Widok

Renault Espace IV

Nowy Espace, to najwyższy standard wśród vanów. Jego wyważona bryła i przyjazne wnętrze wprost zapraszają do podróży. Rasowy charakter ujawnia się w pełni na drodze, oferując podróżnym przyjemność bezstresowej jazdy. Espace wprowadza kolejne innowacje, aby uprzyjemnić użytkownikom podróżowanie. Wyróżnia się nowoczesną harmonijnością. Zastosowane w nim technologie skutecznie wspomagają kierowcę ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapewne pan mechanik z Bożej łaski jest pasjonata volksgównowagena itp.. szkopski autek. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie zmieniaj gosciu tematu.ktos pisze o renault a ty piszesz o alfie.nie rozumiem co ma sie do czego

Hans

Pajac i miechanik od 6 bolesci

dobre bo niemieckie

Piwo i kielbaski i tyle
Trzeba bylo wybrac inny zawod a nie narzekac

Zmień zawód

to ty nie jesteś mechanikiem tylko kowalem ba nawet kowal zrobi wszystko a ty mielesz ozorem

A te dwa zatarte motory to może to wina użytkowania.

Potwierdzam i jeste za.

Dobry mechanik naprawi wszystko.Cwaniaku.

kup se benzyne i zobaczysz czy będziesz miał w d...e

co ty wiesz o zabijaniu
francuski mechaniku.

Bo g*wno nie mechanik jesteś.

g§wniany mechanik

po pierwsze naucz sie naprawiac autka a nie tylko je bardziej psujesz

renia

pokarzcie mi auto które się nie psuje mazda 6 , pasat 2.0 diesel katastrofa niema samochodów bezawaryjnych a mechaników jest masę ale co sytego oni tylko teraz umieją wymieniać klocuszki filterki i takie tam pierdołki i ponarzekać bo nie chce się im inwestować w sprzęt diagnostyczny czy jakieś narzędzia i można pisać bez końca a jest takie powiedzenie jak dbasz tak masz

Tyle ortów w jednym poście to na prawdę trudno spotkać :D

I tylko tyle :-)

AWARIE RENAULT

posiadam scenika 1,9dci od 10lat . przebieg 280 tys
Wszelkie usterki występowały ZAWSZE po wizycie w serwisie
1- przegląd i wymiana płynów po 80000- po przejechaniu 300 km zassanie oleju niekontrolowany rozbieg samochodu na długim zjeździe przy hamowaniu silnikiem a następnie w zatarcie turbiny przyczyna - panowie wlali zwykły olej
2- po przebiegu 100000 - wymiana pasków - po przejechaniu 20 000 rozerwanie paska rozrządu - remont silnika wymiana zaworów u polecanego mechanika . ( który stwierdził po stanie pasków pozostałych i kółek pośrednich i alternatora że nie były wymieniane )

od tego czasu sam robię przeglądy , wymieniam klocki i tarcze, końcówki drążków, rozrusznik ,turbinę też sam wymieniłem ( instrukcja serwisowa z gogle i dobre klucze )
Z drugiej strony - WSZYSTKIE obecne samochody konstruowane są tak że mają przejechać 200000 bezawaryjnie i na szrot albo do drugiego nabywcy
i to on będzie miał koszty z eksploatacji )
A w serwisach SAMI MŁODZI - po szkole.
Kupuję ESPACE nie ma porównania z VW - martwi mnie tylko mała pojemność silnika - gdyż są to jednostki wyżyłowane

widząc twoje oceny

twoje oceny oceniam na mierny bez morzliwości poprawki mam 55 lat i chyba zjezdziłem więcej samochodów jak ty masz lat w większiści to renówki np.fuego zrobiłem w sumie 674000 km silnik nie brał oleju jak go oddałem za dobre pieniądze innemu koledze ktury po 5 latach spytał jaki ma przebieg bo on jezdzi bez linki dziennie pokonywał 6x w tygodnu do pracy i zpowrotem 87 km policzyć łatwo w sumie auto miało najechane ok 7000000 km to nie wiarygodne ale ja tak to robie na passacie zrobiłem 570000 km nissan 320000 km scenic x2od nowości 156000 km i 215000 km niewiem jak można wydać ocenę nie zawodność 1 ja wydałem tobie ocenę i jak naj bardziej ją trzymam.

renault i nie tylko

pierwszy zachodni samochód to renault kupiony 103300km zrobiłem ponad 450000km tak oprucz klocków,oleju,kopułki,i jednej żarówki nic więcej.drugie to espace 2.2.8 v6 4 lata nic kompletnie zrobiłem ponad 120000 oprócz oleju,klocków,opon w między czasie miałem wiele innych samochodów ale do komfortu nie umywają się w moim przypadku nie miałem żadnych problemów co prawda były to bęzyniaki ale miałem nowego chrajslera z salonu i niech go trafi szlak po 20000 naprawa w serirwisie 8700 zł po roku pozbyłem się na dzień dzisiejszy posiadam lagune mam najechane 280000 oprócz podstawowych żeczy typu olej końcówki,klocki nic więcej przed laguną miałem scharana przy 265000 km zatarł się silnik mimo pełnego stanu oleju nic nie zadziałało żadna kontrolka temperatura normalna planuje zakóp na dniach espace 4 w bęzynie turbo lub bez jazda perfekt wiele znanych marek morze pomarzyć o wyposażeniu i kąforcie i tak jak piszą ja wymieniałem olej co 8 tys bo nie bło innych teraz na dobrych olejach jadę do 12000 tys.pozdrawiam .

espejs 4

ciekawe dlaczego trzy czwarte tych wszystkich "opinii" napisane jest przez tzw dilerów czy też po polsku - handlarzy tej marki. Kilkanaście ma nawet ten sam IP.... A wy czytacie te wypociny jako miara wiedzy......

espace 3

dobry jest