Widok

Renault Espace IV

Nowy Espace, to najwyższy standard wśród vanów. Jego wyważona bryła i przyjazne wnętrze wprost zapraszają do podróży. Rasowy charakter ujawnia się w pełni na drodze, oferując podróżnym przyjemność bezstresowej jazdy. Espace wprowadza kolejne innowacje, aby uprzyjemnić użytkownikom podróżowanie. Wyróżnia się nowoczesną harmonijnością. Zastosowane w nim technologie skutecznie wspomagają kierowcę ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam. posiadam takie auto i ten silnik jest za mały i za słaby a co za tym idzie paliwożerny. po miescie ok 11,5-12l/100km
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to d*pa z Ciebie nie mechanik...

Wiem że nic nie wiem

Jeśli chcesz być zadowolony i nie wkur...ć się na to że coś się psuje to odpuść silnik 2.2. diesel są awaryjne nie zostały przetestowane w tych autach tylko wrzucone i to się mści do dziś jeśli upierasz się przy dieslu celuj w model 1,9d jeśli nie musi być to diesel to weź najlepszą opcje 2.0 benzyna +gaz sekwencja i wtedy masz komfort ekonomie i brak głupich awarii

renault

Mailem lagunę 2 z silnikiem 1.9 dci przez 3 lata. Dziś posiadam mazdę serii 3 z silnikiem 1.6 benz. Mam wiec porównanie, Ekonomia diesel'a a benzyny jest wiadoma: (laguna średnio 6-8 l/100 przy normalnej mieszanej jeździe) (mazda w benzynie spali od 7- 10). Teraz można porównać niezawodność renault. Owszem zepsuło się kilka rzeczy jak np: maglownica wspomagania kierownicy, co przez moje zaniedbanie przyczyniło się do uszkodzenia pompy wspomagania. Siadł również alternator nienaprawialny od niektórych producentów. problem z chodzeniem i "skakaniem" temperatury był spowodowany (możne zabrzmieć śmiesznie) korozja aluminiowej chłodnicy, którą można wymienić na nieoryginalna nowa za 100 pln!!! Elektryki jest sporo, od lusterek, radia po siedzenia co jest uciechą dla gadżeciarzy które niezmiernie radują. Boli serduszko gdy je trzeba naprawić lecz tylko przez chwilkę ;-D . Miałem również stłuczkę, naprawa wyszła mnie śmieszne pieniądze, ale to tylko dzięki aukcją internetowym. Tu wypada się zastanowić czy szukamy samochodu niezawodnego czy z klasa ;-p
W związku powiększająca się rodzina zastanawiam się właśnie nad espace w 1,9 dci.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Espace 2.2 dci.

Mam Grand Espace 2.2 dci. z 2004r. od nowości z przebiegiem 223451 tys. I nic poważnego się nie stało. Uważam , że jeżeli się dba to się ma. Dotyczy to wszystkiego czego człowiek użytkuje.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

to była pomyłka...

Miałem takie auto,przyznaję,jest piękne,jeździ się nim super ale to za mało żeby polecić go innym. Miał udokumentowany przebieg 148 000 km i w czasie jazdy po mieście zatarł się na panewce!!!! Wymiana silnika 5000zł i po 20 000 km przejechanych zatarł się ponownie drugi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeśli nie wierzycie wpiszcie w "google- dci zatarty" "stuki w dci" jest takich jak ja cała masa. Nie kupujcie,nie warto,straciłem na nim ponad 10 000zł:((((
NIKOMU NIE POLECAM TEJ MARKI!!!

Ja miałem 1.9 dCi a podobno jeszcze gorsze są 1.5 i 2.2
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 16

jestes kiepskim mechanikiem...

ba bardzo słabym mówiąc delikatnie....

espasik

super auto
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

mechanik gdyby robili same bezawaryjne auta to skonczysz pod budka z piwem

pierwsze 2 miesiace jestem pod wrazeniem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

2 reno w rodzinie

Espace 4 kupiłem niedawno 2.0 turbo 170km na temat ekonomi nie wypowiadam się bo decyzja zakupu była przemyślana z jazdy tym samochodem jestem zadowolony,co do napraw wiem jedno jeżeli niema się odpowiednich narzędzi to wbicie gwozdzia to wielki problem pozdrawiam.

