Widok

Renault Espace IV

Nowy Espace, to najwyższy standard wśród vanów. Jego wyważona bryła i przyjazne wnętrze wprost zapraszają do podróży. Rasowy charakter ujawnia się w pełni na drodze, oferując podróżnym przyjemność bezstresowej jazdy. Espace wprowadza kolejne innowacje, aby uprzyjemnić użytkownikom podróżowanie. Wyróżnia się nowoczesną harmonijnością. Zastosowane w nim technologie skutecznie wspomagają kierowcę ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to d*pa z Ciebie nie mechanik...

Witam. posiadam takie auto i ten silnik jest za mały i za słaby a co za tym idzie paliwożerny. po miescie ok 11,5-12l/100km
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

racja

to prawda, że 1,9 dCi to pomyłka. Jeździ się nim bardzo fajnie. Auto jest komfortowe i bardzo sprytne ale silnik do bani. Wymieniłem już głowicę, rozrząd dwa razy, pasek klinowy 4 razy,koło pasowe wału, sprężarkę i wtryski. Dzisiaj wywaliło mi filtr oleju razem z podstawą. Mam już dość tego auta.

Renault espace IV - Wspaniały i nieporównywalny samochód dla podróżujących.

Zalety: Samochód godny wszelkich pochwał. Ma swoje wady jak każdy. Ale kto o nich wie radzi sobie dobrze i ma ogromne przyjemności z jazdy
Możliwość komponowania wnętrza, prawdziwe 7 miejsc, komfort podróżowania nie da się porównać do żadnego innego podobnego VANa.
Wady zależą od modelu silnika.
3,0 dci najlepszy silnik z najgorszą wadą. 100-120 tyś opuszczają się pływające tuleje i powstaję przedmuch do układu chłodzenia. Dużo jest rad jak wyeliminować tą wadę ale wszystkie bardzo kosztowne. Pierwsza i jak mówią najbardziej pewna to wymiana tulej na tuleje z kołnierzem. innymi słowami kapitalny remont silnika. Koszt około 8-10 tyś. Piszą również o przeróbkach układu chłodzenia.
Ten właśnie problem spotkał mnie. Po zapoznaniu się ze wszystkimi tymi problemami kupiłem silnik po przebiegu 90 tyś za 4000 zł i wymieniłem od razu uszczelki pod głowicą na kompozytowe polskie a nie metalowe jak w oryginale. To załatwia sprawę całkowicie. Jeżeli tuleje opuszczają się to tylko na kilka setek milimetra i to wystarczy aby metalowe uszczelki przepuściły gazy. Przy wymianie na kompozytowe od razu eliminujęsz problem z już opuszczonymi tulejami dalej już nie opuszczają się a uszczelki kompozytowe skutecznie eliminują problem z już opuszczonymi tulejami. Nic więcej nie robiłem. Przejechałem już 56000 km. Żadnych problemów. Młodsze roczniki maja silniki 2,0 dci bezproblemowe z łańcuchem rozrządu.
Mimo tych wad nadal twierdze, że na razie nikomu nie udało się tak skomponować z takim wyposażeniem samochód za takie pieniądze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

odp.

kazdy narzeka ale wszystkie jakos jezdza.Strach ma wielkie oczy kolego,todobre auto i jesli dobrze chodzi ibedziesz wymienial olej co 10tysiecy to polatasz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

espace to wielkie guano

Już trzeci raz musiałem skrzynie biegów wyjmować bo jakiś głupi wysprzęglik się rąbie! Nie polecam tego padła nikomu, wielki szajs!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co Ty pieprzysz?Mam thalię ma 10 lat jeżdzę nią od 6 nic sie nie zepsuło.Nie pisz głupot pajacu jak się nie znasz.

