Widok

Renault Scenic II

Renault Scenic pojawił się na drogach w okńcu 1996 roku i był czwartym przedstawicielem samochodów rodziny Megane (Megane w wersji pięciodrzwiowej wprowadzono do sprzedaży razem z modelem Coupe jesienią 1995 roku, a wraz ze Scenikiem trójbryłową odmianę Megane Classic). Jednocześnie to pierwszy jednobryłowy pojazd w segmencie samochodów kompaktowych.Scenic jest po prostu dobrze zaprojektowany. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

miajem ten sam problem okazalo sie że łapał Fałszywe powietrze. Sprawdz układ

Witam chcę kupic scenika 1500 dci czy to dobry wybor
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

automatyczna skrzynia biegów wymaga aby po zapłonie silnika olej w skrzyni rozprowadzony został dobrze wew. skrzyni. Dlatego musisz troche rozgrzać silnik- troche poczekać, nie ruszać od razu bo na luzie zaraz gaśnie.

ZAPYTAJ O PIĄTKOWISKO KOŁO PABIJANIC SCIAGALI TAM FRANCUZY

mam od roku scenika rocznik 2001 jestem z niego zadowolony i polecam

zamki drzwi

mam Scenica 1999 po lifcie 2,0 nie mogę otworzyć drzwi od zewnątrz, zarówno jedne drzwi pasażera jak i kierowcy pomimo tego, że klamkę ciągnę na maksa. Dopiero po mocnym przyciśnięciu drzwi coś zaskoczy ni czasem się otworzą. Czy ktoś wie jak wyregulować zamki.
Temat drugi jakie są Wasze opinie na temat zywotności silnika 2,0 16 V 140 KM.

paliwo

pali 8 litrów na sto czy wasze sceniki też tyle palą ???

scenic 1,9DTI po liftingu

ja mam pytanie, czy ktoś łaskawie mógłby mi powiedzieć, czy w tym modelu blacha jest ocynkowana?
z góry dziękuję za odpowiedź
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dobre auto

1,9td

Także mam scenika 1,9 td i podobny problem czyli zaczyna w pewnym momencie klekotać głośno -słychać twardy metaliczny głos ,najczęściej jak jest zimny ale pali z pierwszego obrotu .Z tego co ustaliłem to problem z układem paliwowym czyli wtryskiwaczami.Końcówki wtrysków już wymieniłem ,wszystkie filtry ,rozrząd. Prawdopodobnie wysiadł wtryskiwacz sterujący lub któryś z czujników.Radził bym sprawdzić wtryski i pompę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pytanie

Mam reno megane scenic 1,9 TD 1997 , trudno uruchomic przy niskich temperaturach . w trakcie jazdy kopci i przerywa w silniku glosny stukot, glosno chodzi. mial ktos kiedys taki problem? z gory dziekuje.

witam wszystkich.dzisiaj kupilem scenica II 2003r 1,9dci.
wczesniej mialem lagune.zobaczymy jak sie bedzie sprawowac.jeszcze dzisiaj tj przez 12 godzin zrobie nia ponad 800km.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy blachy są z ocynku

interesuje mnie czy auto z 98 roku ma blachy z ocynku i jaka jest żywotność silnika ( benzyna )mam zamiar kupić to cacko ale mam dylemat bo ma przejechane 270 tyś.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 8

Pytanko

Jakie roczniki renault scenic sa z ocynku
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 17

Nie tak fajnie

Mam od pół roku scenika 2003 dci jest jak tragedia ; poszła turbina, miska olejowa,problemy z kontrolkami świec żarowych( zapalają się w czasie jazdy i za moment gasną), po 120 na h ma kłopot z rozpędzaniem się, a o 160 to mogę zapomnieć.Jeszcze jakiś czas go potrzymam bo jak na razie mechanicy też mają kłopot z ustaleniem przyczyn.Pali przynajmnie 7 l na 100 w trasie, natomiast w mieście 9 to pewność, a wcale nie mam potocznie " ciężkiej nogi".Być może pechowy egzemplarz...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

renia

aś ty głupi. chyba Renioą nie jeździłeś

do bartka

jeśli się nie mylę to w tylnej belce znajduje się drążek skrętni ta taka rurka zakończona frezami ona prawdopodobnie pękła

Scenik 1,6 może mieć 75 lub 90 KM. Większość egzemplarzy to silnik k7m o mocy 90 KM i momencie obr ok. 140Nm.
Spalanie to ok. 8 - 8,5 l trasa i 10 miasto.

Blacha

Chciałbym dowiedziec się czy Scenic z 98r. ma ocynkowane blachy??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 46

Witam. Mam 6 letniego scenika sprowadzonego z Niemiec i uwielbiam to auto.Jest tylko jeden mankament drugi zepsuł się czujnik pedała gazu.Poza tym samochód sprawuje się na prawdę dobrze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0