Widok

Renault Scenic II

Renault Scenic pojawił się na drogach w okńcu 1996 roku i był czwartym przedstawicielem samochodów rodziny Megane (Megane w wersji pięciodrzwiowej wprowadzono do sprzedaży razem z modelem Coupe jesienią 1995 roku, a wraz ze Scenikiem trójbryłową odmianę Megane Classic). Jednocześnie to pierwszy jednobryłowy pojazd w segmencie samochodów kompaktowych.Scenic jest po prostu dobrze zaprojektowany. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jest ok

mam scenica 2004 1,5dci średnie spalanie5,7 przebieg 198000tys koszty to tylko eksplautacja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

1,6 benzyna 98 rok

Witam. Zdecydowałem się sprzedać mojego Scenica. Kupiłem go w salonie i jeździłem przez dwanaście lat. Obecnie wymagana jest wymiana uszczelki pod głowicą. Jak ktoś by był chętny to polecam, samochód ma bogate wyposażenie premik@poczta.onet.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żaba 1.4 benzynka 1999r

Witam serdecznie tych niezadowolonych i tych zadowolonych, ja niestety zaliczam się do drugiej opcji . Co tu się rozpisywać moja żaba po zakupie tez miała parę kaprysów ,ale ja udobruchałem ,jestem z prawie zadowolonym posiadaczem.Dla wszystkich niezadowolonych mam skromną radę , kupujcie dojcze wageny niezawodne?! .Owszem w pracy pomykam T4 i chodzi jak rakieta ,ale niestety też się psuję , a francuzy przynajmniej nadają kolorytu motoryzacji , bo kiedy czytam że ktoś pół scenica (wymienił) to aż mnie dreszcze przechodzą , ciekawe gdzie ten (ktoś) miał oczy . pozdrawiam serdecznie ,szerokiej drogi !!!!

Cześć mam problem

Potrzebuję instrukcję obsługi Renault Megane Scenic RX4 1.9 disel 2002 w języku polskim. jeśli mogę prosić to na adres ada0509@wp.pl dzięki bardzo z góry:)

głośna praca alternatora

miałem podobny przypadek szumów na pasku alternatora ,podejrzewano luz na łożyskach,po jakimś czasie okazało się że padł koszyczek z diodami po ich wymianie wszystko wróciło do normalności

dobre auto

mam scenica 2,0 b.lpg juz 10lat przebieg 200000 i jeszcze nie wymieniłem paska rozrzadu bo niema takiej potrzeby auto wcale się nie psuje więc niewierze w waszą krytykę wiem to że sa to dobre auta i jak na moją jazdę są bardzo wytrzymałe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Samohamujący Scenic

Renault Scenic II może sam zahamować! http://bit.ly/aAKlNf
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

1500 pojemność to 100 KM silnik oszczędny ale b.wolny i dla 1,5 tony(masa) stanowczo za słaby.Ja mam Scenic II 1.9 dci 120 KM i jest w sam raz.

scenic 1.6 2000

ja tez mam podobny problem z zapachem cos jakby zgnite jaja jak zabardzo go prze gazuje i dam mu popalic to smrut w całym samochodzie co to moze byc

EUROPEJCZYK

Witam sprzedam RENAULT SCENIC w całości na części auto idealne pod dokumenty lub na przekładkę pęknięty zderzak stan bdb sprawny bez uszkodzeń i wkładu finansowego 2002rok 1600 16V brc sekwencja EXPROSSION bog wyp klimatronic półskóra itp cena ok 13500
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

scenic 1 2.0rt 115KM

moi drodzy czytając te posty rezygnuję z wymiany na 2 wersję scenika mój sprawuje się prawie idealnie co do wymiany rozrządu to sam uporałem się w jeden dzień to nie jest takie trudne tylko trzeba mieć oczy nic na siłę tylko młotkiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

renault scenik

mam scenika 2003 roku 1,9dci coś szumi na pasku alternatora.Gdyż jak jest zdjęty to nie szumi i silnik pracuje elegancko.Wszystkie koła pasowe i rolki kręcoł się bez zgrzytów i luzów a po ponownym zmontowaniu znowu chróbocze i szumi.No i mechanik nie wie co z tym zrobić może ktoś mi coś doradzi proszę o odpowiedz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

renault scenic

mam scenica z 2000 roku i jestem bardzo z niego zadowolony mam pytanie czy scenic ma ocynk blachy proszę o odpowiedz

sceinc

Mam scenika z 2000r.RXI autko mam dwa lata zrobiłem nim ok 30.000km jest OK pali 6,5 7,5 na 100.Nic nie wymieniałem poza płynami.Jest troche rdzy na nadkolach na te 10 lat to jest gucio.

Scenik 97td ja miałem to samo, okazało sie wlasnie przed wczoraj że obróciły sie panewki. Zaczął głośniej klekotac ale odpalal od pierwszego razu. Teraz mnie czeka szlif wału nowe panewki albo silnik i szybka wyprawa na giełde...

Immobilizer

Musisz odstawić auto do serwisu podłączą komputer i to zrobią
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

1.5 dci 2006r

kup se konia dojedziesz prędzej.

tez sie zgadzam stobą ja mam scenica 2001roku 1.6 16v rewelacja mam go 2lata

pewnie masz motor 1.4 i 96roku

scenic 1.9dci

mam model z 2001roku i jezdze nim juz pare lat bez wiekszych problemow ,mysle o zmianie na model mlodszy ale wacham sie bo chodzi mi po glowie kupno grand voyagera i sam nie wiem co kupic