Espaska 2.0 w gaziku

tylko niedbane diesele mają problemy- co 10 tyś.wymieniać olej także w benzynach i powinno grać.te słabe Dci mogą odpadać po 150 tyś.Frajda z jazdy niesamowita.Moja pierwsza renia i zagazowana srednio 14gazu/100 km.można zejsć do 12 nawet w mieście-delikatnie jeżdżąc ale po co jak się ma gaz.nie piłować na wysokich obrotach i tyle.Zycze miłego użytkowania-jeśli chodzi o mechaników-tylko rekomendowane ze słyszenia i sprawdzonych i nie ma problemów.Nawet elektronikę opanuje jednym wciśnięciem ENTERA.Hi Hi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

he he

Nie oceniam całości, bo za krótko posiadam pojazd, ale wrażenia z jazdy, komfort, wysoka pozycja za kierownicą, wygodne fotele, duże przeszklenie, wyższa pozycja od reszty kierowców... bajka!! Zakochałem się w tym pojeździe od pierwszego kilometra. Nie mam ochoty wracać do typowych osobówek "niskopodłogówek".

Dodam, że mój silnik to 2.0turbo benzyna 170 km, 6 stopniowy manual. Dużo się naczytałem o przekręcających się panewkach w dieslu, zdecydowałem się na benzynę, nie tylko ze względu na ryzyko tejże awatii, lecz na to, że prócz pracy, w której jeżdżę dieslami nigdy prywatnie nie zdecydowałbym się na silnik wysokoprężny. Nie akceptuję głosu, kultury pracy diesla, a na spalanie benzyny mnie stać. ;) Pozdro

Espace iii teraz iv

Mialem iii 6 lat niezawodne 2l benzyna z gazem terazkupilem iv 2l turbo

renault fan

mówią ;że we francuzach bardzo szybko poleci zawieszenie doprawdy nie wiem kto wymyśla takie teorie .sam jesatem szczęśliwym użytkownikiem scenika 2 1.5dci i przez 4lata wymieniam tylko oleje i filtry . chociaż na naszych wspaniałych drogach nie wytrzymałby zbyt długo nawet wojskowy rosomak.

zwolennik espace I;II;III

Od 1998 r posiadam espace I;II;III do nadal i jestem zadowolony .

Wspaniałe Autko

Posiadam espace 4 1,9dci jest to drugi mój espace pierwszy 3 w benzynie 2,0 8v obydwa sprawują się wyśmienicie komfort jazdy nie do przebicia na dzień dzisiejszy autko wygląda wspaniale a zarazem niewiarygodnie sharany i inne Alhambry nie dorastają mu do piet co do awaryjna sci nic złego cie nie spotka jak w terminie dokonasz wymian olejów oraz filterkow
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

zastanawiam sie nad kupnem Renault Espace IV z 2 litrowym dezel słyszałem ze mają problemy z elektryką czy to prawda pozdrawiam

Witam wszystkich.
Rozważam zakup ESPACE IV z silnikiem 1.9 lecz slyszałem że są dwie wersje tego silnika.
1 ma 120 KM a 2 130 KM i jeden z nich jest awaryjny. \Czy ktoś może mi poradzić co wybrać???
Pozdrawiam

ty chyba mechanik od naprawy stolca w starych kiblach na wsi

po twojej kult widac jaki z ciebie jołop a nie mechanik nie dla takiego taka klasa samochodów jestes cienias, wsiowy zenek

Renault Espace 4 2.2 DCI

Mam również 2.2 DCI , w trasie 6.2/ 100, ale jazda do setki. Jak się dba o aut , nie katuje i dba , jest super. Pozdrawiam!

..mam już kolejne auto francuskie...i przyznam , że jestem zadowolony...nie ma aut bezawaryjnych...każde się zużywa i trzeba naprawić....We francuzach jest full wypas za niewielkie pieniądze....a , że naprawić mechanikom trudno..?...bo to ch...j nie mechanicy....nauczyli się klepać komunistyczne auta i na tym ich rozwój się zatrzymał....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0