Widok

Renault Clio I

Pod takim hasłem Renault w maju 1990 zaprezentowało następcę popularnej 'piątki'. Był to też okres, w którym firma zaczęła odchodzić od sposobu nazywania kolejnych modeli cyframi, nadając im nazwy. O popularności i powodzeniu auta może świadczyć fakt przyznania modelowi tytułu 'Car of the Year 1991'. W 1996 roku przeprowadzono delikatny facelifting, a w 1998 roku powstało Clio II.Clio dzięki ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

!

clio 1.4 miałem przez rok - rewelacyjny silnik. moi "starsi jeżdzą nim do dziś - to już 8 lat i prawie 200 tys. km. przebiegu bez naprawy!!! rewelacja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

CLIO II 1,2 16V

Autko stosunkowo zrywne z tym motorem 75 KM
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

16 v

Mam ta wersje,niestety do remontu,po bardzo dzikiej jezdzie poprzedniego wlasciciela musze wymienic silnik ,skrzynie,listwe i pare innych rzeczy.Malo jest tych autek na rynku ,sa niepozorne i cholernie szybkie.Fajnie jest miec takie auto jesli jest sprawne,moj np jest jedynym w calym miescie i o to chodzi,golfa kazdy moze miec.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

sprostowanie, jest jescze wersja Clio II z silnikiem 3.0 V6 24 V Ta dopiero wygina blachę!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Francuski golf :)

Znam takie jedne Clio (fakt ze z silnikiem 1.8i), ktore bez problemu rozprawia
sie z wszystkimi odmianami Golfa (oprocz VR6) w taki sposob, ze ich wlasciciele
ze zdumienia milkna gdzies z tylu :) To nie zadna bajka - zwykłe Clio i 110KM
robi swoje. Waga tego samochodu jest duzo mniejsza niz waga Golfa, a jednostka
1.8 litra to dosyc potężne serce tego malego potworka. Dla ciekawostki podam,
ze ta wersja silnikowa jest dopiero 3-cia od końca jeżeli patrzeć na moc wstawianych
tam jednostek (jeszcze mamy 1.8i 16V i 2.0 16V Williams). Ta druga ma 50 KM
wiecej niż "testowany" egzemplarz. Gdyby nie ta spartańskosć wykonczenia,
tandetne plastiki, kwadratowy design deski rozdzielczej, to golf mialby rownowartosciowego
wroga. Niestety - silnik to najmocniejsza czesć wyposażenia takiego clio :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1