Widok

Renault Scenic II

Renault Scenic pojawił się na drogach w okńcu 1996 roku i był czwartym przedstawicielem samochodów rodziny Megane (Megane w wersji pięciodrzwiowej wprowadzono do sprzedaży razem z modelem Coupe jesienią 1995 roku, a wraz ze Scenikiem trójbryłową odmianę Megane Classic). Jednocześnie to pierwszy jednobryłowy pojazd w segmencie samochodów kompaktowych.Scenic jest po prostu dobrze zaprojektowany. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Eksplotacja

Witam,
Wczoraj kupiłem używanego Scenica z roku 97 z silnikiem 1,6 benzyna, w zwiąsku z tym mam do Państwa pytanie ile taki silnik ma koni mechanicznych i ile spala średnio na 100 km ???
Z góry serdeczne dzięki.
Pozdrawaim
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

renalut scenik 18dci

renault to wielki zlom

Instrukcja obsługi!!!

Witam
Proszę o pomoc w zdobyciu instrukcji
obsługi po polsku do Scenika II z roku 2005
Z góry dziękuję

Reno Scenik 1.4 2000r

Jak się ma 2 dzieci i psa bardzo fajne autko.Naprawde wygodne i ekonomiczne.

scenic

czy można zmienić zegary z 98r na 2002r z komputerem pokładowym (chodzi o wyświetlacz spalania paliwa)?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

renault scenic 1.6 16 v 1999r najbogatsza wersja

mam scenica dobija 200tys.km. i to juz koniec silnika dymi ciezko ma odpalac a pozatym wiekszosc plastykow trzeszczy w srodku i popekala w czasie uzytkowania auto drogie w utrzymaniu posiaam je 3lata byla wymieniona glowica z zaworami caly uklad wydechowy drazki kierownicze amortyzatory tylnia belka silnik krokowy sonda i czujnik walu co 20tys.km i znowu jest do wymiany szczerze nie polecam tego auta posiadam drugi samochod mazda 323f 2.0 v6 1996r i nigdy mnie nie zawiodla a dobija 400tys.km
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

scenic 98r dti 117KM

mam szybkie pytanko co jaki czas wymienia sie rozrzad i olej bo o tej wersji nawet moj zaprzyjazniony mechanik nie wiedzial podobno ma 120 koni co jest rzadkoscia w scenicu stan ogolnie rewelacyjny prosze o kontakt
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

olo

spoko loko

instrukcja do scenica

Potrzebuję instrukcję obsługi Renault Megane Scenic RX4 1.9 disel 2002 w języku polskim. Jezeli ktos bedzie miał to bardzo proszę o przesłanie na adres nataliap2@poczta.onet.pl. Z góry dziekuję. :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

instrukcja do scenica

cześć, ja równiez zauważyłam, że poszukujesz instrukcji do scenica II, masz ją może??? jezeli tak, to prześlij mi na adres nataliap2@poczta.onet.pl

instrukcja obsługi

Potrzebuję instrukcję obsługi Renault Megane Scenic RX4 1.9 disel 2002 w języku polskim. Jezeli ktos bedzie miał to bardzo proszę o przesłanie na adres nataliap2@poczta.onet.pl. Z góry dziekuję. :)

RENAULT SCCENIA

jest spoko ale mam maly problem z silnikiem nie pracuje rowno nie wiem co mam zrobic moze ktos mi pomoc interesuje mnie rowniesz instrukcja do silnika 1.6 rocznik 2000 prosze o pomoc najlepiej odpisac mi na meila dzieki z gory nara

Instrukcja do Renault Scenic1,9 DTI 1999

Mam prośbę!Czy ktoś ma instrukcję do Renault Scenic 1,9 DTI 1999r.?Jeśli tak to proszę o przesłanie na adres gosia-24_1980@o2.pl.Z góry dziękuję.

Głośna praca

U mojego brata też pracuje głośno przy dużych obrotach słychać jakieś brzęczenie ale u niego to wina sprężarki klimatyzacji, a nie silnika.

Jak skasować komputer pokładowy

Pomocy, nie potrafie skasować średniego spalania i przebiegu w scenicu 1.9 dci 2002 z niebieskim i,a także nie mogę znaleść przycisków do podnoszenia tylnych szyb z miejsca kierowcy(tam gdzie są normalnie są włączniki podgrzewania siedzeń)na tunelu środkowym też ich nie ma.Jeśli się ktoś orientuje to proszę o pomoc.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak aku jes zelowy bes opsługowy

Biedaku...

w Scenicu po prawej stronie od kierowcy jest coś takiego jak gałeczka skrzyni biegów. Należało zmienić bieg z pierwszego na kolejne.

Renia SCENIK 1,6e/98

Prześlijcie instrukcje obsługi. Początkujący własciciel reni SCENIK /auto bajka , wszystkie reno to OK! POZDRO dla włascicieli SCENIK.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jasiu

kontrolka esp(system kontroli trakcji) wlacza sie samoczynnie podczas nawet najmniejszego poslizgu jadnego z kol przednich i jest to informacja o tym ze system jest wlaczony,bez obaw tez tak mam w mojej lagunie.

Scenic 01

mam od roku scenica, ale zadowolony nie jestem. Nie mogę dojść do ładu z wspomaganiem. ciągle jest jakiś wyciek z układu. silnik 1,9 dti troche słaby ale do jazdy rodzinnej może być :)