loopol

kupiłem jak miał140000 sprzedałem jak miał niecałe 200000 dwa przeglądy ok 1200 każdy w serwisie , zepsuła się reczna pompka tzw gruszka wymieniłem we włłsanym zakresie 20 zl bo po nocy się zapowietrzał
Na trasie super byłem nim w Hiszpani z rodziną wypiołem trzy fotele jechałem jak w biznes PLL LOT w mieście spalał ok 7-8l na trasie schodził do 5-6l moc jest ok jak lubisz wajchować tu nie ma miejsca na zmianę biegów kiedy chcesz -bo nie ciągnie, jak depniesz to 1,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,7 pojedzie ale nie jest fajnie 140 można jechać nonstop no i zbiornik jak zatankujesz w Polsce to następne tankowanie w Hiszpani
Teraz mam volvo xc90 z zewnątrz dużo ładniejsze a w środku to wychodek przy espasie
Bardzo dobra widoczność
zastanawiam się ponownie na d powrotem do espasa moj był 2005 19

co do spalalania w 1.9

witam serdecznie-mam espace IV po lifcie z 2006r 1.9 dci- spalanie miasto na poziomie 7,6-8,3; trasa 6-6,5 fantastyczne auto mam jeszcze megane II z tym silnikiem, wcześniej clio II 1.6 benzyna, renault to najlepsza marka, niedrogi w eksploatacji a komfort jazdy bajka-pozdrawiam miłośników francuzów

Witam!
Jestem posiadaczem takiego auta z takim silnikiem. Moja agresywna jazda troszkę kosztuje ponieważ średnie spalanie wynosi 10l/100km. Dynamika zależna jest w pewnym stopniu od umiejętności ale w moim przekonaniu wystarczająca na polskie realia drogowe. Polecam!

Czytam te wszystkie opinie i najbardziej podoba mi się ta o mechanikach.Dobrze to wszystko jest napisane jak nie wiem to się nie zabieram.Teraz wszyscy w serwisach chcą tylko mieć kaskę ale nic nie robić.Sam kupiłem espace 1.9 dci i jest to to czego szukałem.Pozdrawiam mechaników i panowie czasy fiata 126p się skończyły,albo zmienić zawód i na 3/4 etatu do warzywniaka
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

moze ktos posiada takie autko z 1,9 ,nie zasłaby ten silnik,i ile pali

Sprostowanie : Nissan 350Z a nie jak napisałem Z1 ;/

2.2 to silnik z wadą konstrukcujną pompy olejowej.

Efektem są nagminnie obracające się panewki. koszt naprawy 6-7 tyś zł ( wymiana silnika. 3.0 dci ma problem z przegrzewającym się olejem. Mała pojemność miski olejowej. Jedyne silnik które są nie zawodne to 3.5 l silnik benzynowy od Nissana Z1. 8s do setki ;) trochę gorzej wypada 2.0 l Turbo.
1.9 dci jest bezawaryjny ale zbyt słaby na taka masę. Polecam 3,5 litrową benzynę i zagazować.

Dokumentacja z procedurami serwisowymi dosteona w necie. ;)

Szkolenie , szkolenie jeszcze raz szkolenie... ech amatorzy.

2

dokladnie sam jestes gowniany mechaniku drogi!

ODPOWIEDZ NA JACKA WYPOWIEDZ ŻE TO GÓWNO

JACEK SAMOCHÓD JEST SUPER TYLKO WIESZ CO MECHANICY TO GÓWNIANE PAPROCHY I SIĘ DENERWUJĄ GDY WIDZĄ PORZĄDNY SAMOCHÓD ALE ŻE NAUCZYLI SIĘ W PRZESZŁOŚCI NAPRAWIAĆ MALUCHY ALBO DUŻE FIATY TO INNE SAMOCHODY SĄ BE BO NIE WIESZ GDZIE WŁOŻYĆ SWOJE GÓWNIANE ŁAPY WIELKI MECHANIK JAK NIE WIESZ CO ROBIĆ JAK ZOBACZYSZ FRANCUZA TO JA CI POWIEM

PLUJ ,ŁAP I PO DUPIE SIĘ DRAP.Z RESZTĄ TEGO TESZ NIE UMIESZ ZROBIĆ
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry