Widok

Renault Scenic II

Renault Scenic pojawił się na drogach w okńcu 1996 roku i był czwartym przedstawicielem samochodów rodziny Megane (Megane w wersji pięciodrzwiowej wprowadzono do sprzedaży razem z modelem Coupe jesienią 1995 roku, a wraz ze Scenikiem trójbryłową odmianę Megane Classic). Jednocześnie to pierwszy jednobryłowy pojazd w segmencie samochodów kompaktowych.Scenic jest po prostu dobrze zaprojektowany. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
lej tylko syntetyk ,bo rozwalisz turbine

Zgadzam się całkowicie.
sprawdz przepływomierz powietrza, też tak miałem

NAPRAWA LICYNIKA SCENIC II

NAPRAWA LICZNIKA SCENIC II Najczęściej występujące usterki: przygasanie, mruganie, zanikanie cyfr i liter, całkowite wygaśnięcie (mruga tylko czerwona dioda) ** kasowanie się zegarów, przebiegów dziennych, spalania chwilowego i średniego, samoistne dodawanie kilometrów ** Możliwa korekta przebiegu licznika.. Naprawę realizujemy wysyłkowo bez konieczności przyjazdu osobistego. Posiadamy sprzęt do sprawdzania i testowania licznika na stole co daje nam gwarancję że naprawa została wykonana poprawnie. Po wyjęciu licznika można normalnie użytkować auto ** Cena takiej usługi wynosi 250 zł. tel. 731-661-662.

1.6 v8

auto super wujek ma juz 2lata i zadnych awarii,jak na 90km super sie zbiera.Auto pakowne idealne dla calej rodziny i nie tylko.Spalanie ok 8l w miescie,w trasie 6-6,5 auto godne polecenia

instrukcja

poszukaj na allegro ma gościu po polsku chyba 60 zł
102 konie

renault scenic 2003 dci

własnie stałem sie posiadaczem tego egzemplarza i po wymianie rozrządu pompy wody filtrów itp,narazie wszystko jest ok poza spalaniem bo z opowiesci znajomych którzy maja auta z tym samym motorem to miał palic 5,5litra na trasie a mój na trasie pali ponad 7 gdzie szukac przyczyny?

Scenik diesel

Szukam instrukcji w języku polskim do scenika diesla 1,9 2001r.Pozdro dla użytkowników tego auta.

łoś

Sc

Mało koni na tonę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

grand scenic 2004r 1.9 dci 200000km.

auto mam stosunkowo niedługo ale jak narazie ok. samochód bardzo rodzinny. dużo różnych bajerów i to jest najwiekszy problem w tym aucie że czasami odmawiają posłuszeństwa różne elektroniczne aczkolwiek drobne rzeczy.

Grand Scenic II 1.5 dCI 2004 160.000km

Totalna porażka w kraju trzy miesiące dwa i pół w warsztacie wszystko się sypie coraz więcej błędów nie można już prawie odpalić nawet z kompa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

scenic II 1,5 z 2005 r.

Zdecydowana zaleta, to małe zużycie - przy jeździe około 90 km/h spalanie poniżej 5l/100 i dość przyjemne wrażenia z jazdy. U mnie występuje problem z centralnym zamkiem lub kartą, tzn. czasami nie można go otworzyć lub zamknąć - taki wkurzający "kaprys". Poza tym nie narzekam.

Witam. Proszę wymienić sprzęgło w alternatorze (rolka na której obraca się pasek koszt około 200 PLN

Sam Naprawiam

Autko jest super.Jeśli ktoś posiada książkę Sam Naprawiam Scenic 1,9 DCI 2003 to bede wdzięczna za przysłanie jej na adres gosia-24_1980@o2.pl

SCENIC 2.0 RX4 01r.

Kupiłem go ze względu na brak rdzy i komfort, lecz gdybym wiedział o zmiennej fazie rozrządu
To w życiu, już mnie straszą mechanicy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Scenik 2000r

Kupiłem używany model z 2000r 1600 benzyna. Jeżdze nim 3lata.Wtej chwili 160tyś km przebiegu. Do tej pory wymieniłem tylko paski, olej, klock i tarcze hamulcowe. Tylne z łożyskiem(niestety kosztowne) w mieście pali 8l w trasie 6,5 do 7l. Nic nie stuka nie piszczy wszystko działa jak należy! Gorąco polecam!!!!
Wcześniej jezdziłem kolejno VW Golf, BMV 3, Ford Scorpio, Mitsubischi carisma!
Najtaniej w utrzymaniu,jak na razie wychodze z aktualnie używanym modelem renault scenic!!!!
Dodam jeszcze ze mój ojciec francuzami jezdzi od 15lat. Nigdy nie nażekał!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

scenic 1,9 dci 1998

autko o przebiegu 260 tys zachowuje się dość , dobrze trzeba przyznać , że jest bardzo wygodne szybko zamienić można w furgon i przewieść duże gabarytowo towary to jedna z zalet a prowadzenie nie budzi zastrzeżeń ale zdarza SIĘ ŻE POTRAFI ODMÓWIĆ POSŁUSZEŃSTWA w nieoczekiwanych oczekiwanych okolicznościach wystarczy ,złe paliwo , akumulator imobilaizer i koniec z jazdy nici pedał gazu nie reaguje rozkodowany imobilaizer nie pozwoli na odpalenie auta

to jeżdząca elektronika

wszystko jest dobrze puki jaka kontrolka się nie zapali zwłaśnie wtedy zaczyna się problem