłem bębny tył + nowe klocki, poszły mi łożysko z przodu i z tyłu. Teraz chyba spaliła sie tylna wycieraczka. POZA TYM - auto jezdzi solidnie,Teraz podczas mrozów ZAWSZE ZAPALA, nawet VW GOLF II kumpla nie zapalił, a moja renia chodzi jak ruski czołg-żadna zima jej nie straszna :-)) Co do hamulców to słabo działają Tapicerka ładnie zrobiona, zegary również, jest obrotomierz,temp. silnika,dużo wskażników po prostu: "clio prosto z raju".Zauważyłem jeden mankament: w tylny błotnik lubi wgryzać sie korozja-powodem tego jest to iż standardowo renault nie wyposażył tego modelu w plastikowe nadkola-bo z przodu już jest i rudy się nie dobiera!!!! Plecam ten model samochodu wszystkim, TANI I DOBRY!!!!!

I love you CLIO

Mam RSI i musze powiedzieć z całkowitą powagom ze się w NIM zakochałem!!!!!!!!!!!!!

Clio 1,2 1998

Moj ojciec ma "Biedronke" z silnikiem 1,2 Moge powiedziec ze jak na moc 54 kM to ona ladnie wymiata.. 170 km/h w 5 osob na obwodnicy poleciala (oczywiscie z gorki:) ) szkoda ze niema abs i wspomagania kierownicy... Zazdroszcze tym co maja 1,8 16v to musi byc dopiero pieklo:D Pozdro...

RENAULT CLIO 1.4 energy "94

autko ;+))) SUPER dla mnie baba!!! jezdze dopiero 3 miesiace tym modelem i jestem pod duzym wrazeniem zwinnosci sprytu i mocy tego malenstwa!!! a do tego za jakie pieniadze??? w mojej wersji nie ma tylko abs i skory! naprawde POLECAM

dla mnie bomba

jezdziłem owego czasu clio z 91 roku.miekka wygodna,bardzo sympatyczne autko.wbrew pozorom sporo miejsca w środku.mimo to ze miało juz kilka dobrych lat rzadko ulegalo awarii.ogolnie rzecz biorac POLECAM.teraz jezdze r19 i mysle ze wolalbym clio.pozdrawiam

Fajne autko!

Jeżdżę "renówkami" od 1997r. (Clio 2 od wiosny). Nowocześnie zaprojektowanye autoi fajnie się prowadzi, ale niepokoją mnie stki w przednim zawieszeniu. ciekawi mnie czy to częsta przypadlość tego modelu. Posiadam Autko z 2002 roku z motorem 1.2 16V i przebiegiem o.k. 35tys.km

Fajne autko!

Jeżdżę "renówkami" od 1977r. (Clio 2 od wiosny). Nowocześnie zaprojektowanye autoi fajnie się prowadzi, ale niepokoją mnie stki w przednim zawieszeniu. ciekawi mnie czy to częsta przypadlość tego modelu. Posiadam Autko z 2002 roku z motorem 1.2 16V i przebiegiem o.k. 35tys.km

Wymiana plynu chlodzacego !!!

Mam problem ze zmaina plynu chlodzacego a dokladniej nie wiem gdzie i jak sie oproznia plyn z chlodnicy, mam renault clio 92r. Jesli ktos sie orientuje i moze mi udzielic jakis wskazowek - z gory serdecznie dziekuje.

clio1.2 94

mam podwyszone wolne obroty moze ktos mi cos doradzi

kupię

zakupie clio 1.8 16valboclio2.0 16v pilne tel.502 296 292

Clio II 1.2 RN 98r.

Jeżdżę nim już 7 lat. Jestem bardzo zadowolony. Awarie i usterki - owszem, ale w granicach przyzwoitości i zdrowego rozsądku. Ponadto eksploatacyjne - jak w każdym innym. Teraz z żalem sprzedaję, bo potrzebuję większe auto dla większej rodziny. Na jesień ma być Clio III. Widziałem zdjęcia! Odlot. Osobiscie polecam i pozdrawiam Clio'wiczów.

części do Clio - Trójmiasto

Pozdrawiam użytkowników Clio proszę o namiary do sklepów z trójmiasta z częściami do tego auta .

Renault Clio II 1.2 RN 1999

Przejechałem tym samochodem prawie 100 tyś km. Ma teraz 123000 przebiegu i jest w bardzo dobrym stanie. Zdarzały się awarie, ale wynikały tylko z tego, że czasem katowąlem samochód i nigdy nic nie wyszło nagle tylko przewidywalnie. Zawieszenie igła - żadnych stuków - a jeździ po "Polskich drogach". Silnik jak na swoją pojemnośc zrywny, potrafi byc tez oszczędny. Przytulne ciche wnętrze. Jedyną wadą tego autka są wymagające dużej troski hamulce. Nie zamienię tego auta na żadne inne! W razie pytań dotyczących auta piszcie.

CLIO 1.4 93r

Idzie jak burza,problemow z wyprzedzaniem zadnych,Troche slabe heble,ale clio tak chyba ma.Bardzo polecam to autko.Pozdrawiam wszystkich posiadaczy.

części do Clio i

Pozdrawiam wszystkich użytkowników tego wdzięćznego auta. Poszukuje adresów stron internetowych gdzie moznaby nabyc części do Clio I lub adresów sklepów na terenie Łodz.

Clio-patent na linkę?

Clio jest OK!
Jedyny problem to ułamany plastik w skrzyni od napędu linlki szybkosciomierza.
Proszę o sposób jego wyciągnięcia.
Pozdrawiam jeżdzących Clio.

Renault Thalia 1,5 Dci

Renault thalia 1.5 dCi to najoszczędniejszy samochód z którym się spotkałem .Jest wypas.To jest silnik chyba najlepszy na nasze warunki finansowe - przeciętnego "Kowalskiego"-3,85 na trsie - przy pr.90 km/h a normalnie ok .4,2 - 4,3 l.
przy ciezkiej nodze na trasie nawet 5 litrów
a w miescie od5,2 do 5,8 - REWELACJA.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1